Tuesday, January 17, 2012

BILA LELAKI TURUN KE DAPUR..

Ehem Ehem

kembang kuncup idung bila Pak Radie turun dapur hari tu.. hahaha... well biasalah.. laki ai tak reti masak.. so bila dia ke dapur tu.. aku terus rasa nak pitam.. rasa nak jerit-jerit histeria sambil hulur tangan macam orang tengok konsert.. "paaaaaaaaaaaaaa... i love uuuuuuu"... 

glabah.

aku dah nampak dia gi dapur pastu kulu kilir mcm tak reti apa dia nak capai.. aku dah tau dia nak prepare apa-apa lah tu.. auuuuwww.. kata laki bini.. sekilas ikan di air ku tau jantan betina. haha.. bila nampak dia poyo-poyo tu.. laju je aku buat-buat busy.. terus capai mop.. mengemop lantai dengan penuh semangat.. so tak de rasa bersalah sangat.... message yang nak disampaikan ialah.. "eh, bukan sengaja suka-suka tak siapkan dinner.. tapi tengok lah.. busyyyyyyyyyyyy okayyy.. tak menang tangan.. tak renti-renti buat keje.. sampai nak siapkan makan pon terlambat"... 

berbunga riang hati fillanie tauuu.. 

menu apa bang???? hehehe

oh ok.. sosej rupanya.. ingatkan gulai nenas ikan masin kurau ke apa tadi T___________T

mamat ni memang poyo.. masak hot dog pon tangan di poket.. apakah? kewl ar?

kesian kan? sudip ni banyak dah jasa dia... tu tebakar tu aku punye kejalah dulu.. ada sekali tu hari blur aku.. semua tak kena.. sudip tebakar.. minyak meletop.. nak buang sayang.. sbb still boleh guna ;)

kesian kan dapur kitorang? dapur bujang jeeee... haku pedulik haper.. janji aku boleh masak, cukup. 

drama swasta peluk kaki bapak.. hehehe... 

tapi bukan nak puji sangat lah.. puji sikit je.. hehehe...

sedap lah pulak.. disebabkan aku ni ala-ala diet katanya.. tak leh makan banyaklah kan.. makan seketul je.. 

ye seketul ni je.. *buat muka tak bersalah*

tapi sedaaaaaaaaaappppppppppp.. hahah.. aku buat aritu tak sedap sangat.. mebi sausage tu dia garing sikit kot? tapi salad, tomato, mayo, cili sos, semua buat sendiri.. cehhhhhhhh.... 


apa pun, tengkiu my tukang masak paling stylo, masak pakai cap, siap tangan masuk poket..

korang ado? hahahaha.. 










EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

nalsweet said...

kenitnya amaani..baru tahap atas sket je dari lutut pak radie..haha

MommyCT said...

:) sweet.

Haslinda said...

sweet :) sekali skala kalu si bapak masak mmg best :)

kakchik@ella said...

wahhh .. syonoknya dia laki turun tolong memasak. laki KC pandai masak air jewwww. tak leh i nak tumpang sekaki. hihihi.

Sue dbp said...

hehe...tersenyum sorang bila baca entri Filla nih..hehe..lagi2 part last..dgn penuh ikhlas dpt menunjukkan kemesraan suami isteri... tahniah..hehe
(memang seronok baca, tak miss tengok blog Filla)...
masa mak Filla dtg DBP hantar baju dan bwk Acih, ada bergambar dgn Acih yg pemalu..hehe..masa tu Amaani takde lagi...

Queen Cumy said...

bestnyaa , hopefully nnt bila cumi kawen , husbnd cumi ade tlg masak2 hehehhe :P

Anonymous said...

so sweet gambar paling last

ibuhebat said...

dia masak dengan kasih sayang, tu yg sedap tu, walopun menunya simple aje. heheh...

AdamSofiya :) said...

sweetnye kak filla...

Suriada Sulong said...

bila hubby jarang masuk dapur itu yg jadi excited tgk die msk kan? dan tentulah terharu giler. bdway mmg nk tiru resipi nie utk breakfast hari sabtu. time tak keje lah masak kat rumah. hehhehee.. eh2 kak filla ckp ngn pak radie menu die dah mcm subway.hehehheee

Iela Fazielah said...

memacam..kelakar

Filla ~ Kasihs said...

nalsweet: hehe.. dia memang pendek tekedek2 haha..

mommyct: ye kewww..haha

haslinda: ye, kalau hari-hari lagi super sweet ;)

kakchik: bih kurang lah tu kakchik..haha..masak sosej, acih pon pandai.. hahaha.. tapi the effort yang penting.

sue dbp: oooohhh kwn mama yeh? a'ah dulu wan rajin bawak Acih gi sana.. hihi

queen cumy: siasat dari sekarang, dia terror masak maggi ke masak air? hahaha

anon: sweet? haha malu mcm hover plak..

ibuhebat: ye ke masak dengan kasih sayang? masak dengan hover perasan ada lah hahaha

adamsofiya: leh tahan la haha

suriada: masuk dapur selalu.. masak yang jarang..kuakakakkaka..

iela: Hhihihi.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

sesekali laki turun dapaur berbunga hati isteri hehe

sheila said...

laki mak masak x pakai baju... tp sib baik pakai sluar hahahha

Sue dbp said...

haah..sekapal dgn mama Fila, cuma tak sempat kenal sangat sbb sy masuk dbp, mama Fila dah bersara. kenal sbb mama Fila tailor..hehe..
Suka tengok perkembgn acik dan amaani, dgn jalan cerita yg menarik yg disampaikan oleh ibunya..hehe

Aya Ariel said...

comelnye kapel ni :)

CT@mamaLuqmanTiara said...

gambar last sekali tu....muka acih ada pada pak radhi...eh!ke muka pak radhi ada kat kasih...mana2 lahh....=)

Lensa Axfar said...

muka kowang ada sama lah... seyes :)