Wednesday, August 08, 2012

PUTRAJAYA.

Putrajaya ni apa yang tak cantik.. pemandangan bukan main lawa lagi... Ingat dulu masa aku belaja kat uitm shah alam.. masa tu Putrajaya baru lagi.. teringin nak pegi round-round.. so ktorang drive lah.. masing-masing macam jakun.. tenganga-nganga mulut.. tengok apa? tengok lampu jalan dia yang kemain kreatif lagi begulung2 tiang dia.. tu lampu jalan baru tu.. dah nganga-ngangan kekaguman.. masa tu tak banyak lagi building.. macam hutan je... 

Tak sangka rupanya aku akhirnya kerja dan duduk kat sini.. oh pasni kerja jelah sebab dah nak pindah sri kembangan :( 

Bila orang luar datang Putrajaya ni, especially pelancong.. kemain jakun lagi memasing.. terus terflash back kejakunan aku dulu.. hahah..sama je.. kemain snap2 gambar kat jambatan MOF tu hah.... mungkin sebab dah terbiasa mengadap tempat yang cantik hari-hari, appreciation tu semakin berkurang... tapi ini lah satu-satunya tempat yang boleh dibanggakan.. at least orang luar, orang asing datang ke negara kita.. ada jugak lah bas persiaran tu tempat nak dibawak, selain daripada bawak ke Genting ngan zoo negara tu hah T_______T.. 

Tengok Tasik Putrajaya... kalau berdiri dari jambatan MOF tu.. boleh tengok building-building kat sini.. lawa sangat... macam kat overseas gitew.. kat Dataran Masjid tu pon beratur bas-bas pelancong.. ada food court bawah masjid tu.. yang boleh keluar tengok tasek.. memang lawa sangat lah..

Banyak sangat tempat jadi pilihan photographer untuk buat photoshoot.. sebab cantik sangat ;) So mari kita melancong ke Putrajaya.. :D

Bunga-bunga pon tengah berkembang baru-baru nie.. ini tak tau bunga apa.. tapi sepanjang-panjang jalan mekar je... hari tu bunga pink yang mekar.. cantikkkkkk!!! dah macam kat Jepun.. 


Pak Radie gi BSN kat bawah tu.. so park kereta kat tepi.. bawak budak-budak turun jap.. 





Ok itu je nak cerita.. saya bangga jadi anak Malaysia... hidup aman damai.. tak pernah hidup dalam ketakutan... makan pakai cukup.... tinggal pon kat tempat yang cantik dan tenang ;)





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

Ayoi Kema said...

btul btul...xde ape nk risau..

che'pi said...

Alhamdulillah.. jadi Rakyat Malaysia ...... :)

Aya Ariel said...

yes..im pround to be a malaysian..patriotik pepagi ni..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Dulu ila oenh bwk delegate overc mekawat putrajaya. Gebang apa2 yg patut hihi

Anonymous said...

Betul sgt filla, i setuju, mmg seronok la duduk n kerja kat tempat yang cantik macam putrajaya ni, ape yang takde kat sini, orang jauh2 sanggup datang sini nak tgk keindahan n program sepanjang tahun kat putrajaya, so kite mesti lebih hargai, i berbangga jadi rakyat malaysia dan yang lebih best dapat duduk putrajaya sampai bile2 dan boleh tgk setiap pembangunan kat putrajaya ni n i harap keindahan ni kekal untuk anak , cucu i nanti, amin...

kelipkelipchumel said...

Syukur dengan nikmat & rahmat Tuhan utk kita semua penduduk Malaysia.

lovely said...

comelnye dak Ani tu.. geram..

Anonymous said...

hi fila,
smlm i yg tegur u masa u dah nak balik kt buffet bangi golf club tu..btw, dlm blog u nmpk sgt tinggi, tp kat luar lain lak.. hehe

smlm tgk ani mmg sgt geram, suke je tgk dia makan.. n i pun ada tegur ani masa dia tgh jln dgn pak radie, tp pak radie jln dpn, ani kt blkg sorg2, bile i ckp ani, dia siap toleh siap muka blur2 x sangka kot.. hehe..

anyway, congrats k on ur 3rd pregnancy, mmg betul la ko u ckp u x semenggah sblm ni, penangan org mengandung.. hihii

** mkn2 syok sgt smpi tertinggal beg bawah meja ye? nasib masa pak radie dtg balik, beg xde org angkut lagi.. :))

-yazeda-

Riri Yoorin said...

comel nyea anak2 dara tu

Fiza said...

ye saya bangga jadi anak malaysia...tp skg malaysia dah x aman sgt...setiap hari kat berita ada cite x best dgr...sedih sgt kan...

tp tu di luar kawalan kita...Just berdoa family sendiri & family terdekat x kena...InsyaAllah...

Kak tlg cubit2 kan pp amani tu!!! geram sgt nih...hehe