Tuesday, August 07, 2012

SAHUR SIMPLE.

Weekend baru-baru nie ramai yang twit kata tak leh bukak blog aku sebab ada warning malware virus tu.. memula aku boleh je bukak.. semalam, monday, tak boleh.. damn. orang cakap guna IE ke apa ke boleh, tapi guna google chrome tak boleh.. 

So sesiapa yang kena Malware Virus tu jangan panik.. ko akan dapat warning tu.. pastu dia cakap link apa yang contribute kan virus tu.. so ko just remove link tu dari blog kau.. masalah aku pulak.. aku tak sure link tu link apa.. sebab tu bukan link blog orang ke apa.. bila check-check, and ada few followers tweeter tolong bagitau.. maybe tu link yang kat side bar yang 'who is viewing your blog' tu.. yang berapa orang tengah skodeng blog tu.. so aku remove benda tu.. then dah ok.. yihaaaaaaaaa..so korang yang ada letak link tu kat blog sila hati-hati..dia nye web tu fastonlineusers.  pegi kat design, check sikit link korang.. betul tak itu nama dia? kalau yer.. hati-hati sikit.. tapi aku tak pasti lah kalau orang lain nye malware tu bukan dari link tu.. 

tak penting lah nak tau berapa orang tengah baca pon kan ;).. eh tapi kalau dah ok nanti boleh masuk balik link.. or korang ada nak recommend link apa utk track how many people reading your blog? ada? 

Ok ni kisah sahur.. tetiba kisah sahur pagi tadi.. padahal gambar masa weekend pon tak update lagi.. hehehe.. bagi chance lah kat mak buyung jap.. bukan senang nak tengok aku masak.. masak untuk sahur pulak tu ;)

Ni menu sahur tadi.. kemain lagi berangan dari sehari sebelum lagi nak goreng ikan bilis rangup2 pastu layukan bawang and cili padi.. tuang kicap.. makan dengan nasi panas.. nyam nyam.. gagah masak.. aku perasan hidung dan perut aku kurang sensitif waktu subuh or pagi.. masuk petang-petang.. dah tak tahan sangat.. lembik sikit.. tp beransur cergas sikit.. aku pon tatau aku dah berapa minggu sekarang? nak masuk 12 weeks dah kot? hahah.. 

thank you kat Kak Shima (akak opis) yang bagi ikan bilis masa dia gi Sabah haritu.. sedap sangat!! Pak Radie kan jenis cerewet ikan bilis.. kadang kalau aku beli tu.. keras macam kayu lah.. tebal sangat lah.. eh macam2 bunyi dia.. tapi yang ni nipis dan rangup.. 

goreng telur mata sorang satu.. makan ngan nasi panas.. sorang sepinggan.. licin.. 

yang lain tu kuih lebih berbuka.. Acih tetiap hari koko crunch.. tak muak-muak.. sahur je 2 mangkuk dia bedal.. heheheh... ok itu je pon lauk sahur.. bangga kemain lagi T_______________T bukan apa.. sian kat laki ai.. muak kot makan lauk beli je. apakan daya, ai tak larat nak masak :( 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Hayati Arshad said...

Dah nama pun isterikan. Mcm aku ni x larat mcm mana pun masak la yg simple2. Kalau x masak langsung tu aku rasa diri aku ni useless sungguh la.W/pun masak al kadar x hebat tp masak ttp masak jugak.Aku x pregnant, sindrom malas tu yg lebih kekadang.Tp sepanjang bulan posa ni memanjang la malasnya.

Cik Cyida said...

Kakak, betul-betul..
tak boleh nak bukak blog akk sebab ada malware tu..terkejut bukak pagi ni boleh pulak,,

yeh! dah boleh baca :D

Izzan Yong Rosdin said...

masa preggy nilh peluang yg terbaik di gunakan sebagai alasan tak larat nak masak...

Izzan Yong Rosdin said...
This comment has been removed by the author.
Ayoi Kema said...

best nyer....ikan bilis terbaek...nuymmmmm

Aya Ariel said...

biasa lah tu..org tengah mabuk..nak masak tak larat..aku yg dah 7 bulan ni pon..masak duduk atas kusi tau..penat nak diri lama2..padahal masak simple2 jer..huhu..

FARAH deeb said...

Hahahaaa.. ku pun kena malware dr fastonlineuser tu hari Ahad. Kire besar-besaran gak la ye dorang attack blog orang ni kan?! Kod tu den tak lotek pun selama ni, tetiba bleh ade org hacekd masukkan widget tu, boleh? Owh tak kuase!
My latest Entry :)
JJCM: Day 17 Ramadhan 1433

Riri Yoorin said...

lauk yg simple ni la yang sedap nk mkn subuh2

kakchik@ella said...

haiyooo .. tergoda la tgk lauk sahur u. hehehe.

che'pi said...

sahur kadang yg simple la beshh.... heheheheh

Mooniqueen said...

Takpe pak radi memahami oklah tu.. Tp seksa kan sis pasal pregnant la nak makan heaven...

SiTi said...

yg simple-simple nya lauk ni yg paling sedap bile sahur... kekadang time buke pun lauk mcm ni jer...tu laa yg pling selera nak makan

JMR said...

perghhh..gmbar telur ngn kicap tu, nampak meewaahhhh giler...

NUNU EERA said...

hehe..cian xlarat ye kak.. i da bbrapa kali jgk shur mcm tu wlpn larat.. huhu..

Anonymous said...

kalo akak nk letak blek widget yg track bape org tngh bace blog akak, cer akak try yg nie punye www.freeonlineusers.com
hope malware x serang laa..

Anonymous said...

hai kak filla..saya nadia..kak..slalu ikan bilis tuh lepas saya goreng..minyak dia saya guna blik..taruh bawang cili n kicap..kalo ase kurang masin..taruh laa garam..lepas tutup api..baru taruh ikan bilis tuh blik..lg sodap...

Filla ~ Kasihs said...

hi nadia.. a'ah akak buat mcm tu.. goreng bawang ngan cili dulu.. asingkan.. pastu baru goreng bilis.. kang nak makan baru gaul ngan kicap.. tak leh gaul awal2 nanti bilis tu tak rangup ;)