Thursday, December 22, 2011

Makan Malam...

 Mendung-mendung.. hujang tak henti-henti.. lebih afdhol lah kita upload gambar makanan kan..heheh

rindu nak upload gambar makanan ;)

tapi yelah kan.. orang lain upload gambar makanan kebabom kebabom.. aku takat-takat ikan goreng pon nak ngengade upload T_______________________T

tau Pak Radie ko.. matilah aku kena kutuk berdas-das.... dah nak buat cemana.. aku memang suka tengok makanan.. tak kisah lah makanan tu ikan kering ke.... ikan bilis ke.... tapi nak tengok jugak (cover line)

 matilah... lauk suhun ngan telo masak rebus pon ko nak tayang *tertunduk malu*

 ikan kerisi goreng berlada

 Kerabu mangga beli kat opis.. RM 2 sahaja..

tu semua lauk 2 hari lepas... 



ok bawah ni lauk malam tadi..

 Lauk suhun jugak kiriman ibu mertua.. wah kelas.. hihi.. sehati sejiwa.. mana Mak tau Filla masak suhun jugak? tak habis simpan fridge.. pastu malam tadi bawak keluar balik.. marilah kita mengadap sup suhun dua mangkuk ;)

Udang Masak Lomak Cili Api... Wan bagi udang aritu....siap call Wan "Ma, masak lemak udang pakai halia ke?"... "tak yah".. "kacang panjang takde.. kacang boncis boleh?"... "Ok je".... "Serai dah tua.. kurus gila"... "Boleh je.. tumbuk jelah campak dalam tu"... "Asam keping letak?"... "Letak".. "Ok, nak masak guna udang mama bagi aritu".. "Ok, udang tu sedap sekilo RM13"... ooopsss silap.. sekilo RM36 hahah...kelasssss siap gitau harga tewwwwwww... 

motip kau dah kawin 6 tahun.. tetiba nak masak lomak call mak... macam baru kawin 3 minggu.. auwwwwwwwwwwwwwwwwww... ai kan anjer... 

dah lah time masak nie.. sibuk lari-lari nak tengok Tentang Dhia.... pastu hamek kauuu... bebuih-buih santan aku.. muahahahaaaaaaaaa... 

ikan aper mende tah.. Wan bagi aritu... gorengkan untuk Amaani.. tapi Pak Radie cakap ikan goreng paling sedap... cukup garam kunyit kata diaaaaaaaaaaaaa... #sentapokeh... 

ye.. budak sombong yang tanak makan bersuap.. kengkonon terror bebenor lah tu.. elok gaklah.. dapat lah mak kau nak makan dengan aman... kau jangan harap dapat makan berpakaian yer.. tak de keja aku nak membasuh baju melekit-lekit ngan nasik... tu pon aku baik hati bagi pakai diaper.. kang bogel mcm anak toyol plak... 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

nalsweet said...

kak filla ni bley dijadikan idol tau..bz cemana pun tetap masak masak..patutla rumah tangga aman sentosa..eceh ;)

i love u amaaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!
walopun ekau tidak berbaju!!

Anonymous said...

cute la budak demok debam tuu...cumil sungguh baca keletah die wlopun sound notty, tp cumillll

Shinnaz Ahmad Rasid said...

kelas tau wan..siap dengan harga sekaliiii!! hehe...

cekci nya Amaani makan!

Iela Fazielah said...

baik amani nak mkn bukak baju..irfan pun mkn sendiri... tp xmau bukak bj... sanggup kasi mama dia sental baju dia yg kotor

mysara ramlan said...

meleleh air liur tgk!!!

Mymie Sein said...

betul tu time2 hujan ni memang lapar je perut..

iekah said...

comelnya amani mamam :)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila pun tak bape teror masak cili api sbb selalu masak sambal..tiap kali nak masak call mak or kakak

Anonymous said...

akakk...x kira...nakk mintak jugak resepi udang masak lomak tu...waa terliurrr..

JMR said...

seksi lak amaani nih..camne nak ajak mkn candle lite dinner kalo tak berbaju amaani woiii..:-p

Jan@Afzan said...

ikan goreng itu sangat nampak sedap!

amani sangat lah comelll! cium sket.

antalya said...

sy pon pesen bukak kan baju suar anak (ank dara baya2 lebih kurang amaani gak) time bg dia mkn.pon sama pesen xnak mkn bersuap.kang kalo pkai baju suar tak memasal je kotor suar baju dorang.ingatkan sy sorang je pesen bogelkan ank time mkn.ada geng rupanya hehehe

Anonymous said...

rajin nye wan nih bg brag2 dapur eh kak? hehee. untung gilaa

Mama Likha said...

ttp nmpk sedap sup suhun dgn telur tuuuuu ;p


yg lain sedpa jgak lah nampaknya! haih teliurrrr hihi