Thursday, January 05, 2012

DINNER DATE..

 Rasanya ni gambar minggu lepas.. kan minggu honeymoon.. berdua je ngan Pak Radie.. dan mood nak masak tak de.. sebab dasar pemalas.. so suggest kat dia.. jom makan luar nak?

dia pon ok jer.. tapi dah tua-tua nie. memasing malas nak drive makan jauh-jauh.. so pilihan yang terdekat kat Alamanda jer lah.. boleh lah dari aku kena masak kat umah kan? hahaha.. 

malas make up sebab dekat je.. huhu.. 

benanah ler mata uolls nengok scarf bintang bintang nie yer.. hahahah....benda baru.. well memang kena lah pakai tetiap kali kan ;)

TGI fridays Alamanda.. lawa jugak tempat nie.. cozy jer.. terus berangan nak dapur macam nie.. 

Pak Radie's  dia memang takkan order lain selain burger.. 

mine, Salmon Pasta... nama panjang.. aku amik pendek jer.muahha.. tapi sedapppppp.. Pak Radie lagi bising siap eiiii eiiii eiiiiiiiiiiiii.. ada makan pasta ngan ikan? muahha.. sukati lahh.... sedaplah.. sebab creamy gitew.. lagi satu aku suka yang kat DOME.. pon yummy.. tapi dekat Sanfrancisco Steak house ke apa nama dia? serious tak sedap :( dah lah pasta dia macam very dry..macam letak olive oil je kot? pastu tercekik kalau makan takde air.. apakah itu? ke tekak aku yang very the kemppp.. hehe.. 

Masa tengah makan tu.. Pak Radie cakap "Makan macam nie ingat kat budak dua orang tu.. kalau diorang ada best sikit.. tak sampai hati.. kita makan sedap-sedap.. ni kalau dorang ada.. boleh kunyah-kunyah fries"..

Ok ok okkkkk.. baiklah bapak mithali.. *makan salmon dengan rakus*

Eh tapi betulkan orang cakap.. lelaki dan perempuan ni selalu jodoh bertentangan... macam aku ngan Pak Radie.. aku jenis sampai hati sikit.. tapi Pak Radie nie jiwa sensitif dan lembut sikit.. walaupon luaran nampak macam gila sempoi rock kapak.. aku bukan lah jenis takde perasaan.. cuma aku jenis tak suka layan-layan perasaan sangat.... sebab sekali aku start melayan perasaan.. memang hancus ok.. baik jangan.. tengok macam Ombak Rindu tu.. sekali aku feeling telebih.. baru start citer.. baru tengok Bront say goodbye kat Izzah aku dah meleleh air mata.. hahaha.. belum scene Hariz masuk lagi tuuuu..muahahahaha... aku dgn Pak Radie dah tengok dah Ombak Rindu sesama kat internet.. kejap-kejap dia tanya "part mana awak nangis?".. "apasal takde part yang touching leh buat nangis nie".. heiiiiiiiiiiiiiiiiii benci okeh.. tulah lain kali.. feellllllllll.. feeeeeeeeeelllll... ko kalau tengok hindustan, pandai plak sedih-sedih? 

cantik rupanya alamanda nie kan? 

kawasan keliling TGI Fridays.. ada few restaurants dah bukak dan ada yang baru nak bukak.. yang kaler hijo tu apa benda tah.. lupa plak.. yang tengah tu BUMBU DESA yeh? tak penah try.. sapa penah? best ke? makan apa? 

malam new year.... pastu ada mamat-mamat baju putih nie hiburkan orang sekeliling.. best.. comel sangat siap nari lompat-lompat.. yang abang tembam tu.. suka step dia.. rasa nak join plak ;)




lama tak menggedik kat belog.. heheh.. terima lah gambar perasan comel saya.. baru je snap terus upload.. gambar pagi nie ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

Anonymous said...

Filla, gambar yg last sekali di office you ke? sangat cantik...esp the wall paper..you kerja secretary ke?

Freida

wizuraijava said...

x mekap pun sweet jer......

Mymie Sein said...

lama giler tak datang pjaya padahal bukan jauh sangat pun subang pjya ikut elite je tak sampai 15min.. tapi tu la kekangan masa, tengok blog orang je cite pasal perkembangan nun juah disana..hehehe..

NeenaAnuar said...

akak.. saya dah banyak kali makan kat BUMBU DESA.. pada citarasa saya memang besttt bangattt!! Review about Bumbu Desa ade kat sini...

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/11/nasi-liwat-korang-pernah-makan-aku-dah.html

http://neenaanuar.blogspot.com/2011/11/lunch-date-bumbu-desa-restaurant-klcc.html

Citarasa saya memang delicious la.. citarasa org lain tak tahu lah pulak.. coz kengkadang manusia nie berbeza-beza citarasa kan.. just like filem Ombak RIndu tu.. kite majority kata citer tu awesome! memang mengundang air mata.. sangat terkesan di hati.. tapi ade gak yg saya notice ade yg tak sukerr giler ngan citer tu.. kata tak bestt langsung.. citer nya entahapaapaentah.. hahahaha.. so disitu lah manusia nie memang sungguh berbeza-beza dlm memiliki citarasa kan! :D

Mak Lagenda said...

Klu dah biasa kemana2 dgn anak, sesekali keluar berdua itu adalah sgt2 janggal rasanya..

Tu psl taim2 makan gitu pun leh teringatkan ank..

Siti Fatimah said...

me too hv the same feeling bila berdating dgn lakiku...mula lah teringat kat anak kdg2 tuh i boleh je tinggalkan dia org kejap & kuar dekat2lah... but lakiku tidaklah kang asyik terkenang2 je mkn pon x feel hehehe...dah tuh x nak feel rasa bersalah and guilty pi belikan something for them sudah nyer... anak oh anak kan!!!

Anonymous said...

mcm mn kasih sekolah smlm?

Anonymous said...

Hi Fila,

I happy sakan bila baca u nye entry. U ngan Pak Radie mmg pasangan secocok......
tak sangka ek P. radie tu "dalam hati ada taman"
apa2 pun, u entertain all of ur readers.......especially kalo si kecik amani tu as the main actor.....comei lah dia tu, rasa mcm nak cubit je pipi gebu tu......

Keep it up the good work........

Aya Ariel said...

memang lah..time anak2 ade depan mata..sume tak kena..sume riuh rendah..kadang2 bingit tlinga ngan sore dorang..

tp..tppp...tapiiii..bile takde..alahaiii..cam kurang sesuatu plak..hik hik

Filla ~ Kasihs said...

anon: yep.. tu bukan wall paper.. tu smokey glass.. blakang tu tingkap ada blind.. heheh.. a'ah secretary ;)

wizuraijava: auw ye ke? gila pitam dengar.. haha

mymie sein: meh lah.. best gak lah..

neenaanuar: yeh? wah nak try lah nanti.. tempat dia mcm kewl jer..

mak lagenda: hehe.. kan?

siti fatimah: haha.. tulah.. biasanya laki mak lah yang hover..

anon: so far so good.. ;)

anon: wah, tq for your support ;)

aya ariel: haha.. ye lah.. kalau ada.. aku x leh nak makan.. kenit tu suka masuk tangan dalam gelas ada ais.. dia godak ngan tangan gemok dia tu.. pastu selambe minum.. slurpppp.. hahahah

wan wafa said...

Klo x slh bumbu desa ade 1 kt street the curve tu..sbb igt nma bumbu tu je..x tw la klo slh..hi3 omg da g mkn dlu..my bf org jawe da cndem awl2 ckp sbjk lauk2 mbah die msk, baik mkn kt umh..haha..sy ape ksh kn, bnde x pnh rasa indo food ni so excited r..ok bil rm80 sumthing...fuuuhh...baik aq mkn kt tny roma..cm x worth it sgt...aym bkr dkt rm30 x slp..bkn sekor...tp es kcg die sdp n a few of lauk lain....hi3..tp klo akk nk try blh r ajk pak rdie.....owh btw, waitr sume tu dressup indo trditional gitew n sumenye mmg jowo abis!!! Miahaahaa...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

auchhhhhhhhhh.. feeling mak.. hari ne takde entry acih kat school?? ila dah habis citer dah kat blog citer amana masuk school.. nape ila tak penah nampak filla kat alamanda..ila selalu gak gi sana.. mayb ila asik membebelkat amana&arief kot ..ops lupa ila tak pakai spec mana nampak org kiki

Lizzie Yasmin said...

Kunu sungguh aku takat pernah dgr jer Alamanda. Nak pergi tak terpegi.

iNsPirASi hATi said...

akak..nk tye. uihh malu plak rse hehehe..(gedik. intro dia cm ni...akak pye header blog tu cntik la...penuh utk header tu...sy pye header, da la kecik, siap ad ruang2 lebih lgi sebelah dia ngn wrne yg lgsg xmasuk. tgh edit2 sbnr nye...skali da edit, burok beno lak gupe...soalan sy, cm ne nk wat header bg jd mcm header ad, cntik, matang, muat dan padat. tu je soalan dia..sekian =)

R.R.Z said...

ni yg tak pueh hati ni..mengapa tak nampak akak...


sy pon ade kot masa tu..

Anonymous said...

Hai akak, saya suka baca blog akak. Cuma saya nak tahu akak kerja dekat putrajaya kementerian/ Jabatan apa ?

ratna said...

Haah yaa jarang tgk pasta mkn dgn ikan. Selalu dgn beef @ ayam.