Friday, August 10, 2012

BARANG BASAH.

Lamanya tak masak... sedih sangat asyik makan beli jer.. tak lalu tekak.. tapi nak buat cemana kan... so semalam try jugak lah sebab teringin nak makan ikan goreng cicah kicap+bawang+cili padi+perah limau.. hamboi napsu kemain ;)

Cuma nya aku tak biasa gi pasar.. so taktau pon harga cemana.. ni beli kat pasar presint 8. 

2 ekor kerisi
1 potong tenggiri
total: RM9

suku tembikai : RM4.80

fish ball
2 biji tomato 
5 bendi
2 lada besar
3 limau kasturi
seikat sawi bunga
1 packet tempe
total sayuran : RM4.80

Total : RM18.60

mahal? murah? ok? 
dah selamat masak.. tempe je belum masak..tembikai dah habis setengah.. ada lagi setengah..dapnye sejuk2.. sayuran dan ikan selamat dah.. syorga dapat makan sayur seikat.. aku sorang je kan kat umah tu makan sayur ;)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sama kat umh pun ila sorang je makan sayur.. kekdang tensen nak membeli sbb mana ada org jual sayaur utk satu tekak je..

aishah said...

pasar p8 memang agak mahal, tapi oklah kot..nak murah sikit kena gi pasar tani p2...

Mooniqueen said...

Sedapkan sayur... Pelik kalau org tak suke sayur...

:: Sarah Zainuddin :: said...

Mcm mahal suku tembikai tu.Biase kalau beli sebiji dalam rm7.50 camtu...Tgk tempat kot. :)

strawberi said...

mahal..baik gi psr borong ..sayur satu plastik besar..baru 10 inggit..haha

Cik mama said...

Nakkk ag murah g NSK.. hehhehehe

mrs kayrul said...

tempe tue memanggil2 jer..nie yg balik nanti nak wat sambal jawa nie..hehhee

kakchik@ella said...

KC pun 2 hari brturut makan Ikan Cencaru Goreng cicah Kicap + cili api + bawang. SEdapssss.

Riena Haiqal said...

wah murahnya.. kira murah juga tu kan pembelian tu... wah teringin pulak nak makan ikan.. selalu dah makan ikan.. tak nak makan lain sebab tekak ni tak lalu nak makan.. nak makan ikan goreng jer..

lina said...

kalo harga luar kl lain pulak kak. harga pasar basah ngan pasar tani pun beza gak. tapi macam pasar tani lagi murah kot sebab ade sistem 3 ikat = RM 1/ RM 2.

Iylia said...

ayah sy ckp pasar presint 8 tu mahal kak.pasar tani pn mahal gak.kitorg selalu beli kt pasar borong tu

Anonymous said...

dh lama nak tanya kak filla soalan nie.... nama acih n amaani sama pulak mcm anak2 fatimah abu bakar tu... sulung sharifah aleeya, second sharifah amani... adakah kebetulan? hehehehe.... atau lepas ni dapat baby girl akak letak nama Kasih Aryana pulak... hehehe.... *just kidding* buatlah entry pasal nama anak2 akak nmcmna dpt ilham letak nama baby....idea akak ke pak radie ke atau wan yg letak...

ituje....

salam kasih from me,

Ida

sharifah rosidah said...

Tak mahal, murah lah tu mana nak cari lagi murah kalau nak ke pasar borong kena beli banyak kalau tak, tak berbaloi lah.

che'pi said...

erm... mcm mahal sikit.. tp sikit jerk... ok lg tu.. x la melampau

Aya Ariel said...

sedapnye tembikaiii..haiiihhh laaa..