Thursday, August 09, 2012

Kisah puasa..

Sekejap je puasa kan? lagi seminggu dah nak raya.. dah macam tak pecaya pon ada jugak... punya lah tahap kritikal bulan ramadhan kali nie.. sebab aku tak masak kan? sian sangat kat semorang...hahah... Pak Radie lagi lah.. semalam sampai tahap dia tak tau nak makan apa.. dia makan kebab je ngan kuih.. ceh alasan.. padahal beli kfc sampai 2 set snack plate.. utk Acih ngan Amaani katanya.. ko ingat anak ko habis ke snack plate (ayam 2 ketul sorang).. nak tunjuk sedih sangat lah tu T______________T

Alhamdulilah Acih masih penuh lagi puasa.. syabas.. tapi ini lah muka dia tiap kali bukak puasa... perghhhhh... haku nak naik hangin jugak.. tapi sabarrrrrrrrr... tu rambut dia elok sikit tu.. kalau tak, rambut semua kedepan.. mata dia pon ko tak leh nampak.. aku memang melenting lah "Rambut selak sikit kasih, nak makan rambut ke? muka kemain masam, nak mengadap rezeki macam nie... tuhan marah tau tak? depan makanan buat muka sentap doplohpatjam, orang lain puasa jugak".. oihhh panjang lagi, saja pendekkan.. tak sanggup dengar suara pop corn sendiri -_______________-" 

tapi lepas makan kang.. terus dia ceria.. siap terlompat-lompat macam kera.. hahaha.. well, kids memang lah macam tu kan? kita yang tua bangka ni pon sebelum berbuka kemain melepek.. nak becakap pon tak larat.. orang tanya banyak rasa nak penampar je.. 

haaaa ni muka memang stok sakittttt hatiii akak dia kalau tengok..hahaha.. kalau time berbuka memang dia paling hover galak poyo semua lah.. belum apa-apa dia dah tepekik-pekik satu umah "Makannnn Makannn.. Kakak, makan, Papa makan, Mama makan".. laju-laju dia panjat kerusi amik makanan.. kadang tu dia amik makanan sua-sua kat muka kakak.. nasib kakak tak bagi penampar satu kali.. kalau bagi pon elok gak..hahaha... tengok muka dia.. sebenarnya muka ani bukan cenggitu ok.. tapi sebab amik gambar.. mula lah dia nak buat muka poyo, mata tebeliak segala.. hoih budak ni kaki lawak no 1 ok.. 

Kalau tengok dia makan.. ya ampun.. mengalahkan orang puasa gaya dia.. macam lapar bebenar lah gaya.. capai sana kunyah.. capai sini kunyah.. tak suka bluek ikut suka.. sabar je lah haku.. 

Sejak pregnant ni aku suka makan nasi kerabu.. hahah.. tak tau lah memula ni je ke.. tapi macam sedapnyeeee.. semua ada, sayur ada, ikan ada.. pedas ada.. keropok ada, telur masin ada (dah tertimbus).. 

Ok nanti kalau rajin aku update lagi ok? tata titi tutu.. 







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Nazirah Azeman said...

ms peknen dulu pun sy suke mkn nasi kerabu.ani muke cute giler.tahniah acih dpt bertahan lagi

Aya Ariel said...

nasik kerabu memang sodappppp..

aniii..muka kemain noti..tu knape gambo kat belakang blur tu???

Huda said...

sedapnya la nasi kerabu tu kan..sedap sangat

aishah jamrek said...

kak fila, nasi kerabu dekat bazar p2, gerai pesona catering sedap jugak..dah try 2 kali...huhu

AYuNG said...

kak..sian beno aku nengok muka acih tuh....haha

Aida Salleh said...

sukanya tengok muka ani. sangat2 comel...raga nak geget je pipi dia...heheheh...

Mooniqueen said...

Tengok ani i terus ingat anak kat nursery... Rambut Dah sama tu... Hehe... Tekak org pregnant, memang tak boleh dijangka...lain anak,lain peel mengidam tekak tu...

che'pi said...

wah..... tahniah buat acih .. dlm muka gitu pun.. tetap teruskan jua... adess.... kak tang nasik kerabu xleh tahan.. nampak ngancam woo ....

Elly said...

Ani ni kan....

Cik mama said...

Heheheh perangai anak-anak ni memg mnghiburkan... wahhh sedapnya nasi kerabu tuu..

Riri Yoorin said...

heheh cumel ani tu ek.. yang kakak dia sentap time nk bebuka hehe

manja209 said...

muke ani kemain lg..noti.kiut..:)
sy ms peknen dlu pon suke mkn nasi kabu...tp jgn letak budu la.ermmm

♥ dak pink said...

Ishhh, ani ni memang comel lah.
Geram je tengok.

strawberi said...

siannya acih..siap nangis2 lagi kena poser...hahah..sok2 bakal laki tgk..tak lawa tau nangis kena paksa puasa..hahaha..
ani plak..mmg comel..cam biasa..haha..geram je grrr

~mi + ny~ said...

kesian nye acih..sabar ye..ani muka lawak gila!! comey2!!

amaniammar said...

Sweet Bangat...

CT@mamaLuqmanTiara said...

Sangat comel & chicky itu budak!!geram nyerrr....