Wednesday, January 04, 2012

GAMBAR CURI MASA DI KANTIN SEKOLAH..

 Sorry lah yer.. mak tengah excited anak masuk darjah satu.. hahaha..... Lega hati bila call Pak Radie tadi dia cakap semua ok.. Aku paksa Pak Radie pegi spy Acih kat kantin.. gila kau.. kat opis ni, anak masuk darjah dua pon amik cuti tau gi antar anak.. Aku anak darjah satu.. Lekkkk jer datang keja... hahahah... sian anak aku tauuuu *sob sob sob*

Nak dibandingkan aku ngan Pak Radie.. aku garang sikit.. eh banyak.. hahah.. Pak Radie kalau dengan anak dia memang cair.. tapi ngan aku tak plak cair? eh????

Pak Radie pon pegi lah tengok anak dia yang hover tu.... panik sampai muntah? gila lah, serious like mother like daughter.. aku kalau panik pon memang nak muntah... kan Anny kan? hahahaha.. tapi Acih lagi hover.. muntah terus!!! 

Papa dia snap gambar ni Acih tak tau... hahah.. dia tak perasan Pak Radie semunyik celah tiang sebab apak dia dan tiang adalah lebih kurang.. opssss hover mak kau nie tau.. nak makan penampar gamaknya.. huahuahua.. 

Alahai comelnya anak aku...lantak lah puji anak sendiri.. hahahha... Pak Radie gila emosi okeh.. 

Mama: Pa, Kasih ok tak?

Papa: Ok, ni tengah tengok dia lah nie.. nak amik gambar jap.. sibuk lah.. jap gi lah call..

Ok.. cerekarama bersambung yer... hahaha... 

Waktu Rehat

Kasih bawak botol air yang mama bekalkan.. 

hehe.. ok time ni dia tetiba ternampak Apak dia.. hahahahaha... pastu Pak Radie datang kat Acih..

Papa: Kasih, kenapa tak bawak bekal yang mama letak dalam bag?

Kasih: Lupaaaa... 

Papa: Kenapa tak beli makanan? 

Kasih: Mama pesan JANGAN beli.. nanti mama marah.




Hokeyyyyyyyyy.. hokeyyyyyyy.. mak kau memang super zalimsss.. muahahah... sabar jelah.. Anaknda.. ibunda suruh bawak bekal tu ke kantin.. anaknda makan lah bekal tu... manalah ibunda tau anaknda tetinggal bekal dalam kelas... duit kan ibunda dah letak kat poket tu.. beli jerlah anaknda sayang intan payung.. 

haha tu lah dia ragam anak.. comel tapi mcm grrrr.. nampak macam mak kau guna sistem kuku besi.


ok cerekarama Mama dan Papa bersambung:-

Mama: Ha, awak kat ne?

Papa: Kat mamak dah nie..

Mama: Ooohh.. cemana Kasih tadi ok tak?

Papa: Ok.. Pa tunggu dia keluar dari kelas.. pastu nampak dia keluar dari kelas ngan kawan dia.. belari-lari gi kantin.. happy jeeee... 

Mama: Hahaha ye ke?

Papa: Pastu dia bawak botol air.. tapi tak bawak pon bekal dia tu.. pastu dia beratur ngan kawan dia.. tapi kawan dia beli makanan.. dia tak beli..

Mama: La ye ke? napa dia tak beli plak.. bekal dah lah tinggal kat kelas..napa awak tak ajak dia patah balik gi kelas amik bekal?

Papa: dah tanya dah.. dia cakap takut nak patah balik nanti cikgu marah.. Pa suruh dia beli pon dia tanak.. dia minum air je.. takpe lah.. kang tengahari kat transit tu dia makan lah..

Mama: Laaaa.. sian lah nanti dia lapar... (mak-mak memang poyo kan?)

Papa: Ramai je cikgu kat kantin tadi.. ajar diorang beratur beli makanan.. pastu siap pakai inhaler lagi...Tapi serious comel ok.. budak-budak tu keluar kelas tadi.. kenit-kenit je lari gi kantin.. hahah.. pastu tadi masa Pa kat kantin.. ada sorang budak tu kecik je... pakai spek.. duduk sorang je.. baru nak makan nasi lemak bekal kot.. pastu jatuh pulak nasi lemak dia.. ada budak-budak ramai-ramai terlanggar kot.. dah lah nangis.. hahah.. Pa pegi kat dia.. pa ajak dia pegi cuci kat sinki tu baju dia kotor.. pastu dia tanak... Allah hai.. kesian.. tapi serious budak tu dah besar memang skema ulat buku punya lah.. 

Mama: Hoiiii kesian nyeeeeee.. cuba kalau anak awak tengah makan, pastu budak telanggar.. bedepek pulak nasi lemak jatuh kat lantai.. pastu nangis.. sebab tak leh makan.. perot lapar.. (ok now i wanna cry, help).. 

Papa: tapi kelakar lah tadi.. budak tu mak bapak dia tak de kot.. 

Mama: Alahai sian, bersosial lah sikit.. takde kawan ke? makan sorang-sorang.. kan nasi lemak dah jatuh?

Papa: takpelah.. nasib Kasih ok dah berkawan dah.. kemain happy lagi muka dia.. Pa tak leh tengok lah... rasa macam dulu kecik je Kasih tu.. sekarang dah sekolah dah.. serious rasa nak nangis tadi.. 




Mari kita gelakkan dia beramai-ramai.. 

Hello bang, muka je ganas, dalam hati ada taman.. siap air terejun 20 meter dalam, 
tak koserrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ai tau... 



(ok tadi aku type inhaler.. pastu terpikir.. eh salah nie.. aku call pak radie.. pa, pembesar suara tu apa nama dia? HAILER... hahah.. aku cakap aku type kat blog inhaler.. pastu dia cakap.. hoi itu untuk orang semput!!!!) <----- refer ejaan kat dialog atas..hehehe


*Ok aku tengah happy sebab Acih survive.. hahahha*









EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

38 comments:

Mama Tuah Melaty said...

HaHaHa sangat lawak okeh. Dari start entry sampai habis entry. Citer pasal nasi lemak budak pakai spek tu jatuh berdepek patut ada feel sedih pun dah jadik kelakarr..

Anonymous said...

hahahaha.....kelakar la ko ni filla..
patutla aku pelik 'kenapa plak kena pakai inhaler?'...hahaha..

luvely Bobo said...

bole x tetibe gelak sorg2 baca psl inhaller tu.. ni tulis pn ntah betol ntah x...muahahahaha... kak filla, mana nk dpt template simple cm akak pnye ni??

ana said...

sebak ye pak radie acih masuh darjah 1..=)

Annyssophellia said...

kak, kelakar la..saya ni pon cam yo oo je bc inhaler...cikgu pakai inhaler ajar anak murid beratur beli makanan....sekali salah daaa...nak gelak guling je rase k sini...seb baik anak saya..kembar sama ari dgn amaani ni tido....kalo x dh terjage dgr mama die mengilai ketawa....**tahan gelak smpi kuar airmata**

Deqna said...

hahahaha tulah masa baca tadi.. ingatkan cikgu tu semput tu pakai inhaler kot.... tapi pada masa yg sama terbayang gak hailer tuh...

cant imegin lah camnelah bila anak sendiri masuk sekolah nanti...6 tahun dari sekarang...

afid said...

hahah...kelakar oke,

mula2 baca inhaler? kepelikan kejap, tp lantakla..sekali mmg untuk semput la kak sy guna selalu.

Mymie Sein said...

hahaha..patutlah saya pelik sis kenapa ciktu tu siap pakai inhaler?sempot kot budak2 ramai sangat..penat..rupa2nya tuan tanah salah eja..

Anonymous said...

ok, dialog uolls berdua mmg chomel..series....n tetibe feeling plak..*ni kes ape kejadah tah* pasal husben uolls yg sedih itu , iolls boleh bayang rasa dia itu dan mmg rasa nak nangis sama....uishhh....nanti2 anak sendiri masuk darjah satu, harap2 boleh menten cool cam Filla.... :)

nalsweet said...

haha..akak ni mmg mama rock la..lek jer anak gi skolah tak cuti teman..mujur acih bley survive..cayalah acih!!

Anonymous said...

haha..kak..suka baca la blog ni..sempoi..part Pak Radie nak nanges tu serius tersentuh gak..nanti update lg sal kasih n xlupa jugak si kenit tembam amani..

Mazni said...

hahha..so sweet...kejap jer blalu masa kan?

jija said...

Awwwww pak radi....comel je dlm hati ade taman ...hehhehe~P

mc laa said...

ceria2 jea family kak filla ...

Anonymous said...

hahaaaa.. aku pun pelik baca Kak Filla tulis "inhaler" .. terfikir sejenak disitu..hehee,
Good girl, Acih dah besar, berdikari.. bagus anak2 zaman skrg ni kan..

ninie said...

wrghahahhahaha...!!!!---aku gelak sbb tgh bayangkan Pak Radie emosi tgk Kasihhhh..
Tapi seriusss---aku pun emosi baca post mcm nie---anaknda bru masuk tadika arini---x mencabar manapun.
Filla---yes--inhaler tu utk org semput---spt anak2ku!!! :)
Tp aku tak perasan pun ko typo smpailah ko bgtau kat last post tu!
Kasih----congrats!!!

ratna said...

Alhamdulillah....

- dieyana - said...

Alhamulillah, kasih sangat okey! serius dieyana gelak baca dialog filanie ngan pak radie ni....

Anonymous said...

comel..besa lah mak-mak mesti risau..padahal ank xdak pa pun..

maisarah sarah said...

budak yang ujung skali kat pic itam putih tu yg akak kata leh jd bodyguard acih ritu kan.hahaha.kat entry sebelum2 ni.hehehe

Anonymous said...

nangis weh baca entry ni. emo sial! ahaha. comel je Acih :)

FiZa said...

sweet nyer pak radie...haha...
mula2 acih tak biasa la,,, lama2 mesti ok tu...

Anonymous said...

kakak saya baca saya yg sedih..

Anonymous said...

Korang laki bini mmg comel sgt.haha...

Aya Ariel said...

aku pon kompius bile ko type inhealer..rasenye anak aku yg pakai inhealer masa semput jer..waakkaka..

tp korang suwit ar..siap tacing2 lagi..sabo jer lah..korang bukan tua mana pon..ahaksss

Anonymous said...

semputttttttttttt ketawa kahkahakahkah

Cik Saila said...

akak tetap lawak wpun ada part sedih..hehehe :D

saly said...

k.filla,huwaaa bleh x aku sebak baca post ko ni kak..huwaaaa cane la anak aku bila dah masuk skolah, mau aku yg nangiss..huwaaa

Iela Fazielah said...

ala..budak.... kejap je dpt kawan...pg td mmg dia panik kot....

hOtMaMa said...

hahaha.. adakah tahap kezaliman kita sama?? aku pun pesan kt shasya jng beli makanan kt kantin.. konon2 maknyer dah siapkan bekal la.. huhu.. tp klu shasya part makan2 nih mana dia blh lupa.. elok jek licin bekal dia aku tgk..

wei buk pilla yg part ko tulis inhaler, aku siap ulang ayat tu 2/3 kali ko tahu.. ingatkan ko nak citer pasal org semput.. hihihihi..

lieza said...

aduh siz..tetibe air mate sy plak bergenang..camno?!haha..penyayang nye pak radie ye siz..ok, inhaller!!! hahahahaha..sempoila siz!

Anonymous said...

Hehehehe..suwitttt je pak radie. dh besar dh acih..x lama lg dh jadi ank daree..pastu kak fila dpt menantu..auwww..^_^

Anonymous said...

g sk presint 81 tadik.kat kantin nampak acih makan nugget kunyah ayu ayu jer.....hihihih

Filla ~ Kasihs said...

muahah.. x sompek nak reply semua.. (alasan.. aku malas ok) siap terus terang..hahah.. jwb yg soalan je lah ye..

ok, penat carik soalan tapi tak jumpa.. mungkin aku salah entry.. org komen kat entry lain.. muahah.. *blur*

oh ye, budak tu memang body guard masa previous entry..haha..

oh ada reader nampak Acih makan nugget? wahhh syahdu nye aku.. ok lah tu.. dia ingat bekal dia.. aku goreng nugget kul 6 pagi tuuuu.. pesan doploh kali "Kasih jgn lupa bawak bekal pegi kantin" sampai dia naik bosan aku pesan byk kali..haha

JMR said...

hahaha..patotla baca ayat inhaler tu lain mcm je..igtkn cikgu situ mmg smput jaga student..

Anonymous said...

waa tahniah tahniah...anak smakin besa means kite smakin 'senja' gitu hihi..very the 'tacing' ler baca paparadie yg nmpk rock hati penuh taman mungeer...smoga kalian sekeluarga mendapat rahmat Allah sentiasa dan juga untuk seluruh umat Muhammad didunia ini ...Amiiin ya rabbalAlamiin

Anonymous said...

tgh sedey baca story filla,tetiba tergelak kat hujung2 tu pasal inhailer...adoiya filla ni... sakit perut gelak sesorang...potong mood la org tgh bersedey pasal anak2 tu.

Anonymous said...

patutla baca,inhaler bukan untuk org semput tu ke..hahahaha lawak!