Wednesday, January 18, 2012

AMAANI DAN MAKANAN SEPERTI AUR DAN TEBING..

berkat berjimat cermat.. ada banyak gambar lagi aku leh masuk kat entry-entry akan datang.. muahahahah... cerita tak bergambar macam kurang seri pulak ;)

Ni kisah Kasih Amaani pulak.. dia nie memang lekkkkk jer.. Acih dia lain sikit.. Acih kan pompuan melayu terakhir.. lembut, jiwang, mudah sentap, moody, lemah lembik, pandai becakap, perfectionist, slow motion, pembersih, cerewet dan macam-macam pe'el. 

Adik pulak jenis main hantam, kelam kelibut, main belasah, suka menconteng dinding, lasak, dan yang terpaling-paling best, SUKA MAKAN ;) ok yang tu memang ciri-ciri mak dia lah kan ;)

ko sumbat apa je.. dia takde masalah.. hahah.. wow, ciri-ciri tong sampah jelas terserlah *gimme five* hahahaa.. babysitter amaani kata.. kadang suap nasi lauk kari, sambal sikit-sikit.. dia sapu bersih.. hahaha.. mana ada makanan situ ada Amaani dan Fillanie hahahakkkk... memang sehati sejiwa.. 

Kalau dia tengah leka makan satu benda.. pastu dia nampak ko kat celah sana makan benda lain.. belariiiii okeh, kepoci gila... campak makanan yang dia pegang siap cakap "nanakkk".. pastu merayu-rayu nak yang kau punye.. arghhhh tensi.. makan yang kau punya.. pastu nampak akak dia makan benda lain.. lari-lari pegi merayu kat akak pulak.. hahahhaaaaa... 

hari tu lepas inject paha tu.. pegi kat kedai bawah demc tu.. dia memekak-mekak nak lilipop.. yang besar melekat kat batang tinggi tu.. banyak-banyak tu.. wahhh kenot okeh.. kang melekit-lekit, mak kau tak mampu nak nengok semua tu.. nasib ar sapa jadi anak aku.. tak merasa lah korang nak berjejeh-jejeh.. eh teringat Acih.. aku kan tak kasi dia makan ice cream semua tu.. so sesekali kalau dia dapat ice cream yang patah dua tu.. dia pegang pon hujung jari je.. gila kekok.. makan pon berhati-hati takut menitik kat baju kang mak dia yang ayu nie betukar jadi singa.. mulut comot sikit pon dah jerit "mamaaaaa tissue".. hahaha.. itu lah Acih ;) gila gedik ohhh hahahaa... amaani? oh yang nie lantak lah.. ada dia kisah? comot lap lah.. kena baju, mama tukar lah.. dia fedulik haper.. hahaha.. pastu dan menangis-nangis tak dapat lolipop.. sekali dia sentap patah ok.. terus aku tekujat.. pusing kiri kanan takut orang nampak.. cepat-cepat letak balik kat lubang lain... muahahhaaaaa.. terus tarik amaani.. ok lah kita beli magnum sebab mak kau teringin.. 

masuk dalam kereta.. aku baru dapat segigit je.. terus menjerit "nakkkkkkkkk nakkkkkkkk nakkkkkkkk".. bila nak suapkan.. sentap okeh.. nak pegang sendiri.. bising lah mulut aku.. tumpah!!! eh melelehhhh!!! eh kena selua mama kangggggg!!!!! hahahaaaa... 

buah hati

telan air liur je aku tengok

pastu ice cream banyak lagi.. tapi dah sampai umah nenek shah alam.. terus aku jerit "yehhhhh dah sampai umah nenekkkkkkkkk cepat cepat cepat" *rampas magnum laju-laju* dia pun jadi blur pastu terexcited lebih.. lari masuk dalam.. bagus, senang aku nak makan.  


mak mertua aku sama macam aku.. suka makan.. pastu takde masalah semua ok.. sayur paling peberet.. heheh.. so bila aku ada.. memang dia tau, masak apa pon semua aku tala.. hahahaaaa... anak lelaki dia kan bangsa memilih.. aku? oih senang diurus ok.. hahahah... 

ni my MIL beli kat Seksyen 8.. ntah apa nama kedai.. tapi sedap gilaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Amaani je makan dua ketul nasi impit tu besar.. begedil dia besar.. sedapp nyee.. padahal aku bukan penggila soto pon.. tapi soto ni paling sedap aku penah rasa ;) cili kicap dia pon sedap.. oih tebayang-bayang.. terasa-rasa kat lidah nie.. harap time aku balik Shah Alam lagi nanti.. buka je tudung saji.. ada lagi soto seksyen 8 nie...

lepas makan soto nie sikit.. makan nasi pulak.. hahahaha... tapi kali ni aku tak makan banyak sangat.. takuttt.. hahahaaaa.. 

mak masak buncis goreng.. tak luak pon.. aku je yang meratah... 

ngan ikan merah masak lemak.. mak mentua aku kalau masak lemak.. tak pedas langsung.. sebab keluarga mertua aku semua tak kuat pedas.. tapi ok lah sebab budak-budak boleh makan.. kalau mak aku.. aku memang saje je suruh Wan buat pedas bedesing stok makan keluar asap kat telinga. pastu bibir jadi bengkak.. muahahhaaaa.. 

orang melakeeeeeeeeeeeee tak pedas tak hidup ;)

lepas habis makan nasi sikit.. takde orang kat dapur.. selamba makan soto lagi sekali.. muahahhaaaaa.. 

pastu ada my SIL beli donut nie.. aku tak penah rasa lagi.. tapi tak pe sebab ada banyak kan.. kejap-kejap lagi.. petang-petang sikit boleh makan sikit.. 

Amaani lepas makan soto, dia mengadap ni pulak.. haihhhhhhhhhhhhh lah amaani.. last-last aku tak merasa.. caitttttttttttttttttttttt.... 

happy kan muka dia dapat makan.. serious saling tak tumpah macam mak dia ;)

oh baju dia pakai ni baju Acih.. jimat tau kalau anak sama jantina.. haha.. walaupon gap diorang ni 5 tahun.. tapi aku simpan elok-elok baju yang elok-elok.. recycle.. 

ok tu je, bye.







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

7 comments:

Aya Ariel said...

mama amaani makan byk pon takpe..
maintain kurus jek..
amaani..makan byk lagi dik..biar dagu tu jadik dua..hahaha..comel..aku kalo budak kiut2 sgt..rase nak lempang jer..buleyy?? lempang2 sayang nyer..hehe

Mrs Pretty In Pink said...

suka betoi dia mkn aiskrim dgn donut tu...suka tgk bila budak2 mkn makanan camni, nampak terserlah sangat kecomotan dia tu...nomei..eeiii geram

nalsweet said...

saya sukakan entry mengenai amaani!!

vote for amaani ;)

JMR said...

pehhh..kalah aku kalo lawan mkn ngn dik amaani ni..:-p

Anonymous said...

haaaadoiiiii meleleh air liur tengpk amani makan....makan dik....makan...huahuahuaaaa

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bagus2!! jimatttttttttt

Anonymous said...

KAK, NAMA KEDAI TU SOTO SHAH ALAM LA..HEHE:)