Thursday, January 26, 2012

Jepun Senyum Senget...

Haritu balik dari umah Wan lepas collect Acih... memang nak gi beli barang dapur sikit kat Carrefour... then plan makan kat luar je lah.. nak makan heavy sangat perot dah kenyang sebab aku sempat melantak nasi kat umah Wan... 

Then Acih cakap "Mama, Kasih teringin nak makan kat Sushi King.. Kasih nak makan yang oren meletop-letop tu"... ok boleh lah.. dah lama tak pegi.. jom lah kita gi..

gambar pakai phone memang sedehhh skit lah hehehe... oh atas ni kewajipan ;)

Amaani paling hover.. sebab banyak benda dia nak capai.. habis semua kene letak ketepi T__________T


jom amaani jom.. pandang camera smileeeee... ok fine, mak kau je pandang.. sedih.

kelaka gila budak nie.. bagi lah dia makan yang simple.. pulut tu ngan crab tu je.. ngap dia masuk mulut..




Papa ngan Acih kesayangan.. keluar dari sushi king Acih cakap "Mama, thank you, kasih happy sangat makan sushi king"... alahai.. drama betul budak nie.. 


hihih.. tegelak tengok gambar kenit.. sebab macam yo yoooo jek dia.. pegang chopstick nampak mcm real.

miahah.. aku kan tekak very the k.g. tapi selamba nak makan jugak... order smoked salmon.. nyam nyam.. sedap... Pak Radie lagi nak bluek2.. sedap ok. 


kepandaian terlatest kenit... suka buat muka mulut semua senget kalau snap pic. pastu kelaka.. masa Acih main-main ngan Amaani.. tetiba 'BURPPPPP'.. kuat gila.. meletop bunyiknya.. teperanjat aku kat sebelah.. Acih lagi lah tekejut sebab betul-betul depan muka dia.. Amaani yang burp okeh.. hahahah.. tak padan kecik... 

pastu meneruskan perjalanan ke carrefour.. ada benda kelakar tapi menggeramkan terjadi...

nampak Amaani? dia melalak-lalak nak nugget tu... menjerit-jerit... "Adikkkkkkkkk.. tak leh makan lah.. belum masak!! nanti balik mama masak ok?"

dia tarik-tarik suruh bukak plastik nugget tu... "Nakkkk Nakkkkk Nakkkkk, Matttaannnn mataaannnnnn"

Sib baik ada counter dalam carrefour tu jual yang dah siap bergoreng tu.. lantak kau lah dik.. 

dapat terus diam.

tu diaaa.. Amaani dan senyum senget dia ;)






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

my everything said...

budak amaani ni sungguhlah menggeramkan setiap kali tengok die msti rase nak peluk kuat2 pastu gigit sikit2 hehehehe

Aya Ariel said...

oloooohhhhh...
comelnye senyommmm~~
cubit kangg

Anonymous said...

amani so cutee.. acih sweet je..

Anonymous said...

amani so cute.. acih sweet je..

aishah jamrek said...

Comel betul la amaani nih! haiihh nape la tak pernah terserempak dengan akak ye..padahal duduk putrajaya jugak..huhu

Anonymous said...

amani so cute.. acih sweet jee

Anonymous said...

Pagi2 masuk ofis msti buka blog k.fila dulu..hehe. ada cite amaani pulak..arghhhh! sukeeee..hihi

kak,acih ape cite? dh ok ke kt sekolah?

Pretty Ryna said...

ala comeynya si amani nak makan nugget....kekekeke....siap korek2 plastik nugget tu.....si acih lak anggun jer sekarang ni

mamamarissa said...

eeee...geram betul tgk amaani nie...gigit skittt bleh?? hahaha!!!!

ninie said...

haaaiiiiii...
pasai pa lah Amani tu comei sgt...
ko masa kecik2 comei camtu ker fila?
kasih..ucapan dia tu buat 'hati' getar2----> best ada anak2 yg pandai ambik hati!

Sofie Shariff said...

Ya Allah si amani chomel ni... Kalau ade amani, mesti ade cite psl makan.. Hee... Dah bsr, boleh jd chef ni agaknye....

iekah said...

mna amaani belajar senyum senget ni k.filla? haha

Deqna said...

geram betoool aku tgk si kenit amani ni tau.... alangkah bagusnya jika anak ku pun begitu jua.. makan....makan..makaanan....

lianalovekhairi said...

kelakarlah budak tecit nie

Amani said...

yeah anak akak sama nama dgn sy.. haha comel bdk kecik amaani ni geram grrrrr

Intan said...

geram btol ngan amani nie..matan..matan..tue yg tembam tue,heh..tp, kecik2 tembam comei aper kak..sedap peluk,hehe

Si Hitam Manis said...

mama kasihssss... nak tanya, u buat 'watermark' and edit pix pakai software apa?

Filla ~ Kasihs said...

si hitam manis: guna photoscape ;)

Anonymous said...

sedapnya sushi. also my feberet. tapi ada sekali tu saya kol sagon (ye kot nama cenggini). japanese buffet yg ada kat OU. then tanya pasal status halal. dia kata mmg tak halal, tapi mmg takde pork la (pekerja yg ckp ni melayu ya). dia kata mesti letak wine kat sushi, baru sedap. same goes to kedai makanan jepun yg lain. since then, sy dah tak makan japanese food. Wallahualam..

Anonymous said...

k.filla, comel la si amani:)..akk bg dia mnum susu pe ek?de bg x vit or whatever?sbb suka sgt tgk selera mkn dia..comelnya!

O'gosh said...

COMELNYA...peberet sushi tu...

Anonymous said...

Napelah...budak kecik suka matan tu comei sgt?????

geramnye aunty tgk.........

Fila I rasa u mcm Eva Longoria lah.....ada tak org lain ckp mcm tu??? I think it's yr sharp features..........

NenetPenne (NP) said...

tadi dah burpp punya besar, lapar lagi? amaani amaani... ha ha ha..

vee said...

jelesnyer tgk amani ni suka makan..my hanna siap kena pegang mulut soh dia mkn...pntang nmpk mknn...mulut terus terkatup T_T

NUNU EERA said...

amani mmg da mcm ank jepun da.. ;)