Thursday, August 02, 2012

Buka Puasa.

Kesian gila kan.. orang lain update blog semua masak lauk sendiri.. yang kau ni nak update blog jugak..nak letak jugak gambar makanan tapi beli..hahahah... lantak lah kan.. janji update ;)

Sekarang ni Pak Radie je yang beli lauk.. sebab aku tak kuasa nak turun beli lauk kat foodcourt bawah office ni.. dah lah bau busuk.. tak mampu aku nak meredah kat situ T___________T

Tapi bila ikut tekak Pak Radie, kene redho je lah apa pon yang dia beli.. nasib baik kedai dia beli ni not bad rasa dia.. 

Gulai lemak pisang.. sapa suka? aku suka hahaa.. sebab lauk-lauk kampung macam ni memang aku suka.. pedas pulak tu.. pastu lauk kedai ni masin..hahah.. alahai bulan puasa, adatlah kan tawar sikit, masin sikit.. pastu aku ni kalau preggy je mesti kuat garam.. hahaha.. so masin pon ahkak sukeeee ;)

eh kisahnya Pak Radie taktau cemana dia boleh beli gulai pisang tu..sbb dia bkn pandai makan pon..dia ckp nak beli daging salai, tapi ntah? mata rabun ke.. otak ingat lain tapi tunjuk lain.. tu memang style dia la tu.. panik tak tentu pasal..selalu salah order.. tah per per tah.. 

paru goreng sambal kering.. ok ok jelah.. Pak Radie punye taste lah nie.. 

masak lemak cili api ayam kampung.. pon ok.. cuma masin.. hahah.... 

kuih sama macam haritu.. ni lagi satu dia ni tau.. kalau itu, balik balik beli itu.. karipap sardin dah tak beli.. ni asyik beli cakoi ngan pau kacang goreng.. kalau hari ni dia beli lagi.. aku nak merajuk... auwwwww fillanie emosi dah pandai tak stabil dah.. geli mak tau.. 

dah itu je lauk.. jimat kan? 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

♥fie yasmin♥ said...

cakoi tu sedap la kak..makan dengan kaya

Nazirah Azeman said...

pau kacang goreng tuh nmpk sedap

Aya Ariel said...

xpe lah..redho je lah ape yg laki beli..janji ada makanan..hehe

strawberi said...

ble ngandung..camtu la kan..saya ..thn lps..tgh alah...dahla laki plak jenis sahur nasik..so thn lps..dptla dia merasa..sahur kedai mamak setiap hari..hehe...baru la bersyukur ble bini masak pastu kan..hihi..

Anonymous said...

As salam. org kata masa ngandung makan pedas2, baby kulit tak tahan-suka naik rashes. betui ka?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

jimatla sangat.. ila msa prgnt pun tak boleh tgok makanan banyak2 loya

Anonymous said...

aku rasa kan filla .. pak radie ni ada share ngan tokey kedai cakoi ni... hahahahaa

kakchik@ella said...

sedap ke masak lemak pisang? KC tak penah makan.