Tuesday, August 14, 2012

Check Up Ani..

Asyik entry bukak puasa je kan.. kang korang nyampahs pulak.. asyik lah gambar makanan.. kalau masak sendiri tak pe gak.. asyiklah lauk beli pon sibuk nak masuk belog..hahah.. 

Ok nie nak citer lain.. citer gi bawak Amaani gi check up.. yang kelaka, tapi serious tak kelaka sangat pon.. aku mati-mati ingat ada check up untuk 2yo.. ini pon dah lambat, sebab Ani dah umur 2y2m dah.. hehe..rupanya takde!!!! tunggu umur 4 tahun kang baru ada injection yang seterusnya.. aku dah takut nak tengok muka laki.. hahahah... tapi untuk 2yo ada injection yang optional.. Hepatitis A.. ko nak amik boleh, tak nak pon takpe.. dah tu? ko dah masuk bilik doktor kan.. takkan nak keluar balik.. aku amik jelah terus.. T___________T 

sorry Ani.. hahaha.. tapi Hepatitis A first dose ni bagus untuk baby lah.. boleh elakkan jangkitan penyakit melalui makanan dan minuman yang boleh menyebabkan kerosakan pada hati.. ewah.. iyer2 jer.. kalau tak silap gitew lah doc tu citer.. 

orang punye ramai sabtu hari tu.. so masa lepak-lepak tunggu turn tu.. ada yang tegur.. auwwww.. ni staff DEMC... kemain lawa.. tengah shooting kat bahagian dia katanya.. tu yang makeup terus tenggelam muka ahkak.. (padahal ko memang tak siap pon).. sekarang ni.. aku tepek bedak pon dah cukup bagus tau.. hehehe.. ada lagi gang lain.. tapi tak sempat jumpa.. kim salam kat semua ye ;)

Oh ye.. aku penah citer ke yang Amaani memang phobia pegi hospital? masa gi sini, dia mana nak masuk tempat menunggu yang kat dalam.. dia tarik Pak Radie ajak duduk luar.. dia nampak nurse je dia seram... kang dia jerit "Mama, sini jap" (ajak keluar).. haritu masa pegi lagi kelaka.. masa register tu.. tarik bawak dia gi small playground dalam tu.. dia mcm excited kejap je.. terus dia tarik tangan aku.. "mama, dah, jom balik".. hahahahhaaaaaaaaaaaa... dia jadi phobia sejak check up telinga dia masa dia kecik dulu tu.. kan keluar nanah kat telinga tu.. sebab selsema tak baik-baik.. pastu eczema bagai.. sian dia.. hehehe.. 

ni Doctor Koshi.. asal jumpa doktor nie.. mesti meriah gila.. gimme five bagai.. pon Ani ajak balik jugak..haha.. tengok tu.. dia sempat jeling tengok Doktor nak buat apa.. ohh kijam... ai tak sanggup tengok!!! 

suara dia.. perghhhh bingit telinga.. balik dari DEMC jumpa nenek terus mengadu.. "Nenek, Doktol cucuk Ani.. shakittttttttttttttttttttttttttt" *tayang bontot* 

mulut Ani ni memang leh tahan.. macam mak nenek okay.. haritu ktorang nak keluar gi Subang Parade belikan kasut raya dia.. Acih tak nak ikut sebab dia dah ikut Mama Yati gi Subang Parade tengahari tu.. pastu tanya lah dia "Ani, nenek boleh ikut tak?".. pastu dia jawab "Nenek tinggal.. Nenek dah tua, nenek besarrrrr".. hahahahahahahhaa pecah perot nenek ani gelak.. eksen ko yeh? 

petang lepas inject tu.. Pak Radie bawak anak-anak dia jalan gi Tesco.. kemain seronok lagi.. aku? haha.. x berdaya.. tinggal kat umah PIL sebab nak membuta.. pastu Pak Radie send gambar nie.. dia cakap seronok gila bebudak nie..

pastu ada budak kecik lain kat situ.. Ani boleh jerit "Kawannnnnnnnn, amik ball tu kejap!".. hahahah suka ati kauuuuuuuuuuuuuuuu je mengarah orang kan? hantar kat Doktol Koshi baru tau.. 

Doktol = Doktor











EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

13 comments:

Aya Ariel said...

heheh..kelaka cite ani..Nasib laa pak radie rajin bawak anak pegi jalan2..Laki aku xkose nak hangkut dua bradik tu..sbb kesya punye perangai sangatlah menguji keimanan di dada..kalo benda yg dia nak tak dapat..tang situ jugak dia guling2..rasa cam..haiiih laa anak..

Sue Echan said...

hehe... cumelnye ani.. bulat....

amaniammar said...

Chumel....

kelaka r..sy asl 1thn 8bln last injection trus blacklist hospital..psl xnk g check lg...hhuuuh..

x psl ani kena cucuk...pandai ngadu lak tu..
suweet sgt

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Kemain ko kan Ani, lagak macam orang kuat, tapi eksen je lebih ! hahaa

Nur Zakiah Zahri said...

doktol...ohhh doktol...hahahhaa...lawak tol la ani bambam nie....

che'pi said...

heheheh tiut je ani .... :) sronok ade budak tecit ala tu... pecah peyut je gelak...

Anonymous said...

as slm..

sy pun nampak ahkak aritu..masa tu nmpak kalut nak masuk jumpa doc..n sy baru je abis jumpa doc jugak jab for my dotter...

nampak kalut so segan nak tegur..ramai org lak tu.....

-jie-

minatgiler said...

Dr. Koshi best giler kan? :)

JMR said...

ANI: born to be a leader..hahahah

Mooniqueen said...

Alololo...sian Nya ani.... Mcm anak MQ, pantang orang salah sikit, mengadu saje... Ayah, mama buwatttt.....

Huda said...

ala ani ni, comelnyaaa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

anak ila mmg suka g tesco dah berbulan tak pg sbb tesco berhantu.. kang melayang 400-500

hOtMaMa said...

aku time pregnantkan khadeeja pun suka makan masak singgang mcm tu, pas tu kuah masam2 sket.. tu jek yg lalu.. hehe..