Monday, January 16, 2012

CHECK UP AMAANI 1 tahun 7 bulan..

Ok dah terlambat 1 bulan sebenarnya.. ngeh ngeh.. mak apak dia busy.. hihi..

Hari Sabtu pagi tu breakfast dulu kat mamak.. sukati makan lenggang lenggok.. sekali tengok jam.. ha???? 11.40.. walk-in pon kena sebelum 12.00 tengahari.. memang bijak. 

terus laju-laju call DEMC.. tanya paling last boleh datang kul bapa.. dia cakap kul 12.00tengahari.. helloooo tak sompek!!! pastu dia cakap oklah, before 12.15... apa lagiiii Pak Radie bawak kereta laju.. bedesuppppppp.. 12.10 dah sampai kat registration counter.. hihi.. tak leh tangguh lagi.. coz nak inject budak kenit ni pon dah tertangguh sampai sebulan.. 

ada playground.. bagi dia bergumbira dulu.. hahah... 

Oh ye berat Amaani sekarang ialah 11kg.. yang aku ni punyalah lurus bendul.. nurse tu cakap, "cik boleh timbang berat anak dulu ye".. aku pon dukung Amaani pegi letak kat tempat timbang yang baring tu.. alaaa yang untuk baby tu.. tekeluar kepala amaani hujung sana.. kaki tekeluar hujung sini.. 

pastu lekkkk je Acih sound "Mama, cer tengok berat Kasih dah berapa?".. Acih timbang kat penimbang yang bediri tu.. betul-betul sebelah timbang yang baring.. T______________________T

patut lah Amaani tekapai-kapai mcm panik kene baring kat timbang.. hahaha.. kalau ada orang tengok sure cakap "apakebenda lah mak budak nie.. anak kau dah besar gajah.. lagi nak timbang kat tempat baby.. nasib tak patah penimbang"

sorry.

sebab gambar guna phone.. amik kau blur je. hahah.. ok Dr. Koshi dah siap sedia nak cucuk paha amaani.. helloooooooo.. ni paha ke drumstick? hahah.. tebal gila isi paha ko dikkk... 

Amaani kan phobia sikit bila masuk jumpa doktor.. sebab kes telinga dia tulah agaknya.. dia dah serik.. 

nurse tu cekak paha gebu amaani.. meraung dia kena cucuk.. pastu Dr. Koshi tu comel.. siap cakap "Eh.. bukan doktor yang buat... ni, kakak ni yang buat..... babab kakak ni".. hiahahahahaa... 

kesian budak bucuk ni... tapi kejap je.. lepas je inject tu.. sambung main kat meja tepi tu.. tapi sambil menangis.. sambil tu nak blah.. salam gak tangan Dr. Koshi.. cium tangan.. tapi melalak.. hahaha.. 

Habis kisah Amaani.. kita story kisah Mama Kasihs plak.. 

Masa bediri kat luar.. ada reader tegur.. "Hi Filla, i reader blog".. salam apa semua.... pastu dia cakap melawat orang bersalin.. oooooo... sorry sangat dik... aku terblur-blur kat situ.. malu T________T tapi elok kan ai borak.. cuma rasa kaku keras takut nanti orang cakap sombong... padahal tak sombong pon.. 

Pak Radie bising.. dia cakap "apalah awak nie.. lain kali borak lah.. ini sepatah-sepatah je.. ko ingat ko artis?" huwaaaaaaaaaaa menci tau.. orang dah borak dah.. cuma segan.. sebab dah lah tak boleh make up... sebab tengah try new skin care kan.. ooouchh.. nanti i cerita yang tu.. so muka masih dalam proses penjelitaan.. muahahha.. *terajang muka sendiri*

lipstick pon dah habis dimakan bersama toseh cicah dhal T__________T

kepada reader tu..maafkan lah ahkak kalau rasa macam ahkak ni sombong... ahkak tekujat sebenarnya. 

Amaani muka saiz pinggan lepas kena cucuk.. 

oh ye blouse hitam tu yang beli kat GAP kat Spore.. suka sebab ada kilat-kilat labuci halus kat bahu.. tapi Pak Radie kutuk.. dia cakap "nak pegi mana ngan baju kilat-kilat?".. long sleeve, tapi aku kan suka tarik ke atas.. haha.. *suka*

Biaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa-lahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

nasib Acih rajin tolong snap.. 

buat Pak Radie, selamat muntah hijooooo ;)






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

14 comments:

Mimy Hamid said...

lawanya baju ko beb..admire...

Anonymous said...

kesian amani..lain kali cuba kasi lollipop satu sebelum jumpa doctor.

.: yUhAiSya :. said...

ya Allah...peha amani...geram3! cool abis muka dia pas kena cucuk,heheh...comei bangat!

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

DULU ILA PENAH PAKAI DRESS.. HSBD ILA CAKAP.. "NAK PG MANA, PG OPIS KE HARI2 CUTI NE?" SAKIT BTUL HATI..LAST2 DRESS TUE SIMPAN JE..

Aya Ariel said...

muahahahah...

cian amaani kena baring dalam timbang baby..

ngeh ngeh ngehh..cantik baju ahkak..sweett..nampak ngattt keremping pakai baju ni :)

Konot said...

alo filla.. ai ler your reader yg tegur tu.. hahah...

and btw bukan adik kot.. ai dah 35 tahun ni *mode denial*

btw you look pretty!! and no lah.. tak sombong pun.. tapi iye lah..muka nampak terkujat.. hahah..

Mooniqueen said...

Hehe...lebih kurang je berat amaani n mya...tp nape amaani nampak lagi debar?.geram sgt...may nx week pulak..

adlina said...

Filla, muka u ada iras Elfira Loy skt... :-)

Filla ~ Kasihs said...

Mimy: hehe murah gile 90%

Anon: dia dh patahkan batang lolipop kat kedai hospital tu...huhu

Yuhaisya: haha paha dia tiada tandingan

Mama amana: jgn fedulik, pakai je...haha

Aya ariel: auuuww kerempeng? Yela tuuu

Konot: hahah fuhhh selamat x di cop sombong ;)

Mooniqueen: yeh? Amaani berat isi kot ;)

Adlina: muahahahaaaa matilah elfira loy melalak ko samakan haku ngn dia haha

rosmona said...

aritu jumpe gak filla kt darussalam beli barang dapur kt kaunter.. tp sya pendamkan aje hasrat ati nk tegur sbb filla tgh marah qaseh nk beli jajan bwk p skol.. kang tk pasal2 sya kene marah sama :)

hehhhh...

Anonymous said...

filla

agak2 dress tu kat sini ada jual kat mana yer? berkenan la plak..

-suri-

Filla ~ Kasihs said...

rosmona: hahaha... orang asal jumpa haku je.. mesti tengah mengamuk kat anak.. hahahah.... ai ibu penyayang tau sebenarnya ;)

anon suri: hai.. tu blouse.. pakai ngan palazzo pants.. blouse tu bli kat gap masa gi spore aritu ;)

JMR said...

amaani, besarnya peha!..kihkih

nalsweet said...

mak aiii paha amaani..rasa nak gigit jek tengok..

em ramainya dpt jumpe kak filla..saya kalo jumpa pun harus malu nak tegur akak..tapi wajib pi terkam amaani dulu..hik3..