Thursday, January 26, 2012

SIMPLE DAN SEDAP

Syabas, Fillanie nowadays arrrr... statement gila berani mati puji diri.. muahahha...

Sedap di tekak aku.. kalau tak sedap di tekak korang, tu pepandai lah ko ejas yeh..

Aku memang suka nawwww update gambar food di petang hari.. bagus utk motivate diri sendiri yang tengah kebuluran ni hah... motivate diri tu maknanya, secara psikologi, bila perot lapar, ko akan TERpaksa rajin ke dapur... semoga akan menyaiko kalian jugak untuk turun bersilat ke dapur.. aku bagi idea je apa korang nak masak utk dinner yer... 

Sambal bilis+kentang kering-kering.. homakdatok sodap ehhhh.... garing-garing, pedas-pedas, makan pulak ngan nasi panas-panas... meletopssssssss.. buh kicap je cukup.. menangis sambil makan... mak mentua lalu sebelah pon buat bodoh je.. heheh

yang ada dalam fridge masa nie cuma kacang boncis, carrot, ayam cinonet, cauliflower. bawang dah habis aku blend rupanya.. hahaha... paprik takde bawang hiris mana boleh kan? nasib tejumpa bawang besar holland tu.. ada setengah ketul dalam fridge.. dah nak dekat mengecut dah.. hantam je lah labu ;)

serious aku nak pitam kebuluran dah ni


*selongkar bawah meja jumpa biskut kering hup seng, alhamdulilah, REJEKI*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Reensyarinie said...

adoiii kak..lapar ni..ptg2 cengini yg lapar bebeno ni..haha..npk sedap..nyum3

Anonymous said...

salam kak.sy silent reader akak, xpenah komen pn kt sini tp bile tgk gmbr mknan yg akk publish ni nmpk sedap je. tmbh2 sy preggy 5mths.aritu akak ade publish gambo ayam goreng berlado mak akk masak kan.sy tringin tgk tu, pastu sy cube masak. dh 2 kali sy cube tp mcm xjdi je.xmcm dlm gambo akk tuh.bleh x akak bg resepi camane nk msk ayam goreng berlada yg sedap...hehe sori n thanks

waniemardhiyahna said...

Sedapnyaaaa,terluir plak nengok kentang n bilis tu

ArsheedA said...

akak filla shayanggg...lauk tu nmpk shedapppp. saya ni tak reti masak...nak la resepi :D *hug kuat2*

Anonymous said...

lawak la ahkak ni
tiap2 ari sy mesti dtg tgok blog ni..best!
su-su

Filla ~ Kasihs said...

reensyarinie: haha.. sian.. balik kang makan yeh..

anon: alahaiiii siannyeee... ok, akak janji tepek resepi ayam belada style wan tu nanti ye... dah lah pregnant..ololooooo... sabaq ye? tunggu je akak try tepek resepi kat entry nanti ye

waniemardhiyahna: masak ler, senang je ;)

arsheeda: nak resepi, tetiba kak filla shayangggg.. hahah.. ok ok.. nanti lah akak bagi k?

anon: muah sikit kat su-su

Aya Ariel said...

betol2..setuju..memang sedap giler babeng lah ikan bilis ngan kentang tuh..makan ngan nasik panas kompen melelehh~~

haku pon tgh kebuloq..masuk pantry selongkaq dlm tin biskut..oh ada rejeki di situ..petang nih takyah masak sbb laki ajak pegi kenduri..selamat~~ muahahah #dasarpemalas

Mummy Rizq said...

That ikan bilis n potato looks so yummy!

ratna said...

Kdg2 food yg simple pun bole ada selera kan....

kakchik@ella said...

yg penting tukang masak dan tukang makan ckp sedap. Yg lain-lain tue .. perlu ke kita kesah? kan Filla kannnnn. Hehehe.

ita citot said...

perggghhhhhhhh!!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

kesian kelaparan..

kelipkelipchumel said...

huih.dh tghmlm br tgk.haruslah terasa lapar kembali.bertahannnnnnn...

Anonymous said...

rajinnya.. sy ni kalau dah masak paprik tu mesti letak segala bagai. ayam, udg, sotong & sayur2. so masak sejenis je udah. klu kids pun nak makan, tambah la telur dadar.