Friday, January 27, 2012

AMAANI DAN KUCING...

Selalu nye Amaani dan makanan kan? hahahah... sudah sudah lah makan tu... now citer pasal kucing pulak.. budak ni tak leh nampak cat.. kalau dia nampak.. ya ampun... menggeletik giler babs. ktorang semua dok gelakkan dia... ada amik video.. tapi mana tah... dia punye keterujaan tu memang kelaka.. dia macam geli tapi mau... so dia akan bepusing-pusing setempat.. pastu lari ke sana lari ke sini takde hala tujuan... sebab kegeraman.. hahaha kucing pon takut dengan ko dik!!!

muka teruja... tapi muka kucing tu muka boring kan? hahahah

ko tengok muka si debab nie.. hahahah... macam belon dah muka dia.. 

Amaani ni memang hover lebih.. tepekik menjerit-jerit.. tapi penakut.. hahahah.. kenyang cat ni Wan bagi makan roti... hahaha... beli roti kat bakery.. pastu bagi cat.. style ;)

suka nau buat gaya tangan kependek-kan mcm tu.. hahahah... 


Papa dia cakap "Dik nanti lah dik, kita dah pindah, kita bela cat sekor yeh?"..

Banyak cantik muka ko? takde takde takde... aku allergy bulu kucing.. kang aku bersin dari subuh sampai ke malam sapa nak tolong? kang taik kucing sapa nak bersihkan? kang bulu-bulu masuk dalam lauk? masuk lubang idung aku? melekat kat kusyen? kang kulit aku gatal-gatal kudis-kudis acaner? kang nak bercuti sapa nak jaga? sapa nak bagi makan?

Ok gila saiko pompuan nie.. hehehe.. sebenarnya aku suka gila kucing tau tak.. ktorang daripada dulu memang jenis bela kucing... dari aku kecik-kecik lagi.. tapi tak boleh.. sebab aku selalu semput.. bulu kucing tu kot... pastu pernah naik kudis2.. doktor cakap sebab kucing... kalau kucing kita bersih pon.. maybe dia bawak kucing lain punye bakteria hantar kat aku... lagi pon kulit aku mengada sikit... alah.. orang lain ok je.. aku tak boleh :( 

Nanti kita pegi Pets shop yeh? tengok dari cermin je yeh??? huahahahaaa




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

marinahunny said...

Filla, cantik nye umah kat situ. Kwsan rmh awk ke..?

hatim a.r said...

dulu time semangat berkobar saya selalu jogging lalu depan umah wan tu .sekarang jogging atas katil je lahhh T_T

amaniammar said...

sis..

sm le dgn ammar sy..takut tp mau..
mulut je dok bunjyi meow..meow..
dah dekat kejang bdan+jerit2...geram jer..

sy pun x gemar bela binatang..
high maintenance...cost byk jg..

dekatkan ank2 dgn binatang kt zoo lg ok..

Mimy Hamid said...

spesis kulit aku sama mcm ko kot...tu pasal banyak naik alergiksebab kucing belaan aku..tp ada aku kisah..syg nya pasal kann

nalsweet said...

hahaha..amaani yg kemetot sukekan kucing?isk!!!mesti kucing tu pun geram tgok dia! hahaha

Noniey said...

sis,

persoalan yang mak saya slalu cakap..hihi
xnak aku bele kucing...makan?berak? itu ini sume mak saya hehehehe..
so sampai skang xda bela kucinnn...i love maru cat

Miss Anne said...

amani cute sangat! geramm nak picit pipi dia!hehehe..
nice lah kwasan umah filla,x crowded &nampak luas..

wardah @ fie shah said...

Amani is so cheeky. Geram dia buat muka gitu.

.: yUhAiSya :. said...

pic no.2 tuuuu...rasa nk kidnap amani...

Filla ~ Kasihs said...

marinahunny: nope, umah my mom.. umah Wan ;)

hatim: eh? jogging situ? ok bagus, jogging atas katil adalah lebih best ;)

amaniammar: kahkahkah.. sama lahhhh!

mimy hamid: dah sayang serious tak leh nak kata apa.. sebab tu aku elak dari nak start sayang.. kalau dah sayang, mati pon aku sanggup.. ewah geli ai tau..

nalsweet: kucing takut kat dia.. haha

noniey: kim salam kat mak awak yeh.

miss anne: tulah, bila balik umah Wan, memalam sure ktorang lepak depan tu.. pastu ketegur.. hahaha

wardah: ye, cheeky.. memula geram rasa nak gigit.. pastu geram rasa nak *PANGGGGG*

Yuhaisya: meh lah gigit..

genny da bomb said...

suka gambo yang no 2 tercegat berdiri tu..comei bam bam amaani..hihihi

ratna said...

Masya allah geramnya tgk amani niii....

Anonymous said...

sis..
meh nak colek amani..
nak gigit pipi dia..
kaki dia paling geram sekali.
tembam2 je..

Aya Ariel said...

alaahaiii comelnyeeeeeeeeeeee....




kucing tu..muahahah..kesya pon suka cat..tp bila cat dtg dia tepekik telolong..ade pulak bangsa kucing yg suke menyendeh..sendeh jer kat kaki budak tu terus melolong..haha..bila tgk dr jauh..wahhh...cinggg...cinggg..muahahah..

amaani..awk tembam laa..dah mcm moon dah muka awk..cubitttt kanggg

misa said...

eeeee.comelnyaaa :)

i am who i am said...

ahkak nak beli kucing boleh bagitau saya...memang baka elok punya...boleh tengok dulu la before beli..tak de hal...tapi sekarang diekor tu tengah menyusu lagi...bila dah boleh jual baru saya upload...kang jual sekarang mana nk susukan ank nk susukan kucing pulak..ehek

mama ami rania said...

aku pun alah ngan kucing ni..ntahlah bila bulu merata2 buat aku susah rasa nak bernapas..