Wednesday, December 07, 2011

CEMBURU BUTA..

Pagi tadi on the way gi keje.. terdengar kat radio pasal kes cemburu buta.

Sorang pompuan ni nama dia Sara, dia email.. katanya boyfriend kot? BF dia ni bangsa cemburu buta... apa yang korang kategorikan sebagai Cemburu Buta? ok kes dia nie.. dia naik rimas dan stress sebab bf dia asyik call... sehari lebih kurang 20 kali... gila ke apa? hahahaa.... dah lah asyik call.. bila call tanya, dia dengan siapa.. duduk kat mana... sapa ada situ... dan hari-hari jantan ni akan datang office dia untuk lunch dengan dia.. maknanya dia tak leh lunch ngan orang lain lah? omg. 

Aku takde pengalaman macam tu.. tapi aku ada juga kenal dengan orang yang ada masalah macam tu... saiko.  kawan aku nie.. boyfriend dia penJELES nak mampos.. tiap-tiap hari nak call.. pastu ada sekali tu kawan aku ni masuk gambar kat FB... pastu kawan aku colour rambut dia tak bagi tau jantan nie.. eh? perlu ke bagitau? hahaha... pastu mengamuk okayyyyyy jantan nie.. dia cakap "U tu girlfriend I.. kenapa u colour rambut i tak tau???? u kena tanya I dulu sebelum u colour rambut u tu"... OMG annoying.

Si pompuan ni hangin lah kan.. dia cakap "Kena ke report kat U dulu? Mak Bapak I pon tak kisah.. kenapa u nak kisah?????????????????????" hahhhhhhhhhhh kau.. eiiii aku tak leh dengar.. aku yang membara.. hahah..

tu kes rambut.. pastu kes kawan aku ni upload gambar kat FB.. gambar biasa je... macam kita selalu buat tu... amik gambar depan cermin.. gitu-gitu je.. pastu Si saiko ni mengamuk lagi.. kata dia "Kenapa u upload gambar kat FB tak tanya I dulu?"... *Panggggggggggggggggggggggggggggg* ok tu aku yang lempang dari kejauhan.. hahaha.... hoiiiiiiiiii FB aku sukati aku lahhh.... aku nak up gambo aku ke, gambo mak aku ke, gambo rimau ke gajah ke. apa kau kisah? belum konpom jadi laki gua, lu dah pepandai nak arah-arah memacam kan? jauhi jantan macam ni kalau kau taknak merana di kemudian hari ;)

Aku tau jantan macam nie jenis romantik.. pecayalah cakap aku... dia Saiko ok.. so masa dia tengah cemburu buta tu.. silap-silap sepak kau pon dia berani kot.. tapi jap gi mesti merayu-rayu mintak ampun maaf, janji tak buat lagi... sila jangan termakan ayat-ayat mcm tu yeh? kalau aku lahhh.. sekali kau buat... bye bye aku bagi.. tak yah lah nak pujuk-pujuk.. rimas okeh.. RIMAS... 

Aku kesian kengkadang kat orang yang dapat pasangan cemburu buta nie... kalau korang jenis lemah lembut dan boleh bertahan, tak de hal lah... citer pasal cemburu buta nie.. kawan aku dulu..... boyfriend dia nie laki orang.. lagi aku tak paham.. kau tu dah lah laki orang.. pastu ko couple ngan kawan aku ni bujang. pastu kenapa kau nak JELES tak tentu hala???? bukan sepatutnya kawan aku yang jeles ke sebab ko spend time dengan dia pon kejap je.. selebihnya dengan bini kau kan.. kawan aku nie, makan pelempang pon penah... aku benci gila tengok muka si jantan saiko nie dulu.. asal aku nampak muka dia.. terus rasa nak muntah.. hahahaa... biasalah kan, dulu-dulu time study duduk rumah sewa.. pastu dating-dating depan pintu umah.. eh, semak lah.. aku nak lalu lalang nak mengadap muka kau yang mcm kerang busuk celah pintu.. pegi balik lahhh... pastu ada sekali tu nak kesian ke nak ketawa ke aku pon konpius.. kawan aku ni begaduh lah ngan jantan saiko tu.. sekali kawan aku balik umah menangis-nangis macam apa.. aku pon panik tengok.. "kau kenapa??? dia buat apa plak kat kau???"... teruk gila siap esak-esak nangis.. pastu kawan aku kata "Aku gaduh pastu Bob (bukan nama sebenar) rentap jam aku.. dia letak kat tayar kereta pastu dia langgar.. bekecaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii jam aku".. Shitssssssssssssssssssssssss!!!! kurang hajar!!!!! kalau aku pon nangis... eh bukan takat nangis.. kalau aku... aku amik batu besar memang aku pecahkan cermin kereta kau depan belakang kiri kanan.. pastu aku macam "Jam kau yang mana satu nie?".. pastu dia nangis dia cakap jam tu jantan tu yang belikan jugak... "Jam guess tu yang dia belikan kat Petaling Street".... huahhahahaha.. ok sekarang aku nak gelak ke nak simpati.. muahaha.. bukan lah aku hina jam PS.. tak.. tapi OMG, boyfriend kau belikan kau Jam guess PS je??????? pastu belagak Hero letak jam kat jalan raya.. pastu langgar ngan kereta dia??????????????????????hahahha.. gila HERO kalah Padayapa!! hahahaaaaa.. pastu yang kawan aku ni nak menangis pasal apa aku pon tak paham... hahahaha... bangsat jantan mcm nie.

Aku ingat lagi jantan nie memang bajet handsome.. padahal? pastu ko couple ngan kawan aku.. bini anak kat umah ko abaikan.. eh tak abaikan lah kot? kalau abai dah cerai kan dah kot? pastu suka sengih-sengih kat kitorang.. ada hati nak tackle ke apa???? ada sekali dah lama gila tak jumpa aku... aku dah kawin pon.. ada Acih dah masa tu.. pastu aku terjumpa kawan aku nie.. masih lagi ok dengan jantan tu.. pastu jantan ni leh sound aku masa tu kawan aku tu pegi mana tah.. "Filla, wow u look great, i'm surprise u dah kawin and ada anak tapi look at u, lagi cantik dari dulu i rasa"... FUCK. DIAM!

aku nak muntah.... eiii GELI GELI GELIIIIIIIIIIIIIII.... hahha.. ok kawan aku tu pon dah kawin.. Alhamdulilah dia kawin ngan orang lain... kalau dia tunggu lah jantan keparat tu.. memang kau tak kawin lagi sampai sekarang... ini kisah dan pengalaman untuk dijadikan contoh... Kalau korang masih berpeluang membuat pilihan... TOLONGGGGGGGGGGGGGGGGGGLAAAHHHH.... carilah pasangan hidup yang tak cemburu buta... Cemburu adalah racun yang tak de ubat ye...dah terbukti pon kes-kes jenayah semua yang melibatkan pembunuhan, kematian, semua sebab Cemburu.... cemburu ni gila ok.. masa cemburu tu datang.. aku rasa dia tak pikir dah dosa ke, kena hukum gantung ke.. yang dia tau dia marah, dia cemburu, aku bunuh!! settle.. janji hati dia puas.. macam kes simbah-simbah asid tu.. cemburu.. omg. kenapalah sampai jadi macam tu?

Aku percaya.. ramai je sekeliling kita ni yang cemburu buta.. tapi tak nak mengaku.. so kebetulan aku ada media untuk menasihat kat sini.. tolonglah.. bagi lah ruang sikit kat pasangan korang untuk bernafas.. jangan lah mengongkong pasangan korang tu macam dia takde life.. kau tak de life takpe.. tapi ko jangan dera orang... jelous sikit ok fine... itu tanda sayang.. tapi kalau asyik lahhhhhhhhhhhhhhhhhh nak call tak habis-habis.. asyiklllllllllllllahhhh nak check 24/7.. dia dengan sapa.. dia buat apa.. dia makan apa... dia jumpa sapa.. balik pukul berapa.. balik naik apa.. balik ngan sapa.. hoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tertekan babe.. kalau kau dah couple dengan dia.. kau pecaya jelah.. apa guna kau couple kalau ko tak pecaya? asik lah nak check? 

baik pompuan, baik lelaki... kewl jelah weh.. lelaki pon suka kalau pasangan dia ada jealous-jealous sikit.. tapi kalau lelebih leceh.. kita kena faham kerja masing-masing... bila masa yang kau rasa tak perlu di kacau.. especially time kerja... aku tak kacau kau.. kau tak kacau aku.. benda tu RESPECT aku rasa... hormat.. pak radie mesti tensi sebab aku tak jealous langsung.. muahahhahahaha... eh ex Pak Radie dulu kalau call tak dapat.. dia akan call tak jemu.. 100 missed call pon ada at one time.. tak dapat Pak Radie dia call kawan Pak Radie, sama jugak beratus miss call.. tak dapat kawan,  call umah.. Mak dia angkat.. pukul 2 pagi.. ok jawab.. jawab!!!!!!! 

cemburu tak mendatangkan kebaikan, kehancuran ada ;)













EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

19 comments:

Anonymous said...

saye x sokong kwn akk couple ngan asben org lain. knape akk x nasihatkn die supaye jauh dr laki kparat tu. cube letakkan kite kt tmpat bini laki kparat tu.. ape yg kite rase bile asben kite curang????

~mia~

Mira Adzlia said...

tkutnye ngn lelaki cmburu buta ni...adeh

Aya Ariel said...

a'aahh..betul2..semangattt..
kes akak aku..laki dia pon saiko..aku kengkadang naik menyampah..tp tu lahh..nak cakap lebih2 pon xbleh..kesian pulak kat akak aku..tp kalo time dorang gaduh..habis kena maki..gile hape...naseb baik laki dia tuh jarang2 jumpa sebab keje kat laut sana..kalo tak..mampos aku tak jumpa anak2 sdara aku..kesian dorang..mak bapak gaduh..anak terkebil2 dgr aje...so..syukur lah..dengan pasangan kita..trima seadanya..aku tgh blaja nak tidak terlalu bz body dalam hal dia..heheh

aishah jamrek said...

AGREE sangat..cemburu biar berpada2..

Mymie Sein said...

Saya penah ada pengalaman mcm ni dulu..time study and time keje b4 kawin la.. memang lebih kurang sama cite kwn sis tu dengan saya.. alhamdulillah dapat laki tak mcm tu..

Yellow said...

habis brutal langgar jam PS!!... saya kuat cemburu gak, tapi takde lah sampai langgor jam!

Aini Amir said...

cemburu sikit2 yg ala-ala manja boleh kot. jgn lah xder cemburu langsung.kan?

R.R.Z said...

heheh..mata sy x bkelip tau bace entry akak ni! bestt...


mang ade je org gila kuat cmburu ni kak. Saiko- kwn sy pon ade partner gitu. Mang stok naik2 tgn...pastu merayu2 mintak maaf siap nangis2 nak bunuh diri tgh jalan raya...

luvelymummy said...

Cam nak mampos ANNOYINGGGG sangat..!!!!

Cemburu itu Buta.. Kalau dah tau buta dok diam2 sudahhhh..!! ahhhhaaa...!!

yun said...

suka ngn filla...u rock!!!!cool jer..kan?...

Sue_Echan said...

scarynye dpt psangan cemburu buta.. owh.. ape yg akan jadik lepas kawen nanti..

ida said...

experienced this kat umah sewa dulu..memang sakit jiwa..yang rasa nak lempang sangt bukan jantan keparat tu, tapi aweks dia yang bahalol gila kot!!! padahal muka cun, konpom laku nyer kalau tak layan mamat tu..tapi apa nak kata, CHENTA la katakan ...hak tuihhh laaa!!!
La ni depa dah kawin, bahagia ker idak...depa jer la tau..

misz beauty said...

saiko = gila

bole tak cenggitu sis? hihihihi =D

tapi part jam PS tu memang kelakar abis la... budget beli jam gucci harga puluh riban ke nak langgar2 cenggitu... motip?? bahahahahaa

MiszNoRuL said...

dgr jugak hotchat pagi td..memang menyirap dgr kes lelaki cemburu buta ni..belum apepe dh pandai nk control orang.. bile jd camnie teringat cite lagenda budak setan.. opss

br BF, kalau dh SUAMI? sendiri mau ingat la aduyainyepun...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tak cemburu langsung pun susah gak filaaaaaa

mannira said...

minta jauhla dr org yg jeles2 tahap gila babi ni...tapi laki aku tak jeles..atau2 saje2 buat tak jeles..tensen gak...janji dia syg kita kan...

aku suka..aku suka... kalau org lain nyer n3 mesti nak tgk gamba je..tp ko nyer n3 tak yah gambo..aku baca setiap hurup ok..good job fila...


cuma mak sentap la..kalau tweet tak pernah nak jawab..hua..hua..hua..

elna said...

pagi tdi pun dgr topik nnie...gila weiii kalau cemburu sgt....we all tgh ontway gi opis....nak gelak pun ada kalau asyik 24jam ko asyik nak monitor pasangan ko kan.....kita org nie la...bukat setakad satu company , satu opis lagi...lantak ko la nak buat apa...janji ko sedar ko laki org n ada anak n isteri kat umah...sy pun perlu sedar dr pergaulan saya nie isteri org...jadi paham2 jerrrr.....kat opis buat2 tak nampak jer ...itu laki aku...hahahaha n dia pun buat2 tak nampak itu isteri aku....")")

stormz said...

my ex-bf dlu mmg sgt2 cemburu buta. semua bnde yg sy buat nk kne report kt dia.geram n rimas gile time tu. stress pn ye jgk sbb dia lngsg xks sy join mana2 kelab time kt U.cm xde life sbb dia xks sy bsosial dgn org. tp sy bukannya dgr pn ckp dia.

stiap kali call msti gaduh je. kalo sehari xbuat sy nangis mmg xsah.mmg psiko org tu.nsb baik clash

Cik Bambam said...

saya pon x berapa nak gemor bangsa cemburu tak tentu pasal nie kak filla! ishh~!