Wednesday, January 25, 2012

Otak kalau letak kat lutut...

Hari Sabtu baru nie.. aku balik Enstek... tapi keluar dari rumah pon dah petang sikit sebab Wan ngan Atok takde kalau gi sana awal sangat... dah siap semua ktorang pon keluar lah dari umah...

Tau aku jumpa apa dalam lif? yang tengah makan, sila tutup blog nie.. eh jap, citer dia gini.. ktorang dah sampai kat bawah.. sekali aku terlupa nak bawak baju elok2 sikit untuk Amaani.. so aku decide nak pegi naik atas balik nak amik baju.. so Pak Radie ngan budak-budak dah masuk dalam kereta... aku nak naik balik lif tu.. aku jumpa najis manusia setepek dalam lif.. HOMAIGOD! 

Serious kah ini? cepat-cepat tutup balik lif tu sambil pandang tempat lain laju-laju.. aku tak pasti orang tua punye ke budak-budak punye.. itu lantaklah.. tapi yang penting, benda tu najis.. tahik.. memang tahik betul lah! ok aku fikir kemungkinan anak dia dah tak tahan nak terberry.. maka terlepas di dalam lif.. tapi kalau budak kecik dah tentu pakai diaper kan? kalau budak besar sikit dah tak tahan, confirm berjejeh-jejeh kan? ini tak.. elok je setepek macam ko bukak seluar then mencangkung kat situ.. OMG! 

aku masuk kereta membebel kat Pak Radie.. apa ke bodoh sangat manusia nie??? ke ada orang dengki khianat nak sajer suka suka letak dalam lif? tu aku tak pasti lah.. tapi motif ko buat macam tu???? kot iyer pon anak kau punye harta kat situ kan? ko tak reti ke nak bersihkan balik?????? kalau lah anak aku yang 'terlepas' kat situ.. dah tentu aku bawak keluar segala kain buruk plastik.. lap mop apa yang patut kan.. say sorry je lah kat orang yang ternampak ko mengemop najis anak kau.. nak buat cemana kan? orang akan paham.. ini dia biar je? dah lah weekend takde cleaner yang on duty nak membersihkan.. gila nak biar kan dua hari??? dah lah lif ada dua ketul je utk each block.. dah lah kesian orang yang tekan-tekan lif, sekali lif tebukak.. surpriseeeeee!!!! bodo!

pastu ktorang balik semula ke rumah hari Ahad malam.. eh malam ke petang tah... lagi satu kes... tepi lif tu ada notice board besar yang melekat kat dinding block tu.. dah tebakar pulak!!!! serious.. serpih2 notice board tu kat atas lantai.. dinding tebakar okeh!!!!!!! aku baru dengar cerita benda tu terbakar, bomba datang padamkan pukul 3 pagi.. maknanya hari ahad 3 pagi... like seriously diorang nie? kau dah tak de keja lain nak buat ke?????? aku tak pasti tu keja orang tua ke budak-budak.. tapi aku rasa keja orang tua... takkan lah budak kecik nak pegi bakar notice board pukul 2 pagi?????????? 

ni apa kes aku pon tak tau... dengki mendengki ke? ada rasa tak puas hati kat penduduk block tu ke? apa pun alasannya.. kau tak rasa bodoh ke buat keja yang tak mendatangkan hasil?? aku tak paham, apa yang dia dapat dengan membakar kat situ.. hati puas ke? ko bajet hero ke? ko nak bunuh orang ke? kalau tebakar satu blok?????? 

Ni semua benda yang kita rasa tak logik.. tapi belambak je orang yang mentaliti letak kat lutut macam nie.... pentingkan diri, tak de otak, menjahanamkan hak orang ramai.... otak kalau dah cetek sangat macam nie lah. dia dah tak kira benda yang dia buat tu membahayakan orang lain ke tidak, menyusahkan orang lain ke tak.. dia pedulik apa.. orang macam nie aku rasa ko azan kat telinga pon lom tentu sedar... 

sedih bila zaman maju ni otak kau masih di tahap tapak kaki.
















EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

NenetPenne (NP) said...

dah mcm flat loke yew laa pulak..
usahkan najis kot..
kat tangga flat pun bau bancing ada orang kencing..
eeee mentaliti teruk
tak sekolah ke depa yang buat kerja ni?
eh dalam lif tak ada cctv ke? haaaa.... mana tau boleh trace siapa orangnya yang otak letak kat lutut tu......
opss tu bukan orang letak otak kat lutut ..tapi orang tak ada otak langsung....

Aya Ariel said...

O . M . G ???

ade lagik kee manuasia tahap zero ni??

ana said...

org yg buat tu kalau terkena sumpahan jangan nak bising2 pulak..kalau 40 org menyumpah kerja bodoh yg ko buat tu terima je lah..bawak2 la tobat..hari ni ko bako notice board kwsn rumah org..esok2 rumah ko terbako nak kata apa..

org camtu elok hidup dalam hutan je..takde org kaco hidup dia..takde org nak sakitkan hati dia..dia pun tak sakit hati dengan sape2..

sHeeMa DeaN said...

aiii. ingat kan dekat block uamh saya jerk.. rupanyaaa.. semuaanyaa sama..

baca nie..
http://shimazahar.blogspot.com/2011/10/dey-guna-otak-laa.html

nie kejadian di block rumah saya sendiri.. dan bukan setakat tu ajerk.. sampaikan dorang sanggup bakar kerusi lama yang dorang letak kat tepi tangga tu.. nasib baik time tu saya ada kat rumah.. kalau tak dengan rumah2 saya sekali terbakar.. nama jerk orang kerajaan tapi memang tak berakhlak langsung..

shaLiciOus said...

haritu kat lif umah nie..anak C*** nak g swimming kat bawah, sekali dia bantai elok je kencing dalam lif..kalau dia sorang tak pa sebab umo dia dalam 3-4 tahun tapi mak bapak kat sebelah tu siap tlg buka seluaq..apa bangang ntah..nak ja sepak terajang muka mak bapak dia tue..

♥My Perfect High Heels ♥ said...

lit rumah kt p8 tu kalo dlm seminggu tkde bdk2 kencing dlm lif mmg pelik.. setiap mggu mesti lif bau hancing yg bestnya dowang buat keje weekend je sbb taukan tkde org nk cuci... sedap agaknya bau kencing sendiri.. tktau mn dtg perangai jakun mcm tu

mama ayis said...

filla : dua2 kejadian tu bkn xsengaja tau..mmg da dpt petunjuk org dengki kt blok kita nie...dorang da discuss mlm jumaat ni dorg nk wat solat hajat....tp mmg celaka la makhluk kepala hitam yg wat tu...mmg sengaja berak mmg sengaja bakar kan..kan..kan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tanjat gegurl nampak "harta"

. Amiera . said...

perghh mmg xde sivik punya org.. xlayak duduk zaman ni.. patut duduk zaman batu tu.. huhuhu..

ederq said...

kak filla. yg berak tu kan. ada 3 kemungkinan.
1. tak tahan lalu terberak. tapi tak sapu.
2. saja2 je nak berak.
3. ORG NAK TEST ILMU. mmh ni org salu buat bila dia nak masuk rompak umah org ke tapi dia nak pakai ilmu dia. kadang tu dia berak betul2 dpn pintu rumah org yg dia nak masuk. huhu tak sukala menda macam ni. mintak jauh.