Tuesday, January 03, 2012

AZAM 2012

Betul kah bila orang kata Azam itu penting? bukan Encik Azam ye.. tapi Azam tahun baru.. 

Azam penting bagi aku untuk kita achieve target.. tak salah pon ada azam dan cita-cita.. kalau itu yang membakar semangat untuk dapatkan apa yang kita nak.. tapi sila beragak-agak nak buat azam okay.. tak yah lah kau berazam nak masuk where the money drops pastu berazam dapat jawab semua soalan pastu boleh jadi jutawan, bawak balik duit guni-guni.. pelempang satu kali nak?

Terserah azam itu untuk disimpan di dalam hati atau untuk satu dunia tahu.. kalau kita hebahkan kepada dunia pon elok jugak.. sebab bila semua orang dah tau apa azam ko.. dah tentu lah kita akan work hard untuk achieve target tu.. kalau tak malu satu kampung.. eh satu dunia..  jadi demi taknak malu sebab dah war-warkan hari tu.. so marilah kita jadikannya kenyataan. kan???? itu kalau ko tengok dari sudut positif.. tapi masyarakat kita sinonim dengan sikap dengki dan busuk hati.. muahaha.. kang bila tengok si Joyah tu berazam nak itu.. nak ini.. mulalah bisik-bisik sok sek belakang.. Elehhhh si Joyah tu.. belagak dowh.. kecoh wish list nak itu ini.. macam dapat pon.. eleh, kalau dapat pon, nasib je tu.. wah wah wahhhh suka nya hati si Kiah ni mengata si Joyah.. 

Biar jelah si Joyah tu ngan azam dia.. yang ko nak sakit hati kenapa? dia achieve ke tak achieve ke.. ada dia nyusahkan kau ke? eh, tetiba aku plak emo.. eh aku suka tengok azam orang.. sebab seronok nak tengok kalau dia berjaya achieve target dia.. contohnya azam dia nak kurus.. bila dia BERAZAM nak kurus.. jangan lah takat azam je.. mesti dia nak tengok hasil dia.. jadi dia pon pegi gym tiap-tiap hari.. bila dia tak de azam.. confirm dia tak pegi gym hari hari... macam aku.. aku TANAK berazam kurus.. sebab aku ni namaaaa je nak pegi.. tapi bila boleh pegi.. aku tak pegi.. aku balik umah goreng ayam.. makan dengan lahap.. malu nak buat azam kurus! hahahahaaaa.. 

Azam 2012

Eceh ceh ceh cehhhhh wah wah wahhhhh

intro kemain panjang.. takut kene kutuk la tuuuu... bila dah buat intro camtu.. confirm korang segan-segan sikit nak kutuk aiii kan kan kan??? 

AZAM 2012
(CapsLock siap bold) baru poyo sket.. auwww


1. nak buat kitchen cabinet 

2. nak buat wardrobe 

3. nak buat folding door

4. nak buat curtain lawa-lawa

5. nak beli TV besar panggung wayang

6. nak beli painting lawa-lawa

7. nak buat grill umah 

8. nak tukar timber flooring

9. nak beli pinggan mangkuk lawa-lawa

10. nak beli sofa baru untuk hall

ok jap, tarik napas dalam-dalam... ok sambung benda lain pulak..

11. nak beli kasut banyak-banyak

12. nak kerja rajin-rajin

13. nak berjimat cermat supaya boleh beli semua benda di atas (no.1 - no. 11)

14. nak ada satu designer bag (ok ni boleh postpone sampai takde apa lagi dalam hidup ni nak dibeli)



Ok i should stop now.. rasanya tu bukan azam.. sila jangan ikut azam ahkak kau ni yer... tak bagus.. hahaha.. nampak sangat azam bila dah tua-tua nie ke arah rumah tangga cemerlang dan terbilang.. pinggan mangkuk segala.. hahaha.. fillanie cakap pasal pinggan mangkuk, langsir bagai??? terus lapar nak carik twisties.. 

Ok, semoga korang tak meluat, iri hati, dengki dan terbakar dengar AZAM 2012 aku tu.. muahahahahhaha... azam meh? tak salah meh.... kita usaha lah.. kalau tak dapat.. nevermind.. takde sapa nak pukul kau pon.. boleh carry forward ke 2013 plak.. muahahahhahaha... 

Itu saja Azam 2012 Cik Joyah.. Cik Kiah Cik Kiah semua gimana? 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

- dieyana - said...

Kalo en azam baca azam filanie ni, sah-sah fengsan.. en azam pun tk berazam cam gini hahhaha

♥ Elin ♥ said...

marvelous!!!

cik kiahnyer azam simple jer.

selamat tahun baru

Syazfida Afzan said...

best tu azam tu...nak jugak lah...^_^

Iela Fazielah said...

ini azam nak masuk rmh baru...haha... tp bab tukar langsir tu nak join la... ila dah dok setahun.. boring tgk langsir sediaada... nnt buat n3 kedai langsir ea kalau dah jumpa...leh terjah jugak...haha

Mimy Hamid said...

aku tak berazam ..berimpian je dek non

Mymie Sein said...

hehehe..bila bace mula2 tadi terus nak sentap sebab malu pulak dah kecoh2 azam tahun ni, tapi betul gak bila kite dah heboh2, barulah kita nak capai azam tu sampai berjaya kan..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

SEMUA AZAM FILA ITU ADALAH AZAM ILA UNTUK TAHUN 2013 SBB 2013 BARU NAK MASUK UMAH BARU KIKI...

. Amiera . said...

bestnye azam.. sume pasal umah.. hehe.. bab nk beli kasut byk2 tu i likeee... heheehe

Mas said...

eh ,lbh krg sama lak azam ek,coz thun ni dduk rmh baru gak ;)

hepi new year 2012 ;)

NUNU EERA said...

azam kite nk kawen.. huhu..

JMR said...

ni azam 2012 sampai tahun bila kak???

alyaa said...

Hi =)
Do come and visit my FB page if you are interested in branded handbags. TQ. :)

http://www.facebook.com/pages/CunAccessories/175621745867497

CT@mamaLuqmanTiara said...

haha...takut kena kutuk la tuuuu...terbaik la filla....cover awai2...

Aya Ariel said...

azam aku nak kurus?? yak daya nak tanam azam utk kurus..makan kemain besar tembolok...kakakka..

my everything said...

tak sabara nak tngok rumah baru filla mesti meletop dababommmm