Friday, January 27, 2012

SELAMAT HARI JUMAAT.

 Ini gambar 1 jam yang lalu ;)

dah genap 1 bulan aku pakai new skin care... result nya lambat sikit untuk muka aku.. almaklumlah, kulit memang bangsa kulit buaya T________________T

so far after 1 month aku pakai kat muka memang ada nampak beza.. pores semakin mengecil.. kulit licin sikit... tapi belum rata betul-betul warna kulit... dah macam bercapuk-capuk gitewwww... tapi bertabahlah yer... bagi dia blend dulu betul-betul.. maybe after 2-3 months baru dia sekata... tapi ada biji-biji halus kat bahagian atas tulang pipi, bawah mata tu.. dia kekal ok kat situ.. puas lah aku godek.. aku picit, aku korek.. dia tanak hilang... tapi surprisingly dah gone ;) dan freckles sebab usia meningkat pon dah pudar.. sebab aku tau lah muka aku ni memang bangsa degil nak mam.  so kesan-kesan colour tak sekata tu kita abaikan jelah dulu... janji masalah lain tu dah hilang ;) 

aku dah refer kepada penjual product, dia kata ada je cousin dia.. dan dia sendiri pon memula tu ada kesan mcm panau-panau tu.. tapi ntah bila masa benda tu hilang... ok bertabah lah..

pimples tu kalau dia nak keluar ada dia kesah? dia ada jugak keluar.. tapi baru ni dia keluar kat dahi.. maybe sebab Cik P nak datang.. tempat lain ok, tak keluar.. gipon memang muka aku ni bukan dilahirkan kulit cantik bersih berseri idaman ramai... kalau dah lawa, idok ler aku membeli produk muka ni kan? bersyukur lah atas kurniaanNya kan... cuma sebagai wanita, mestilah kita nak kena jaga jugak, biar sedap mata orang memandang. 

dan aku rasa muka aku dah cerah.. confirm sok-sok kalau cerah sekata, kita akan bertambah yakin... oh ni aku tak pakai foundation pon.. sebab bila pakai skin care ni, kalau nak berkesan.. jangan pakai apa2 sangat.. nanti lambat proses dia.. aku cuma pakai compact powder sikit ngan blusher.. mata kening mulut tu standard arrrr... kalau tak pakai, kang orang pengsan pulak tengok -______-"

aku beli skin care ni tajuk dia TABITA. aku beli dari PEEJ. gile teruja tengok muka peej kemain berseri-seri lepas pakai tabita... 

aku update lagi bulan depan pulak yer.

sekian terima kasih. 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

20 comments:

R.R.Z said...

akak!! lainnya muka..cantik sgt!
flawlessss sgt..


:)

Anonymous said...

Akak Filla , mmg muke anda nmpk lebey cerah & muke pn da mule menampakkan bujur sirih..Diet & workout menjadi nmpknyer..Tahniah!

rina mazlan said...

Mohning!.. Yela kulit ko nampak cerah. Berseri. Tak tipu beb. Ko pakai lipstik merah ke tu? aku nak try tapi tak berani la pulak. But tis mohning u look hot dear.. :P

bettyboops said...

morning cik filla..

i nak tanya u, since u duk kat quarters kat putrajaya kan..

my fren ada sorang duk quarters tapi i tak tanya pulak block mana..

dia citer balik from cny hols hari tu dia baca committee rumah dia tampal notis suh berhati-hati sebab ada kes samun + tikam + kelar kat block dia duduk tu.. tapi tak pulak dibagitau if mangsa tu hidup, parah, mati so on..

sekarang ni my fren dah tak berani nak duduk rumah dia sebab dia single lady n stay alone..

u ada dengar citer tak..?? bukan apa, kesian kat my fren.. bila tanya neighbour semua cakap diorg pun tau thru notice tu je n notice tu pulak to general.. just bagitau ada kejadian pecah masuk, tikam kelar n berhati-hati..

sekian, comment ala entry dari i..

Miss Moon said...

pilla betol la muka nko nampak cerah jeeeeeeeeeee

JuJue said...

dengan rambut...dengan eye liner.. perrrgghhh seperti aku tengah tengok citer bollywood lah. eswara raiii boleh marah nih..

missT said...

i mmg dh lame follow ur blog. memang jauh beza la ur skin pakai tabita ni. jeles!hehehe.. ;p

Mooniqueen said...

Ooh tabita...penah dengar gak...macam bags tapi belum Cuba lagi..nak tgk muke sis mcm ne dulu...hehehe.

nad said...

kak siyez muke putih gilaa la. hmm mcm nk try jek. aritu ade tnye tp dalam 350rm cam tuh dpt.. tp takot yg xori.. helpp!

NUNU EERA said...

tabita ni la yg jamar dok tny kat i, kak.. die pn sibuk nk pki jgk.. huhu..

C!kpuanmuda® said...

bibir merahhhhhh! suka ;)

NenetPenne (NP) said...

kalau the result is okay dan muka u jadi flawless lepas ni, i might consider to use tabita too...
sekarang ni i pakai cetaphil recommended by pharmacist..

kulit muka i pun teruk gak...

Sue_Echan said...

wow... nampak vintage gitew...

Ann said...

Hi Filla,

im ur SR..IMHO, nampak perubahan sket compared masa Filla pakai Olay products...so what happened dgn Olay?

Ann

Ann said...

Hi Filla,

im ur SR..IMHO, nampak perubahan sket compared masa Filla pakai Olay products...so what happened dgn Olay?

Ann

Mak lagenda said...

Filla,muka mak lbh horror dr kukit muka u sblm nak gunakan tabita nih. Tempoh kita guna adalah sama..dah sebulan. Cuma,pd mak kesannya dan leh nampak pd 2 minggu gunakan tabita. Kesan2 jerawat lama dah bnyk beza. Now,kuar umah berjalan or bekerja,mmg x pki arr faundation tuh.

Jerawat kecik2 tu mmg tumbuh kot klu guna tabita nih. Tp klu picit,ia x tinggalkan kesan hitam..

Paling best, Kulit muka my asben laaaagi hangus terbakar sblm guna tabita nih and bila guna,yes..nampak perbezaan kulit hangus dia tuh.

Filla ~ Kasihs said...

sue: ini bukan vintage, ini gadis desa..hakhakhak..

korang: idok ler muka mak flolessss gitew.. matiklah aku takut kuar rumah pasni, takut korang terserempak, indah khabar dari rupa T____T, by the way, aku rasa lah, tabita tu memang mencerahkan kulit muka.. so terhindarlah dari kekusaman.. cuma tang kulit aku ni hah lain pesen sikit.. sebab dia macam betompok2 plak putih dia.. tapi makan masa sikit baru dia jadi sekata kot.. ye begitulah kisahnyeee... sekian terima kasih.

oh pasal produk olay tu bagus jugak.. cuma aku pernah mentioned dulu yang kulit aku ni bangsa degil.. so dia boleh berkesan utk satu tempoh waktu je.. lepas tu.. dah tak berapa nak berkesan..hahah..mungkin utk orang lain olay berkesan utk tempoh waktu yang lamaaaaaa... maybe aku kena guna tabita ni kot sebab dia 'strong' sikit sesuai ngan kulit buaya mak nie hah ;)

siapa nak order leh email peej sendiri nurhafiza.burhanuddin@gmail.com letak title TABITA. jgn memain dengan dia ok.. dia layan serious buyer saja.. ko nak main-main pegi main kat padang.. ko ingat tak letih check email bekati-kati... haha

Aya Ariel said...

wahhh..comel..
nak try..
pastu..kalo utk kulit berjeragat ok tak??

linda said...

Salam, sori sbb mencelah,Sapa2 yg berminat utk beli tabita set exclusive blh pm saya di 0148382430, harga set exclusive yg saya jual ialah rm350 dan setiap pembelian akan mendapat hadiah percuma berupa seutas jam tangan diamond (bling-bling) gitu

linda said...

Salam, sori jika mencelah... Sesiapa yg ingin beli tabita set exclusive blh pm saya di 0148382430, harga yg sy jual bagi set exclusive ialah rm350, setiap pembelian akan mendapat hadiah percuma berupa seutas jam tangan diamond (bling-bling) gitu...