Wednesday, August 29, 2012

Al-Fatihah buat adikku Mohd Shafiq bin Ibrahim.

Tak tau nak mulakan dari mana.. ayat apa... nak tulis apa.... aku nak jadikan entry ni sebagai kenangan untuk aku luahkan isi hati yang tak tau nak cakap cemana.. kadang kosong.. kadang keliru... 

Shafiq adik aku yang korang semua kenal sebagai Busu telah kembali ke rahmatullah pada 26 Ogos 2012 (Ahad) di Medan dalam pukul 8.00 pagi.. Shafiq pergi secara tiba-tiba dan rasa macam sekelip mata hilang.. aku nak type pon tak sanggup... tapi terpaksa pujuk hati.. kena selalu ingatkan diri sendiri, setiap yang hidup pasti akan mati.. tak kira tua atau muda.. sihat atau sakit.. kalau Allah SWT dah kata umur kita sampai di situ.. maka akurlah kita.. yang hidup, walaupon berat, redha lah kita.. 

Aku dan family, Wan, Atok, Abang aku dan adik aku Shafiq ke Medan pada 22 Ogos.. (rabu).. kitorang memang amik package siap tourist guide.. tiap kali bercuti dengan keluarga, aku rasa orang paling excited mesti Shafiq adik aku.. dia memang suka berjalan.. lagi satu dia memang suka makan.. itu je... kadang call asyik tanya aku dah isi permohonan cuti ke belum.. 

Hari pertama tu.. kami stay kat Grand Angkasa Medan.. then hari ke 2 ke Lake Toba.. perjalanan dalam 5 jam.. dari Lake Toba, esok nya ke Berastagi dalam 4 jam.. lepas Berastagi kami pulang ke Medan semula.... malam terakhir tu makan malam kat Restoran Garuda.. tak tau lah mungkin arwah makan banyak, makan kambing, makan kikil, nasi banyak.. dan sebelum tu masa kat Berastagi ada singgah makan durian.. ktorang tak tau pon yang shafiq ada darah tinggi.. atau penyakit lain.. dia sihat macam orang lain.. umur pon baru 28 tahun.. 

Malam tu lepas makan terus balik Hotel.. aku tak lepak kat lobi, terus je naik bilik sebab letih.. Shafiq lepak2 kat lobi dengan Wan, Atok dan Abang aku.. lepas tu tak lama pon.. Shafiq pon naik bilik dia.. dia sebilik ngan abang.. Esok pagi aku dah bangun awal... Ani and Acih pon bangun awal dah.. siap main baling-baling bola ngan Pak Radie dalam bilik.. Shafiq dah bangun awal jugak.. dia lepak dalam bilik Wan bersembang ngan Wan.. adalah dalam sejam bersembang ngan Wan.. lepas tu tetiba dia ajak Wan gi pinjam charger handphone kat bilik aku.. Wan tak nak pegi.. Wan cakap pegi jelah sorang.. tapi Shafiq beria-ia ajak Wan teman... so dia datang lah berdua ngan Wan.. sampai depan bilik aku, Shafiq tekan bell.. pastu Wan marah, Wan cakap, kang bising, buatnya Ani ngan Acih lom bangun.. so dia terus serba salah, dia undur berdiri belakang Wan.. Acih pulak terus lari pegi bukak pintu.. aku baring kat katil.. pastu tetiba aku dengar bunyi bedentum kuat, tak lama pastu dengan Wan jerit "Shafiiiiiiiiiqqqqqqqqqqqqq".. Pak Radie terus lari ke luar.. aku pon lari keluar.. aku ingatkan Acih tersepit pintu ke apa ke.. 

Masa aku keluar tu.. aku nampak kaki shafiq dah melunjur lurus.. Wan peluk dia dari belakang.. Wan nangis-nangis panik... Wan nangis-nangis tanya "Shafiq.. anak mama, kenapa ni, Ya Allah, Shafiq anak mama, kenapa nak, kenapa anak mama, mengucap pittt.. mengucap"... Aku keras kat situ.. terus pegang dia.. Pak Radie terus lari pegi bilik abang aku.. abang aku tengah tidur.. pak radie kejut dia cakap "Jai, shafiq jai.. shafiq jatuh jai".. Abang aku bangun mamai-mamai terus lari ke depan taktau apa.. Atok pon Pak Radie pegi panggil.. semua lari meluru kat depan bilik aku.. semua guest lain keluar dari bilik tercengang-cengang.. Aku dah jerit suruh call ambulance sekarang jugak.. ada staff hotel gak ngan kitorang.. aku jerit-jerit tanya mana ambulans? dia cakap dah call, tengah tunggu.. Acih cakap masa dia buka pintu bilik tu.. dia nampak Busu kat belakang Wan tetiba mata terpejam terus rebah ke belakang kepala terhentak kat pintu bilik depan tu.. terus jatuh... masa Wan pangku tu.. aku tak pasti maybe stroke.. tangan kejang... mulut berbuih sikit.. dan tetiba biru... Abang aku tenang.. dia suruh aku amik air ngan kain basah.. aku amik air ngan kain.. pastu bawa air segelas.. tak tau nak buat apa.. aku try nak bagi minum, tapi tak boleh.. 

kejadian terlalu pantas.. semua panik... sebab dia sihat.. dia tak sakit.. tetiba je rebah.. lepas tu diorang decide angkat dia bawak ke lobi.. nak tunggu ambulans lambat.. masa diorang angkat aku lari masuk dalam sarung seluar, baju.. terus pegang Acih... "Kasih, jaga adik.. jangan keluar dari bilik.. kejap lagi papa naik.. duduk diam-diam dalam bilik".. aku selak pintu aku terus lari ke bawah... aku ikut transport hotel ke Hospital Medan.. Wan ngan Atok duduk depan.. aku dengan arwah kat belakang.. arwah baring.. aku pegang tangan dia.. sejuk.. tak bergerak.. mata dia pejam rapat.. dada tak berombak.. kaku.. aku takut.... aku panggil dia "Shafiq, bangun shafiq.. kenapa nie, Pit, Pit, jangan macam nie".. 

Sampai je hospital kat emergency.. bawak dia terus baringkan.. dan doktor check dada.. check mata.. doktor pusing belakang cakap "dia udah ngak ada buk".. aku macam blur.. "apa? nanti, check lagi, tolong check dulu betul-betul".. dia check lagi.. dia cakap lagi "Iya, buk, udah nggak ada".. aku pusing belakang tengok Wan ngan Atok dah menangis.. Ya Allah, lemah longlai rasa satu badan nie.. otak aku macam berhenti berfikir.. rasa kosong... jantung rasa berhenti berdegup.. tak de apa-apa perasaan.. melainkan rasa confuse.. aku lari pegi depan bila nampak teksi sampai.. Abang aku, Pak Radie ngan anak-anak aku turun dari teksi.. Pak Radie tengok muka aku.. aku cuma mampu geleng kepala cakap "takde.. takde.... Shafiq takde"... diorang lari masuk dalam... Pak Radie cakap "Apa nie? apa nie? apa semua nie? Ya Allah" 

Rasa lemah tak leh berdiri.. Pak Radie peluk suruh bertenang.. dia pergi saat kami tengah holiday.. 4 hari bersuka-suka, amik gambar sama-sama, jalan-jalan, makan-makan, shopping, naik boat.. happy... ingat lagi dia suruh aku amik gambar dia guna phone dia.. masa tu kat Berastagi.. dia duduk atas kuda.. pastu aku snap.. kuda tu pandang ke tepi.. bukan main hangin lagi dia sebab kuda tu pandang tepi... Ada banyak gambar family.. gambar aku berdua dengan dia masa cuti nie.. Aku redha, family redha.. bersyukur di saat-saat dia menghembuskan nafas yang terakhir dia pergi atas pangkuan mama... dalam pelukan mama.. di kelilingi kami semua.. Ya Allah beratnya rasa hati.. sakitnya dada nie..hebatnya dugaan ini.. 

Aku asyik terbayang bagaimana dia terbaring.. sekejap-sekejap aku teringat.. tapi aku tenangkan hati.. lebih elok macam nie.. kalau ditakdirkan dia pergi sorang-sorang.. takde yang tahu.. lagi sedih.. aku teringat ada pakcik datang rumah baru-baru nie.. dia cakap Arwah orang paling untung.. sebab dia meninggal sebelum ibu bapa dia... doa dari ibu dan bapa untuk anak tu sangat kuat.. amal kebajikan yang ibu bapa buatkan untuk anak pahalanya besar terus sampai kepada anak... tak sama macammana doa anak kepada ibu dan bapa.. dia meninggal di usia muda.. dalam keadaan sihat.. dalam keadaan langsung tak di jangka.. walaupon berat utk terima, itu dah ketentuan.. Allah lebih sayangkan dia..

Pengurusan bawa balik jenazah pon lancar.. pukul 3.30 petang tu jugak dapat bawak balik.. aku tak tahan sedih... Wan cakap "kita pegi berlapan, tapi kita balik bertujuh".. hati aku kosong... sekosong-kosongnya sepanjang perjalanan balik... Ya Allah beratnya nak menanggung.. kita naik satu flight.. tapi Shafiq tak duduk dengan kita.. Shafiq kat bahagian kargo.. sebak tak tertahan.. 

ni semua gambar-gambar aku ngan arwah adik aku Shafiq masa kat korea last year.. Wan cakap, Shafiq paling happy pegi Korea.. mungkin tempat tu sejuk.. dia happy.. seminggu sebelum pegi Korea, dia asyik try baju... try snow cap, try glove.... begaya depan cermin.. kejap-kejap tunjuk kat Wan.. Walaupon dia pendiam.. muka masam... tapi dia manja.. lagi-lagi ngan Wan.. dengan Acih and Ani pon dia rapat.. dia suka cuit-cuit budak-budak tu.. suka amik keropok Acih.. suka bagi Acih hangin.. kalau suruh dukung Amaani tu.. punyalah kekok gila.. pastu cium-cium.. Ani mengamuk je.. dia tak pandai tunjuk sayang... tak pandai cakap-cakap sangat dengan anak buah.. tapi dia suka peluk-peluk.. cuit-cuit.. ngan Wan pon dia suka sangat cuit-cuit Wan.. suka tepuk-tepuk belakang Wan.. 


bila Wan tengok je gambar dia atas nie.. mesti nangis Wan cakap "Handsomenya anak mama.. hensemnya anak mama".. sayu hati aku nie.. 



Shafiq anak yang baik.. adik yang baik.. tak pernah menyusahkan orang.. tak pernah meminta-minta.. tak pernah pinjam pon duit aku.. duit abang dia pon tak pernah.. semalam Wan cerita.. dulu-dulu Wan selalu check wallet dia.. kadang nampak receipt bank tu.. duit sikit sangat kalau dah hujung bulan.. nanti Wan buat-buat lah tanya "Pit, ko ada duit tak?".. dia mesti jawab "Adaaaa".. nanti Wan hulur dia RM50.. kemain suka pulak dia amik buat isi minyak kereta.. macam tu lah Wan ngan dia.. anak kesayangan.. anak bongsu.. makan nak sedap je.. dia suka minum yogurt drinks tu.. nanti kalau Wan beli, kejap je dah habis.. Wan selalu membebel.. semalam Wan haus sangat.. masa gi kedai, Wan dah pegang dah yogurt drink mango tu.. terus teringat kat arwah.. Wan letak balik tak jadi nak beli.. fresh milk pon favourite dia.. sentiasa ada dalam fridge.. Wan lah yang dok beli penuhkan fridge... Wan cakap sebulan ni dia tak pernah tengok tv kat tingkat atas.. dia asyik tengok tv kat bawah je ngan Wan.. sempat jugak dia belanja satu family sebelum puasa hari tu.. birthday Wan gi makan kat concorde sebab dia dapat duit EPF.. tapi dia ada RM500 je.. lebih tu abang tolong top up.. lepas hajat dia nak belanja.. dia siap call aku.. suruh aku yang pilih tempat dia nak belanja.. 

Raya tahun ni first time dia mintak Wan buatkan dia baju raya.. dia nak warna merah.. sebab nak matching dengan kereta kesayngan dia yang dia baru cat warna merah.. nasib baik Wan sempat tempahkan.. malam raya diorang tidur rumah abang aku.. dia ikut Atok gi sembahyang raya.. pastu tengahari tu aku ajak gi raya kat Kampung Pasir kat rumah sedara mara belah Pak Radie.. selalu dia malas je nak join.. sebab dia kan malu sikit.. tapi bila mak aku ajak.. dia ok pulak.. dia ikut... rupanya ini raya terakhir... genap seminggu Syawal, dia pergi tinggalkan semua... jauh kat Medan sana... Wan yang mandikan jenazah.. putih adik.. bersih mama mandikan.. 

walaupon dia diam.. tapi dia suka sengih... kalau orang usik-usik mesti dia sengih je.. aku ingat lagi baru-baru nie.. aku minta tolong dia hantar kat ERL.. oh masa aku gi buka puasa kat TGI dengan Anny, Atta tu.. tengahari tu aku mintak tolong dia amik aku kat rumah aku.. hantar kat ERL.. dia pon datang.. pastu dah sampai.. aku nak beli tiket.. raba-raba dalam bag.. wallet aku takde.. terus call dia balik suruh patah balik nak pinjam duit.. dia tak angkat telepon.. dah lama baru dia angkat.. aku pon cakap la "Pit.. wallet kak yang takde, tolong patah balik jap".. hangin je dia terus dia cakap "Alaahhh, orang dah sampai dah parking, tunggulah kejap".. pastu masa dia sampai kemain mencuka lagi muka dia.. aku cakap "ada RM50? pinjam jap buat tambang".. dia pon hulur pastu terus blah.. masa aku duduk tunggu ERL dia message.. dia cakap Sorry tadi apit tinggi kan suara kat kakyang.. apit tak sengaja.. aku macam pelik gila.. eh? apasal plak, aku tak perasan pon dia tinggi kan suara???? aku siap tunjuk message tu kat Anny cakap 'sedih pulak dia sms aku macam nie.. aku tak perasan pon dia ada tinggikan suara kat aku?. mana penah dia nak antar sms jiwang2 mcm nie'...balik tu rupanya dia ngadu kat Wan.. dia hangin sbb keja kat hospital jaga kaunter bukan boleh sukati je tinggalkan kaunter.. pastu dia curi-curi keluar.. pastu dia dah dapat dah parking.. sekali aku call suruh datang balik.. hangin lah dia..sebab parking susah nak dapat.. 

pastu sebelum raya dia amik cuti nak shopping.. aku siap kutuk-kutuk dia..sebab sanggup amik cuti semata-mata nak shopping.. dia beli seluar jeans.. dia nak beli Levi's tapi dia nak tunggu aku bagi dia voucher Levi's.. lagipon Levi's mahal.. so dia beli jeans GAP... aku dah janji nak bagi dia voucher RM300.. tapi tunggu bulan september.. tak sangka aku tak sempat nak bagi dia pon.. walaupon dia macam tu.. tapi dia memang rapat ngan Wan.. dia pantang kalau ada orang buat Wan.. ada orang hina Wan.. memang dia yang naik hangin.. dia janji nak jaga Wan.. tapi dia sempat jaga Wan setakat ni je.. tuhan lebih sayangkan dia.. 

Petang sehari sebelum tu aku, Wan ngan arwah berborak kat bilik Wan.. dia cakap dia dah beli 20 fridge magnet ngan keychain utk kawan2 hospital putrajaya.. tapi tak cukup.. aku macam "20 tak cukup???? kakyang beli 6 je.. takkan nak bagi semua? mengalahkan wakil rakyat plak?" pastu dia cakap "Ahhh..kang dorang komplen kalau tak dapat.. nak tambah lagi 10.. pastu esok nak ajak mama gi beli kerepek pisang ni sedap, nak bagi kawan2".. pastu dia cakap lain kali nak ajak abang gi cuti kat Australia.. tak pon Mabul Island... berangan je.. suruh cakap depan-depan dia malu.. semua suruh mama yang cakap... 

15 minit sebelum dia rebah tu.. masa borak-borak ngan Wan kat bilik.. dia cakap lagi "Ma, nanti cakap lah kat Abang.. ajak lah jalan jauh sikit".. tu yang Wan tak boleh kalau teringat.. rupanya memang dia nak pergi jauh sangat dari kami semua..bila Wan cerita kat abang aku pon.. dia terdiam..tahan sedih kot..abang aku jenis tenang.. dia pesan kat aku.. jangan tunjuk kesedihan kita kat mama ngan ayah.. diorang tengok kita sedih diorang lagi sedih.. tunjuk kita kuat.. nak nangis pegi tempat lain.. jangan ingat abang macam ni abang tak sedih.. adik tu yang meninggal.. tapi abang tak nak diorang tau abang sedih.. 

ini je satu gambar yang Shafiq upload kat fb dia.. dia memang banyak gambar ngan Acih and Amaani.. gambar ni dekat Lake Toba, 2 hari sebelum dia pergi buat selamanya.. 

Hari Isnin (esoknya) ramai kawan-kawan dari Hospital Putrajaya yang datang ziarah.. ramai rupanya kawan-kawan yang rapat ngan dia.. dia pendiam kalau dengan family.. tapi dengan kawan-kawan dia ok je.. selalu je sakat-sakat orang.. yang selendang kuning tu bestfriend dia.. dah kawin ada anak sorang.. memang arwah rapat dengan dia n suami dia.. selalu teman shafiq gi bazaar ramadhan.. selalu gi minum sama-sama.. kata dia.. arwah ajak minum hari khamis malam 3 hari sebelum raya tu.. tapi dia tak dapat pegi.. shafiq macam merajuk terus masuk kereta blah terus.. dia pon macam pelik.. pastu akak tudung hitam sebelah kiri Wan tu selalu gaduh-gaduh ngan arwah.. suka menyakat... akak tu cakap hari Jumaat last day keja tu diorang boleh balik awal.. pukul 3.. tapi Shafiq tak balik... sedangkan hari khamis tu dia yang sibuk nak mintak balik awal.. dari pukul 3 sampai kul 5 dia duduk jer tak bercakap-cakap.. sharp pukul 5 dia pegi.. tak cakap pon kat akak tu.. Wan pesan kat kawan-kawan arwah nie.. datang je bila-bila.. terubat hati Wan dapat tengok kawan-kawan arwah pon jadilah.... nanti hari raya ke bila-bila datang lah rumah Wan.. sebab ramai kawan-kawan hospital yang baca blog nie.. terima kasih sebab jaga adik saya selama dia kat sana... kalau ada salah silap arwah, mohon maafkan dia.. dan mohon doakan dia baik-baik di sana.. 

tempat jenazah di semadikan.. 


Mama cakap nanti mama selalu datang tengok Apit kat sini... kalau mama gi minum ngan ayah, nanti mama ajak ayah tengok Apit ya.. Kak Yang akan doakan Al-Fatihah buat apit selalu ya.. Kak Yang tak boleh ingat kat Apit.. sebab nanti Kak Yang nangis.. nanti Kasih nga Ani tanya kenapa mama nangis.. mama sedih ke? Kasih pon rindu kat Busu.. kejap2 dia nangis dia cakap "kasih rindu kat Busu".. kalau rindu kena bacakan Al-Fatihah untuk busu... "Mama, Kasih dah baca 10 kali dah".. "tak pe.. baca lagi banyak-banyak kali, cakap, Busu, Kasih nak sedekah Al-Fatihah untuk Busu"... 

Ya Allah hebatnya dugaan yang kau berikan kepada hambaMu.. tapi setiap sesuatu yang terjadi pasti ada hikmahnya.. dari Dia kita datang, kepada Dia kita kembali.. mudah-mudahan mama, ayah, dan kita sekeluarga tabah hadapi semua nie.. walaupon dalam keadaan yang terkejut dan tak bersedia.. tapi kena redha.. mama dah niat semua rezeki arwah akan mama salurkan untuk kebajikan.. untuk menambah bekalan dia kat sana.. semoga Apit tenang di sana dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Walaupon Apit dah takde di dunia.. dah takde depan mata.. tapi Apit ada dalam hati.. sentiasa takkan berubah. 

Mohd Shafiq bin Ibrahim.. lahir 6 November 1984, kembali pada 26 Ogos 2012.



*AL-FATIHAH*




535 comments:

«Oldest   ‹Older   401 – 535 of 535
Putri Mardiana said...

Al fatihah..
semoga arwah tenang disana..
takziah buat akak dan keluarga..

FiZura said...

Al-Fatihah.. touching baca blog akak.. memang sukar utk melupakan org yg kita sgt2 sayang.. Saya telah kehilangan anak & ayah serentak dlm masa terdekat... Memang sukar menerimanya.. Tapi, Redha ketentuan Allah swt... Takziah.. Hope akak & sekeluarga tabah menerimanya.. Setiap yg hidup akan pergi juga...

mama chinta said...

takziah sis.. kuatkan semangat yer. Allah lebih sayangkan arwah.. bile baca entry ni sedih hati.. mengenangkan umur arwah tu sebaya dengan saya... iskk.. banyakkan bersabar.. semoga arwah tenang di sana..dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang Beriman.. insya-Allah...

*sampaikan salam takziah pada wan & atok..* moga mereka tabah menghadapi dugaan ini.

Ekin said...

Innalillah wa inna ilahi rojiuun.. Takziah buat K. Filla & keluarga atas pemergian Arwah Busu. Sebak Ekin baca post ni kak sebab ekin follow blog akak lama jugak even selama ni silent reader je.. Semoga arwah ditempatkan di kalangan hambanya yang beriman. Sama2 kita doakan ye kak Filla.

Anonymous said...

Salam Takziah Filla..

ita citot said...

Takziah untuk akak dan keluarga.
Al-Fatihah untuk Mohd Shafiq bin Ibrahim
..............
..............

Semoga arwah ditempatkan bersama para solihin. Aamiin..

Anonymous said...

salam,

takziah buat fila sekeluarga, al fatihah kepada arwah..

Fitz said...

Assalam. Takziah. Muga kita diperdekatkan lagi dengannya sebagai hamba. Muga yang dikandung akan menjadi pengganti ceria. Insyaallah

izah_nordin said...

Al-Fatihah n salam takziah utk sis 1family..smoga arwah d'tempatkn d'kalangan org2 yg soleh..Amin..

izah_nordin said...

Al-fatihah n salam takziah utk sis n family..
semoga arwah d'tmpatkn dsamping org2 yg soleh..Amin.

Cik Cyida said...

al-fatihah untuk arwah,
Kak Filla bykkan bersabar ye.. :(

Anonymous said...

salam,

takziah buat fila sekeluarga, al fatihah kepada arwah..

Mummy Safa said...

Salam takziah kak filla...kita sama-sama kehilangan adik lelaki bongsu secara tiba-tiba..adik lelaki sy meninggal 2syawal..semoga arwah ditempatkan bersama orang-orang yang beriman.al-fatihah

mRs aGed said...

takziah kak filani

Anonymous said...

Takziah filla..semoga tabah menghadapi dugaan dari-NYA

munna said...

Al-Fatihah.... semoga arwah tenang di sana... dan takziah buat ahli keluarga

::..Kay Ferra..:: said...

Salam Takziah

Ummi Eisya&Amani said...

takziah buat kak filla sekeluarga..menangis baca n3 ni..moga arwah busu tenang dan damai di sana..

Al-fatihah buat arwah..

Feeza said...

Salam Takziah fillanie & family...

semoga roh arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman...

Hazey said...

Takziah Filla & family, menitik air mata baca entry kali ni.. semoga arwah ditempatkan di kalangan orang-orang yang dikasihi Allah swt, Alfatihah

Anonymous said...

al-fatihah utk arwah

Anonymous said...

al fatihah utk arwah.sabar ye kak.sedih betul bila baca entry akak ni...

ZaiZai said...

Salam takziah buat filla & family..
smoga arwah di tenang di sana, dan ditemaptkan di kalangan org2 yg beriman.. Al-fatihah..

et said...

alfatihah untuk arwah...moga ditempatkan dikalangan yang beriman..amin..

p/s:sabarlah filla..moga tabah dan kuat menghadapi dugaan ini..

fiqq said...

takziah dr saya... semoga filla sekeluarga tabah menghadapinya.. semoga rohnya ditempat bersama org2 beriman.. alfatihah

farihah@air-ah said...

Ya Allah!sedihnyer..Al-fatihah dan takziah buat kak filla sekeluarga..

farihah@air-ah said...

Al-fatihah kak Filla sekeluarga.Semoga tabah mengahadapi ujian Allah.

Anonymous said...

to kak fillanie, tabah ya kak. RIP to adik akak, busu. al-fatihah.

Anonymous said...

Salam takziah. Semoga arwah di kelilingi orang orang yg beriman. Kuatkan semangat kak.

Pn. Zana said...

Takziah kak filla.

semoga arwah ditempatkan dalam kalangan org yg beriman.

Al-Fatihah.

Anonymous said...

Fila, saya silent reader blog fila. bila saya baca entry fila pasal arwah adik fila, saya nangis. sebab saya faham sgt perasaan fila dan keluarga. arwah adik fila sama mcm adik saya. nama shafiq. lahir tahun yang sama. kita sama-sama rasa kehilangan ni. walau hati tak merelakan tapi diorg pergi lebih dulu drp mak bapak kita. diorg beruntung sebab tiap-tiap hari mak bapak kita doakan. diorang tak banyak dosa. diorang beruntung sebb hari-hari mak bapak kita lawat diorg kat rumah baru. saya percaya fila masih menangisi pemergian dia. sama mcm saya. kat rumah, kami tak pernah dan takkan sekali2 panggil adik arwah. kami akan panggil dan gurau2 guna nama dia seolah2 dia ada. sabarlah fila. sesedih mana pun kita, sakit mcmn pun hatikita, sedih lg dan sakit lagi hati ibu kita yang melahirkan dia. tabahlah untuk wan dan atuk brahim. insya allah dia tenang dan aman di sana.

Shima Mazlan said...

takziah kak .. semoga awah ditempat kan dikalangan org2 yg beriman .. n akk sekeluarga redha dgn pemergian arwah ..

al-fatihah ..

as said...

takziah kak..bace entry ni berulang kali.menangis pun banyak kali.still rase macam tak percaya busu dah xde.sedih..wlaupun tak penah bersua muka ngan akak n famili akak..

Maryam said...

kakak, takziah ya..

Anonymous said...

kak filla takziah , yang pergi tetap pergi , kite yang masih hidup kena teruskan dan kuat , dan yang pergi mesti ade pengganti yang akan membuatkan aka sekeluarga terubat , dalam kandungan kak filla harapnye dye seorg bayi lelaki yang kuat dan orgnye seperti busu kelak . amin

kak jaga diri ye , jage kandungan aka jugak .

Atie said...

Salam Kak Filla...takziah dari atie...semoga sis dan family tabah yer....sedih sangat baca entry akak kali nie....

eKa said...

adeh nak nangis dah saya. AL FATIHAH

cik_ah82 said...

Salam takziah filla..:(

Al-Fatihah

Lulu Caldina said...

ya Allah, sakitnya bila kehilangan orang tersayang. Susah macam mana pun, kita redhakanlah pemergiannya.. Al-fatihah, takziah buat seluruh keluarga.. :(

SiTi said...

Salam takziah buat keluarga k.filla... Baru la ct perasan yg ct penah berurusan dgn arwah kat hospital putrajaya.... Ptut la mcm penah nmpak arwah sebelum ni... Rupanya nmpk dri blogk.filla.....

Al-fatihah moga arwah tenang di sana...

Alia Hassan said...

takziah kak filla... semoga kak filla & keluarga tabah menghadapi dugaan ini...

Anonymous said...

Assamualaikum,

Takziah untuk puan sekeluarga di atas pemergian adik kesayangan puan. Terkejut saya bila dapat tahu. Saya berpeluang bekerja dengan Syafiq selama setahun di Hospital Putrajaya. Memang betul, muka sangat serius.. nak minta buat kerja pun saya takut .... tapi bila dah mula bekerja dengan dia ...sebenarnya dia sangat bertanggungjawab dan amat berdedikasi dalam menjalankan tugas..

Al-Fatihah untuk Syafiq.. semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang Allah s.w.t kasihi. Amin

Tunku Latifah

Anonymous said...

Salam takziah untuk filla sekeluarga. Saya suka baca blog filla Tp kali ni saya sedih sgt. Semoga arwah shafiq tenang di sana. Al fatihah.

Anonymous said...

takziah filla.semoga tabah meneri manya.

ila de cute said...

uwaaa sedih nya.... tabah ye filla...betul kata pakcik utk, untung arwah meninggal muda dan dia mudah betul cara dia meninggal...pasti Allah SWT sayang kan dia. sama2 la kita berdoa utk dia di sana dan utk kita juga supaya kita pun diambil dgn cara yg baik seperti Arwah. take care filla

Diela Adiela said...

al-fatihah .smga arwah ditemptkan dikalangan orang yg beriman ,AMIN
sabaa yaa .. :)

Anonymous said...

Alfatihah buat arwah. semoge akak sekeluarga tabah dengan ujian dari Allah ini. amin.

cinda said...

Al-fatihah...
sebakk...takziah untuk fila sekeluarga...

Riri Yoorin said...

filla, semoga arwah tenang disana dan dilindungi Allah swt.. semoga rohnya ditempatkan bersama golongan orang2 beriman.. insyaAllah

~dalamdiri~ said...

filla,
takziah...semoga arwah tenang di sana.
sebak baca entry ni.

Gieyana said...

Salam Takziah utk Filla sekeluarga..
Saya hadiahkan Alfatihah utk Busu..

cik wan said...

salam akak...takziah saya ucapkan utk akak sekeluarga..memang berat utk kita terima hakikat kehilangan itu, tapi kita terpaksa n harus terimanya...semoga beliau ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman...al-fatihah...

Shasha Mohamed said...

Al fatihah. Semoga Shafiq ditempatkan bersama org2 yang beriman.

Takziah buat sis dan keluarga.

Apa yang menyebabkan pemergian dia sebenarnya? Semoga peristiwa ini dapat memberi pengajaran kepada semua kita yang masih hidup ini.
Kematian boleh sampai bila2 masa saja.

NaniRostam said...

assalamualaikum..fila...setelah sekian lama baru ni ada kesempatan menjenguk blog.

Innalillahi wainnalillahi rojiun.. DaripadaNya Kita datang KepadaNya Kita Kembali.

Alfatihah Buat Arwah..Moga Moga DiAmpuni Dosanya dan Dimasukkan ke dalam golongan orang orang yang beriman. Amin.


Takziah Buat Ibu Ayah Fila dan Keluarga.

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin.

Maya Alysha said...

Takziah Filla dan keluarga... Moga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman... Alfatihah....

Anonymous said...

Al-Fatihah utk arwah...sedih sgt baca entry ni...serius hari2 sme akak vacation sy sllu check update twitter akak..patut la akak diam je..rupanya ada musibah yg dtg...xpela semoga arwah tenteram di sana..kita disini doakan utk arwah...nak nanges sy baca ...sedih ble kenangkn org yg rapat lg2 darah daging sndr pergi dgn tiba2...Ya allah semoga arwah ditempatkn dikalangan org2 yg beriman.. amin...semoga akak,wan,atuk,kasihs and seluruh ahli keluarga akak tabah hendaknya..wassalam..

Cik Afzan said...

salam takziah utk k.filla n kluarga.

semoga sentiasa redha n tabah hendaknya.

Anonymous said...

Al-fatihah untuk arwah.

Anonymous said...

Salam takziah kak filla.

geraugebang said...

al fatihah...moga rohnya tenang di sana...Insyaallah

Anonymous said...

takziah..tak sangka ye..

MisZ_AsZa said...

Al-fatihah...akak sabo ek kak.Sy tau akak sorg yang kuat sbb itu Allah duga begini. Sy pon penah rasa kehilangan gitu...sedih tapi itu mmg dh dizahirkan di loh mahfuz...xleh watpe dh...sabo ek kak...

Anonymous said...

Al-fatihah kak Filla..saya faham perasaan kak Filla sbb saya pun pernah alami situasi camni.arwah abah tinggalkan kami hari yang sama kenduri kahwin saya side lelaki.tengah siap2 tinggal nak sarung baju pengantin je, adik call dari hospital cakap arwah abah tenat.padahal arwah nak pegi hospital kejap je dia ngadu sakit dada.arwah was an active man.main sports.takde sakit.atleast takde yg kitorang tahu la.Allah lebih sayangkan diorg kak Filla.susah utk saya & family nak terima tapi kita yg hidup terpaksa jugak terima.kematian mengejut camni mmg susah nak terima.sbb arwah pun nampak sihat je kan.tp kita yakin yg Allah have better plans.
Alfatihah untuk Busu. And please be strong for mama & ayah.betul cakap abang, jangan tunjuk kita sedih depan mama & ayah.i feel u.

Cik bunga mawar said...

Al-Fatihah and salam takziah untuk akak sekeluarga. Amin.

Anonymous said...

Assalam
Takziah.

R97678 said...

Takziah buat seluruh ahli keluarga akak. setiap yang hidup akan menemui mati, setiap pertemuan ada perpisahan, saya doakan semoga roh arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan soleh di sisi Allah.Amin~

Anonymous said...

innalillahi wa inna ilaihi raji'un.. semoga arwah ditmpatkn dikalangan org2 beriman.. semoga keluarga arwah tabah mnghadapi dugaan ini..

Farhana Aziz said...

Takziah untuk akak sekeluuarga. Moga rohnya ditempatkan bersma-sama roh orang-orang beriman dan bertakwa. Amiin.

darikacamatai ly said...

salam kak filla,

Takziah utk kak fila sekeluarga...sy sgt terkejut bila baca entry ni..sebab dah lama kak filla tak update blog...kebetulan tempat arwah disemadikan sama dgn tempat arwah nenek sy..kalau ada ada rezeki,boleh kami singgah melawat dan sedekahkan al-fatehah...al-fatehah utk adik kak fila...

Anonymous said...

Takziah dik

Amieynna said...

Takziah kak.
Saya pernah lalui 2 tahun lepas.
Bezanya akak dsamping arwah dhujung nafas arwah.
Moga dia tenang disana.
Al Fatihah.

Anonymous said...

takziah kak filla...naseb kite same kak.sy kehilangan org tersyg pada 4 august lepas.meninggal dlam tdo. bakal tunang sy tu sehat sebaya adik akak 28 y.o. sebelom tdo kami ber bbm seperti biasa.xde tanda2 dia akan pergi.sy bgon esok nyeh dia da xde kak.xpercya da keliru mcm akak...sy pergi tgk dia kali terakhir..kne percya jugak n redha..tuhan syg kan mereka.semoga ditempat dikalangan org beriman da ditinggikan darjat mereka disana.diampun kan segala dosa dan diterangi n luas kan kubur mereka.al fatihah.

Nurul said...

Al-fatihah..
semoga sentiasa dirahmati Ilahi..

Anonymous said...

takziah buat kak filla sekeluarga. Al-Fatihah utk arwah. -wanie-

pink said...

Takziah kak...
Al-fatihah.. :'(

Anonymous said...

salam kak..takziah atas pemergian adik akak..

ibu sy pun meninggal dgn cara begitu kak..sy tau bgaimana akak rasa.

kadang2 rasa mcm xpercaya pun ada.tp kita insan biasa kene redha dgn pemergiannya kak.

redhakan dia pergi dengan cara begitu,kerana dia pergi tidak menyusahkan kita.sangat senang.

arwah ibu sy 1minggu sebelum meninggal,xnk makan nasik & makanan berat2..hari dia meninggal,dia sempat pergi kenduri kahwin..balik kenduri mandi2,semayang,tido.apabila azan asar,dia kejutkan kami dgn cara sama macam adik akak.jatuh dan menggeletar sikit2..kemudian,sy dengar nafas terakhir beliau..

rasa dpt rasa kesedihan akak sama mcm saya.Al fatihah utk busu..ibu sy pun org panggil busu...

ayu

Akmal @ armal said...

Al-Fatihah...
salam takziah utk akak sekeluarga...
semoga rohnya ditempatkan dikalangan org yg beriman dan beramal soleh.....amin...

Anonymous said...

al-fatihah...
Semoga akak sekeluarga tabah...menempuh dugaan dan rintangan ini...kehilangan seseorg yg kita syg...sememang sakit utk ditelan...hope akak redha...kerna dah janji arwah mcm tu...semoga arwah ditempahkan bersama golongan yg beriman dan beramal soleh...amin...

Akmal @ armal said...

salam takziah buat akak sekeluarga...
sedih saya baca entry akak kali ni...semoga akak sekeluarga tabah menerima ujian ini...semoga roh arwah ditempatkan bersama golongan yg beriman dan beramal soleh...amin...

Anonymous said...

sama tarikh lahir dgn saya.. sedih sgt baca entri ni..alfatihah..~za~

mummy kimmy.com said...

salam filla..i silent reader u..takziah ye.kuatkan semangat. allah lebih sayangkan dia.

Anonymous said...

Al Fatihah to arwah. Moga rohnya ditempatkan di kalangan hambaNYA yang soleh.

-linda-

mummy kimmy.com said...

salam filla..i silent reader u..takziah..kuatkan semangat.allah lebih sayangkan dia,

Cik Bambam said...

salam takziah kak..

Al-Fatihah

NeenaAnuar said...

salam takziah buat akak sekeluarga... sedey sgt2 baca entry nie.. moga akak sekeluarga tabah hadapi ujian dari Ilahi ini ye!

Al-fatihah buat arwah.. moga roh beliau dicucuri rahmat.. amin..

Fariza.Brahim said...

Takziah utk Filla sekeluarga..

Semoga arwah dicucuri rahmat..

Al-Fatihah buat arwah..

farra8979 said...

al-fatihah...

takziah buat filla sekeluarga... sedih baca entri filla ni. semoga rohnya dicucuri rahmat...

Anonymous said...

takziah untuk akak dan keluarga..moga tabah dalam menerima dugaan ini...moga roh arwah adik tenang di sana.

bvlgarigirl @ Arianna said...

Salam takziah sis, kehilangan itu menyakitkan tapi kita kena pegang pada janji Allah tentang hidup dan mati. Dengan itu kita lebih tenang dan redha. Alfatihah utk arwah. semoga tempatnya di kalangan orang beriman.

Anonymous said...

Turut berduka cita buk Filla.
semoga arwah senantiasa mendapatkan tempat yang layak di sisiNya.

_Asri_

manja209 said...

salam takziah
Al-Fatihah untuk Mohd Shafiq
smoga ditempatkn dikalangan org2 yg beriman...amin

sori kak fila,bru bc entry ni
sebak sgt bc entry ni...sbnrnye sy tau da skit2 dr blog Diana.tp xpasti lg ms tu.apepon,doa byk2

Muna said...

Salam kak filla,

Takziah atas pemergian Busu.. smoga akak sekeluarga tabah dan redha dan mudah2an Busu ditempatkan bersama orang yang beriman dan tenang di sana..

Tak sangka Busu dan pergi sb tbayang2 gambar dia kat Korea last year.. Al-Fatihah untuk Busu..

Tatodbest said...

sedihnye.... Alfatihah....

Precious said...

Filla....salam takziah....terkejut jugak bila baca ur blog nih....sabar yer...kuatkan semangat yer....

Precious said...

Salam Takziah yer Fila...byk2 bersabar...kuatkan semangat....

sharifah rosidah said...

Al-fatihah dan takziah buat Filla sekeluarga, berjurai jurai airmata aunty dan uncle baca maklumlah anak sulung aunty sebaya dengan arwah. Kebetulah 2 lagi kenalan anak aunty yang sebaya dengan arwah juga meninggal dunia kemalangan, seorang accident di Melaka dan seorang accident di SKVE. Harap Filla sekeluarga tabah dengan dugaan ini.

Wuhuu Mommy said...

Saya baca blog kawan saya, kebetulan dia mention pasal Mohd Shafiq ni. Bila saya tgk pic, macam familiar. MasyaAllah, rupanya saya pernah berurusan dengan arwah adik awak di kaunter Hospital Putrajaya. Tengok gaya mmg senyap orangnya. Mudah2an dia ditempatkan dikalangan orang beriman. Amin.

Wuhuu Mommy said...

Saya baca blog kawan saya, kebetulan dia mention pasal Mohd Shafiq ni. Bila saya tgk pic, macam familiar. MasyaAllah, rupanya saya pernah berurusan dengan arwah adik awak di kaunter Hospital Putrajaya. Tengok gaya mmg senyap orangnya. Mudah2an dia ditempatkan dikalangan orang beriman. Amin.

Anonymous said...

Takziah kepada keluarga filla,semoga tabah menghadapi dugaan. Saya cuma pembaca senyap (silent) sahaja, tapi pernah berjumpa arwah di kaunter pendaftaran putrajaya, rupa-rupanya adik filla. Insya Allah, doakan dia ditempatkan bersama orang-orang beriman, Amin - fatimah hmh.

Somel-somel Adliza Azilda said...

Takziah atas pemergian Busu Kak Dilla. Moga rohnye ditempatkan bersama orang2 yg beriman...

Riena Haiqal said...

Innalillahiwainnailaihiraji'un..
salam takziah buat Filla sekeluarga...
Alfatihah buat arwah Apit..semoga dia tenang di alam sana...
sangat2 sedih baca entry ni

Huds said...

Takziah buat Kak Filla sekeluarga. Sebak baca coretan Kak Filla ni... Semoga Allah mencucuri rahmat ke atas roh arwah Busu di sana... Al-Fatihah..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

al-fatihah...
moga arwah tenang disana...
jue rasa mcm kenallah arwah..
dia kerja kat hospital putrajaya bahagian pendaftaran...
jue selalu berurusan dengan dia sebab dia biasa jaga kaunter kat bahagian padetrik ngan ibu mengandung..
nampak mcm garang tapi peramah orangnya...
dan farisyah anak jue memang suka borak dengan dia time kami ambil nom...
rasa terkejut bila tengok gambarnya...

Anonymous said...

baru kesempatan baca blog filla... takziah utk filla dan keluarga.. akak yg baca pn rasa sedih.. sbb akak pn pnh kehilangan ahli keluarga..

so harap filla tabah menghadapi dugaan ini... - kakzai

i am who i am said...

sangat faham dan sangat memahami...macam ni lah arwah bapa saudara saya pergi meninggalkan kami semua selama-lamanya...rebah, mulut berbuih dan sampai hospital doctor cakap dah tak de...saya faham...terlalu mendadak, terlalu mengejutkan malahan terlalu tak disangka-sangka...tapi siapa kita untuk mempertikaikan...

semoga akak dan keluarga akan tabah. masa akan mengubat segala duka tapi bukan parut yang telah tercipta...ingat yang Allah sayang dia sebab tu Allah ambik dia cepat-cepat..


al-fatihah...

i am who i am said...

sangat faham dan sangat memahami...macam ni lah arwah bapa saudara saya pergi meninggalkan kami semua selama-lamanya...rebah, mulut berbuih dan sampai hospital doctor cakap dah tak de...saya faham...terlalu mendadak, terlalu mengejutkan malahan terlalu tak disangka-sangka...tapi siapa kita untuk mempertikaikan...

semoga akak dan keluarga akan tabah. masa akan mengubat segala duka tapi bukan parut yang telah tercipta...ingat yang Allah sayang dia sebab tu Allah ambik dia cepat-cepat..


al-fatihah...

misz beauty said...

Takziah buat kak filla sekeluarga. Berjurai air mata baca each word entry kak filla ni.

Semoga aewah busu ditempatkan diklngan yg beriman. InsyaAllah.

Alfatihah.

Anonymous said...

takziah sis, semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin.....

Zura said...

dh lama xbukak blog akk neh, tetibe bukak ada berita sedih lak :(

i'm so sorry for yr loss kak filla...sedihnya...x sangka arwah dah pergi...hr khamis sblm raya tu tnmpk arwah tgh jaga kaunter kat spital..

Takziah buat kak filla sekeluarga. al-Fatihah utk arwah, semoga ditempatkan di kalangan org² yg beriman, amin..

mamazana said...

Takziah untuk Fila sekeluarga. Sabar banyak2 ye. Al-Fatihah untuk arwah Shafiq.

Hani said...

Al fatihah buat arwah adik filla .. sebab dah selalu baca tentang keluarga awak, dah rasa macam kenal family awak, saya nangis baca entry nih.

kirim salam kat mama ye, jaga dia baik2.

Hafiza Tajudin said...

Sis, salam takziah..Daripada Allah kita datang dan kepada Allah jua kita akan kembali..Saya pun tumpang sedih sebab selalu baca blog sis. Kita doakan arwah ..

bee_yna said...

takziah..bile tengok muka arwah baru perasan..sebelum puasa hari tu ade g Hosp Putrajaya..berurusan dengan arwah..semalam pergi lagi tengok kaunter tu kosong...Al-fatihah

bee_yna said...
This comment has been removed by the author.
bee_yna said...

Takziah..baru !st time bace blog akak..sebelum puasa hari tu ade ke hosp Putrajaya..yang jage kaunter arwah..semalam pergi hosp lagi untuk app tgk kauter tu kosong..rupenye arwah dah pergi buat selamanya..patutla bila tengok muka arwah terasa mcm pernah nampak.. Al-fatihah....

Anonymous said...

takziah...alfatihah utk arwah...
sedih bca entry ni...
semoga arwah ditemptkan dikalangan org baik2 n semoga rohnya dicucuri rahmat..amin..

makchaq said...

Innalillah.. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang2 beriman..

dan salam takziah untuk Filla sekeluarga

Bila tengok gambar rasa macam kenal/biasa tengok terutama gambar depan convention center tu, bila baca seterusnya betul la.. makchaq biasa ke klinik pakar hospital putrajaya.






aizeepesona said...

terperanjat...bila terbaca "...dalam kenangan" kat sebelah kanan blog filla nie....rupe2nya filla kehilangan adik bongsu yang tersayang...

sedih & sebak sya baca N3 filla ...

tak sakit ..tetiba rebah dalam sekelip mata ...mmg sukar kita nak menerima hakikat macam itu..

smg filla & family tabah menghadapi dugaan ini...Allah lebih menyayangi beliau...

al-fatihah..

aizeepesona said...

terperanjat...bila terbaca "...dalam kenangan" kat sebelah kanan blog filla nie....rupe2nya filla kehilangan adik bongsu yang tersayang...

sedih & sebak sya baca N3 filla ...

tak sakit ..tetiba rebah dalam sekelip mata ...mmg sukar kita nak menerima hakikat macam itu..

smg filla & family tabah menghadapi dugaan ini...Allah lebih menyayangi beliau...

al-fatihah..

adlandaniel said...

Assalam..
To be honest, it's my 1st time reading ur blog, inipun secara xsengaja..But then, I was cryin' while reading ur post on Allahyarham Shafiq. Even we do not know each other, but reading your post benar2 menyentuh hati sy. os sumtimes we feel like we r the most unlucky person in e world, tp sebenarnya ramai lagi yg pernah diduga lebih hebat/teruk dr kita.

Moga anda & fmily terus dirahmati Allah swt dan semoga roh arwah ditempatkan di kalangan org2 yg soleh dan beriman..Al-Fatihah

ReY LaGNaS said...

takziah for u n family...
semoga tabah hadapi kehilangannya..

he's the same age with me..

ReY LaGNaS said...

salam takziah for u n family ..

1st tyme baca ur blog, about ur amaani kena ekzema..

semoga arwah d tmpatkan d kalangan mereka yg beriman. al-fatihah utk arwah

gOku said...

hari ni baru sy tau shafiq dah tak der...sedih betul sy bc tulisan akak..takziah untuk akak sekeluarga..dia mmg kawan yg baik...muka garang..tapi dalam hati ader taman..al-fatihah untuk arwah.

Anonymous said...

trus menangis baca entry ni walopon baru harini terbukak blog ni. tak kenal . tp hati tersentuh sgt2... moga tenang di sana shafiq.. Al-Fatihah

_cik.ila_

QasehnyaRania said...

innalillah...

salam takziah dari saya juga.saya doakan semoga kita sama2 diberikan ketabahan dan kekuatan dalam dri dlm menerima dugaan dari ALLAH ini..

saya juga kehilangan arwah adik pada 21 mac 2012.tanpa disangka.

cuma berbeza situasinya.arwah adik saya kemalangan.tp arwah tercampak dalam sawah padi.lemas sbb muka tersembam dalam air.

yg memilukan saya bila JPAM tak jumpa mayat arwah adik.sedangkan tak jauh dari tempat kejadian.adik no 3 yg jumpa arwah itupon selepas dua kali mencari.hanya ditempat yg sama..

sama seperti arwah syafiq juga, arwah adik saya ada bagitau saya yg dia nak pergi jauh.dia terpilih ke INDIA pada bulan JUN 2012 tp tak sempat..

karakter arwah adik akak sama mcm adik saya.pendiam tp ceria.suka melayan anak2 buah. tapi sekali senyum semua cair.manis.ramai kawan ditempat kerja.adik saya tentera.

saya pon fikir sama mcm pakcik yg dtg rumah akak dan berkata "arwah beruntung meninggal sebelum makayah"..meninggal dalam usia 24 tahun.tanpa sebarang penyakit, tanpa dijangka.

ALLAH lebih sayangkan mereka kak..
saya redha.cuma arwah tak sempat kenal dengan anak2 saya.itu yg arwah harapkan.

AL-FATIHAH, semoga roh mereka ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman.amin




Lina Bte Zakaria said...

as salam..takziah kak..walaupun dah lama..tp saya baru baca entry nie..al-fatihah buat arwah..

RAIHANA said...

Takziah buat akak sekeluarga....
Al-Fatihah...

Rosniena said...

sis, dia keje kat hospital putrajaya kat bhg pendaftaran ke?muka cam familiar

Najiha said...

al-fatihah untuk arwah..moga dilindungi Allah disana

Najiha said...

alfatihah buat arwah syafiq

gnor gnur said...

sedih baca ni..

hii... blog yang banyak info. Jemput ke blog saya. http://vitaminsno1.blogspot.com/ jgn lupa follow saya k!!!im follow yo

Nur Suhadah said...

Al-Fatihah buat arwah... smoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yang beriman....amin....

salmizah omar said...

al-fatihah.takziah utk sis sekeluarga..rasa sebak baca entry ni....semoga sis sekeluarga tabah dan kuat..

salmizah omar said...

al-fatihah..semoga sis sekeluarga tabah dan kuat..rasa sebak baca entry sis ni...

Miss arfisa said...

Al fatihah.

«Oldest ‹Older   401 – 535 of 535   Newer› Newest»