Tuesday, January 10, 2012

show house symphony hills cyberjaya

 Hari Sabtu hari tu.. jenjalan gi show house kat Cyber.. muahhahaaa.. bukan beli umah yer.. aku dah ada umah kecik cinonet tu haaa.... itu pon lom siap-siap lagi nak duduk.. mudah-mudahan dapat lah duduk tahun nie ;)

pakai belt nie.. Pak Radie mengumpat aku kat Acih..."Apasal mama pakai belt kat luar? orang pakai belt kat dalam.. nak angkat besi ke?"

u're right.. malas nak bising.. well.. apa dia tau pasal fashion? muahah.. gile statement macam fashionistahhh.. hahahahah...

siapa ada duit bekarung-karung.. pergh.. beli lah satu unit.. gempak seh.. 

ada units kat sini yang car park bawah tanah yoooo.. fiwwitttt... ada club house jugak.. 

antara Unit yang available.. tapi tinggal 3 unit je kot? 

hahaha... Amaani oh Amaani... Bucu pon dah pandai buat peace guna satu jari ;)

macam nie lah Bucu.. Loser.

My Acih yang very the feminin gitus.. anak dara ni pon kena sound ngan apak dia "Ni apa pakai seluar kat dalam skirt kat luar???".. helloooo.. takkan nak pakai skirt kat dalam tights kat luar? hahah

jom ikut fillanie tengok show unit nie.. kelas kau okeh.. 3 tingkat.. tapi actually dalam dia ada 4 level.. masuk-masuk pintu je tangga.. ko boleh turun ke bawah.. sebab level bawah tu ada bilik maid seketul.. ada mcm landscape.. dan ada 1st living hall.. banyak giler hall dia.. setiap level ada hall..haha.. kecuali belah atas bilik.. 

ok style tak? siap ada tempat melepak kat luar.. 

ada bath tub dan toilet.. tapi kat toilet bowl ada glass.. kat bath tub ada glass.. kalau aku, belah toilet tu aku tanak ada glass.. apa jadah? buat sempit je.. bubuh glass pon atas ada lubang.. bau merebak jugak okeh.. hahah.. 

hall

hall

eh.. mak kasihs... heheheh... 

budak kecik nie dah dapat tangga.. memang situ jelah dia turun naik T______________T

kitchen and dining area

room.. wah memang dari dulu berangan nak sliding door macam tu untuk pisahkan room and toilet.. or room and wardrobe.. tapi bilik sekangkang kera.. kita tengoklah cemana nanti, kot-kot leh buat.. 

room lagi

suka railings tu.. railings tu memang ada.. pastu window dia bila bukak besar gila.. sebab dia sekeping-sekeping besar tu.. so pagi-pagi boleh bukak the window untuk fresh air.. 

dan tak lupa jugak.. suka nya comforter dia.. lawaaaaa... 

ada banyak tempat tak amik gambar.. sebab busy nak tengok amaani lagi.. huhu

unit kita tengok tu ialah Mozart Garden Terrace.

Ok perut adalah lapar.. mari kita ke SABA Cyberjaya.


punyalah susah nak snap pic budak kenit nie.. belum snap dia dah capai camera 'ngokkk ngokkk ngokkkk'.. belum snap lah dikkkk nak ngok apa nye.. 

ko tengok.. heiii tensi mak kau tau.. 

gambar tanpa rela.. muahahahahaa.. hidung besawang -_____________-"

eh baju ni baju Acih.. dulu ada fotopages friend yang beli utk Acih.. from Japan lagi.. nasib ler aku ni kedekut jimat cermat sikit.. banyak baju-baju Acih now Amaani boleh pakai.. anak 2nd begitulah yer.. pakai barang recycle.. muahaha.. 

banyak tul kepandaian dia sekarang.. dia dah mewarisi Acih dah.. terror buat lawak.. buat mimik muka.. buat hal.. semua dia terror lah.. malam tadi tido pukul berapa? 1.30 pagi okeh.. pitam mak kau tau tak.. asal bagi susu dia tala.. ingat pastu pengsan.. tak pulak.. siap bangun melompat-lompat.. punggah pinggan mangkuk kul 1 pagi.. ko ingat kewl? suruh tido.. buat muka.. siap 'alaaaaaaaaaaah'.. ewah.. pandai melawan kan? kita tepuk dia suruh tido. dia plak tepuk kita.. pastu sampai lah aku paksa dia tido.. aku tanya dia "Nak mama nyanyi?" pastu dia jawab dengan muka bercahaya "Nak".. "Ok mama nyanyi.. happy birthday 2u.. happy birthday to you.. happy birthday to amaani, happy birthday 2u"... kemain clap clap clap lagi.. pastu "Lagiiiiiiiiiiiiiii".. 1 pagi dikkkkk oiiii....ok nyanyi lagi.. pastu aku tukar "Subhanallah, walhamdulilah.. walaaaaaa...." "Nanakkk nanakkkk".. heiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh... nak lagu b'day jugak.. ok tukar lagu.. sampai lah tido.. tu pon lepas dia sepak-sepak mak dia yang ayu nie.. grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... 

ok diam, asyik membebel macam kau sorang ada anak kecik -___________-

ok atas tu aku lah gedik order.. lama dulu penah order ngan anny.. time bukak puasa.. kemain sedap lagi.. puasa kot? hahaha.. pastu bila order dorang tak suka.. benci ai tau.. nasib dak Syapik a.k.a Bucu makan.. kureng lah rasa bersalah ahkak kau nie tau.. heheh, eh busu tu perot tong sampah bih kurang ai jugak.. apa tak habis meh campak kat we ollss..heheh

ye begitu lah portion nye.. gedabak.. abang aku la nie.. tak penah makan.. sian dia.. so bagi lah dia try.. pastu hampeh dia cakap tak lalu.. sedap lagi nasi briyani s'pore. eh apahal???? dia cakap kat uzbek hidang ni hari-hari.. sampai stok nak muntah.. ok aku tensi lagi sekali.. 

yang penting aku SUKAAAAAAAAAAAAAAA sangat.. sedap ;)




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

Aya Ariel said...

giler comelnye rumah tu..sama comel ngan amaani..
kiut amaani peace ngan busu..hahah

Heda Zaidi said...

same cam sayeeeee...suke yang amat mkn nasi arab..sy suke hanith..dap dap...

NenetPenne (NP) said...

i suka tingkap besar gitu
lagi suka bila ada railings..silap2 haribulan boleh gantung towel... hiksss...

railings tu yang besi2 kat tingkap tu kan???

Cho Zila said...

memang kelasler kalau der rumah kat situ yerk... harga memang dasatler gak yerk... cyberjaya lak tu.. memangler ada kelas... bestnyer makan kat saba..

ibuhebat said...

comel la amaani.. dia bukan buat peace sign tu.. tapi '1Malaysia' ;)

nalsweet said...

amaaniiiiiiii !!!!

moga2..terkenan kat anak dalam perut ni..kot2 dapat comel cam amaani..hehe

*lawanya rumah..belikan saya satu
+______+ *

Wawa Tasliman said...

wah bestnya kalau dapat rumah tu.. weekend ni nak g saba' lah. lama tak pekena..

Anonymous said...

ujung tahun siap la rumah tu...