Thursday, August 16, 2012

Kehangatan Menyambut Raya..

Wah semua dah pakat tak nak update belog ke? Kemain korang ye.. excited mengalahkan budak kecik kalau nak beraya T______________T

Kemain lagi baju kurung, kebaya belambak-lambak ye... ngan kasut...persiapan kemain lagi.. haku baca jelah.. pandang jelah..pastu telan ailio jer... 

Seriously raya this year tak de semangat langsung untuk diri sendiri.. al-maklumlah kan.. preggy early stage nie.. ko nak tengok muka sendiri depan cermin pon malas.. memang tak laaaaa nak membeli utk diri sendiri... Untuk Acih and Amaani jer hari tu shopping sikit.. baju kurung untuk budak-budak tu Nenek Ani Shah Alam ada jahitkan sorang 2 pasang.. sama kain.. hahah comel... Wan pon ada jaitkan, eh ke lom jait lagi Wan? Acih dah sentap dah tu.. dia nak yang kaler purple tu.. Lagipon hari tu kursus kat Melaka aku ada belikan Acih kebaya nyonya.. dia nak pakai pagi raya katanya ;) dah anak dara... dia yang decide apa nak pakai... Amaani aritu ada sorang peminat katanya.. pos baju kurung kaler pink.. kemain comey Ani pakai baju tu.. bangga muka dia ;)

Kuih raya? takde.. hahaha.. dulu aku rajin gak beli muruku lah.. apa lah.. now takde.. oh semalam aku beli satu.. kat office ni ada balance satu.. biskut apa tah kaler hijau pandan tu.. bawak balik umah semalam.. lepas buka.. Acih ngan Ani menyental biskut tu.. banyak gila diorang makan!!! hahahaha... 

Baju kurung aku pon tak fikir langsung... lepas 2 minggu puasa hari tu.. tetiba balik umah Wan.. Wan cakap baju aku ada 2 pasang baru siap Wan jahit.. hahaha.. terus ai rasa tegezut.. eh ada ke? hahaha.. Wan cakap kain aku yang aku beli kat Bandung 2 tahun lepas.. kahkahkah.. *selamat mak kau ada baju raya* bila fitting... ok ngam!!! perot tak nampak pon ;) satu kurung biasa, satu kurung moden.. Pak Radie pon tak de baju melayu this year.. melampau ler tiap kali raya nak baju raya... dah lah bukan boleh beli ready made.. dia kan tinggi menggalah.. kurus ramping cutting nasya aziz.. kain kena beli 5 meter.. pastu tempah lagi.. so pakai je yang tahun-tahun sudah.. bila check.. ok ada lah yang boleh match ngan baju kurung aku tu.. baju anak kita tibai jer.. aku kan memang tak penah ikut konsep.. keluarga tema warna ikut suka.. hahahahah...tapi dah cakap kat pak radie.. next year raya insyaAllah kita dah berlima (perghh bederet anak)..hahaha.. so aku rasa next year nak warna sama... pak radie cakap Ok.. tapi jangan beli kain satu kayu.. kahkah.. dia tak sanggup.. eh kalau anak kita semua perempuan.. haaa kau.. 4 pasang sama design bunga-bunga tak mau kah? hahahahhahaaaaa.. sama kaler boleh la dia kata.. tapi corak lain-lain.. eh hover mamat nie.. kau ingat kau designer? 

Eish bila dah tua-tua nie.. x de satu pon untuk diri sendiri.. anak-anak, sila dengar sini, baca ni.. sok sok haku dah tua... ko baca nie.. betapa mak ngan bapak tu sayangkan anak-anak.. semua untuk anak... mak bapak tak beli apa pon takpe.. baju korang je sebeban... janji korang happy... tapi mama rasa macam nak beli iphone petang nie.. kahkahkahkahkahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh... 

Ok dah lah tu.. meh masuk sekali lah gambar bukak puasa 2 hari lepas kat Alamanda..

Eh gedik tul muka Ani... hehehe... ko tak tau nak tebalik meja ni dia buat.. nampak semua nak makan.. kiri kanan tangan nak capai.. air soya bean tu.. papa dia tolong pegang masa nak minum dia cakap apa tau? "Tepilaaaah papa... Sibuklaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah"... ewah ewah ewahhhhh... kalau tebalik air tu.. mak kau tebalikkan kau sekali ye nak ye... 

nyampahs tau camera phone nie... takpe.. petang ni kita tukar ye sayang.. hiihiiihiiiiikkkk 


Acih ngan Papa... Acih dah behave sekarang.. senang je kalau keluar ngan dia.. tapi jangan dia sentap sudah.. rasa nak baling dari tingkat 3.
T_______________T

Ani melalak-lalak stok nak telentang kat depan chicken rice shop tu.. dah lupa dah apa benda dia nak.. sampai lah bawak ke sini baru dia terus ceria.. eiiiiiiiiiiiiiiiiii macam-macam la kenit.

lovely daughters of mine ;)


*yang dah balik ke kampung halaman, atau baru nak balik, berhati-hati memandu di jalan raya.. ingat orang tersayang.. jangan jadikan hari yang gembira bertukar hari yang duka ye kawan... selamat menyambut hari raya aidilfitri dari fillanie and co... ampun maaf jika ada terkasar bahasa dan menyakiti sesiapa sepanjang berblog* 

eh aku jumaat keja lagi ok.. so tunggu.. nanti ada update lagi... ai kan gigih.. orang dah tutup belog dah.. kahkhakahhhhhh... 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Selamat hari rara Filla and family. Maaf zahir & batin!xo

nalsweet said...

yeay..sama macam sayela akak..mujur akak duk update..xbosan sgt ada bacaan..hihi
lagi best sebab ada gambar amaani!!!!!!

ak yuyunz said...

hahaha.. same same la here.. still keje hari jumaat. so jangan lupa update blog yer, ada jugak bahan wa nak baca.. =))

kakchik@ella said...

Selamat hari raya Filla. Filla ni preggy2 pun kurus *jelesssss*

che'pi said...

memang semangat nieh.... hapdet jgn tak hapdet....

Nurul said...

I am preggy sama mcm u. tapi i awal seminggu dr u. When u said u are 12w, I am 13w. I totally can relate to everything. Loya, tak larat masak sahur / berbuka, tak kuasa nak beli baju raya, tak kuasa nak kemas rumah. All. Aiyo. Wpun dah melepasi 12w, tp perasaan lemau2 tu masih ada :(

ini reen said...

selamat hari raya dilla dan family

Somel-somel Adliza Azilda said...

teruskan mhapdet kak.. peneman i smpi esok keje ni...

Jen Jen Izaicun said...

suka baca blog filla...

selamat hari raya...

amaniammar said...

sukakk dgn sweet family ni..

sy balik mlm raya or sebelum subuh hari raya..
tp mood dah ke laut nk raya..
psl bowink r balik raya ni..

tp pe pun momma smg raya ni x hilang mood dek kerna preggy tau..
teruja jg nak bc cerita di pg raya
specially for both of ur sweet lovely dotter..

smg kalian gembira selalu..

note: baru smart pak radie kali ni...baru nmpak cm executive..(hihihi....)

NUNU EERA said...

i teman akk keje esok yer.. :)

mummy alisha said...

KAK FILLA... sy balik new zealand pun keje lagi esok...

aynadys said...

ari2 sy tggu akak update blog. dh bace pg tggu ptg pnye entry plak..hehe..comel je ani sy geram btl dgn die..selamat hari raya kak filla and family :)

iezza_ummi@aminammarzarif said...

Salam Aldilfitri buat Filla & Co.

Riri Yoorin said...

best ye nnt nak tgk anak dara awak pakai kebaya yea :)