Friday, January 27, 2012

Hari jumaat tak elok marah-marah, tapi nak bebel jugak

Eh, tapi aku nak marah jugak.. bukan kira pon hari apa... muahahha...

ok stop gelak, sebab serious aku memang nak marah.. aku baru nak buat entry makanan.. tapi sebab hati panas sikit.. so abaikan jelah makanan tu T_____________T

cer citer cer citer.. yolah nak cite lah nie.. aku memang bebulu ngan manusia tak berotak... aku ni bukan senang nak marah orang.. tapi kalau hati aku dah sakit... ko siap lah kan... tadi aku drive nak masuk office lepas lunch hour... fyi parking space kat area opis aku ni memang gila babeng belambak kereta... itu tak boleh nak salahkan memana pihak lah.. dah itu jek yang ada.. so ko kena ada skill lah nak bawak kereta.. sebab serious mencabar... tak lah nak kata aku terror sangat bawak kereta.. tapi boleh tahannnnn arrrr.. takat parking masuk bontot dulu wa tader hal babe.. bawak laju-laju, lajak sikit ke depan.. masuk gear reverse.. pusing stereng.. sekali je aku masuk.. muat-muat cantikkkk je.. wah gila dasar belagak.. aku ni pelik sikit.. aku tak leh tengok orang nak parking pon terkial-kial.. muahaha.. jahat gila perangai kan.. ok la ok laaaa... tak lah jahat sangat.. cuma kalau aku ni dalam keadaan nak cepat.. pastu ko kat depan aku.. tehegeh-hegehhhhhh macam siput.. perghhhh terus berombak-ombak dada mak.. salawat minum air masak, baru tenang sikit.. hahaha... itu aku boleh tolak ansur lah.. yelah ko nak expect semua orang terrer.. tak boleh la kan.. ok aku maafkan.. ko cuba lah ke depan ke belakang doblas kali, aku rela tunggu.. 
T_____T berderai air mata...

Ok panjang plak bebel.. ni kes yang sebenarnya jadi tadi kes lain.. aku dah lah nak cepat... ko bayangkan yeh.. jalan tu macam laluan.. tapi aku maklum lah.. parking space limited.. so takat-takat orang side parking di bahu/laluan jalan tu adalah perkara biasa.. bukan sebelah side je.. tapi both side.. jadi ko nak lalu kat tengah-tengah tu.. ko kena tarik napas.. kempiskan perut.. then lalu.. lepas lalu baru boleh lepaskan nafas secara ganas.. (macam lah kereta ko pon mengecut masa ko tarik napas) tu saiko ok saiko!

ok lom masuk kes lagi.. ni baru nak masuk..haha.. ok ada lah kereta depan aku nie tadi.. memang dia ngan aku je.. dia depan aku belakang dia.. ko agak-agak sikit boleh tak???????? aku ingat dia nak lalu je kat lorong tu... tapi tak.. dia NAKKKKKKKKKKKKKK jugak parking kat belah kiri tu.. sebab belah kanan tu dah ada orang... ok fineeeeeeeeeeeeeee... ko boleh parking.. tapi kalau aku jadi ko.. ada kereta lain kat belakang aku... tapi aku NAKKKKK jugak parking situ... aku akan ke depan sambil signal nak bagitau yang "weh, parking menyemak tepi jalan ni aku dah chop, nah ko lalu dulu, jap gi wa nak park".. kan???? tapi takkkk... dia sebokkkkkkkkkkkkkkkkkk nak park jugak.. so aku dah buat muka toya menunggu macam bingai kat situ.. ok sila sila silakan.. aku tunggu.. boleh tak dia side parking macam tu.. tapi tak himpit habis ke tepi.. kira banyak lagi space lah.. habis??? aku ni nak lalu cemana??? dasarrrrr! aku ingat dia belum siap park betul-betul lagi... biasa lahhh makcik makcik bawak kereta kan.. mesti dia nak ke depan ke belakang doblas kali... aku dah toya dah nie.. pastu, eh??? macam dah siap park.. siap bukak cermin kereta.. lipat side mirror. EHHHH???? ko bia betik.. aku ni ada ni hah tepacak nak lalu dah tak muat nie.. helooooooooooooo???? 

aku dah geram dah nie.. tapi tengok apa aku nak buat.. makcik ni pon ngan suar khakis.. baju senteng.. bontot tiga kali ganda aku ni pon keluar dari kereta.. apa dia tak nampak ke aku tak leh lepas nak lalu???? muka konpiden tak pandang aku pon.... pastu lek je aku hon..muka dah lah memang type2 bibir kebawah tu.. yang memang muka mcm lagi masam dari cuka tu.. eh? ko pulak yang masam kan? bukan aku ke patut jadi cuka time nie? aku hon dia pon tengok muka aku... aku buat tangan suruh dia himpit lagi kereta dia ke tepi.. HAKU NAK LALU OKEH... pastu dia pegi ketepi jenguk pulak ada space lagi ke tak.. KONPOM lah ada.. lu apa hal bai? terus muka masam masuk balik dalam kereta start engin.. Bagus! paham pon arahan aku... dia start kereta.. pastu dia kedepan sikit.. masa dia kedepan je aku terus perah minyak, terus selekoh ke kanan.. aku nak dia tekebil-kebil sikit.. ko ingat aku banyak masa nak tunggu ko kedepan kebelakang doblas kali???? 

serious aku tak paham orang-orang yang cenggini.. buat salah muka confident.. buat salah pastu muka kau pulak mencuka.. apa ni????? ni semua muka-muka yang bangsa selfish... yang otak letak kat ibu jari kaki... yang bangsa ada 2 parking space.. tapi selamba badak dia park kereta dia sebijik kat tengah2 line tu.. pastu relaks turun tekan alarm "TET TETTT" blah.. yang ko tekebil-kebil nak masuk parking sebelah dah tak muat... ahhh ni lah bangsa-bangsa yang aku tak berapa nak paham nie... yang ko ada nie nak keluar ni.. dah masuk gear reverse dah.. tapi dia slamba badak side parking kat belakang sikit dari ko.. so ko nak keluar bepeluh-peluh tak tau nk putar stereng ikut mana lagi dah... sebab dia park cun je belakang kau.. pastu siap duduk buat muka toya dalam kereta.. tak reti nak anjak ke depan sikit ke.. kebelakang ke... hoih gila saiko dow orang mcm nie.. kenapa ah???? pastu bukannya tak belambak parking yang betul2 parking space.. nakkkkk jugak side park tempat2 yang tak boleh.... tau hidup nak snang jek... nasib lah sapa yang selalu buat keja nie... kalau korang terbaca nie.. sila lah ubah perangai sikit... jangan selfish.. kalau ada disediakan parking tu, sila lah parking betul-betul... aku tak marah kalau memang takde parking.. so ko terpaksa.. ini belambakkkkkkkkkk!!!!!!! dari dulu aku pening dok pikir bangsa2 macam nie.. dia tak pikir ke kalau dia kat tempat kita? pastu orang buat muka tak bersalah je.. aisehhhhh.... 

ok siap aku membebel satu entry.

sekian terima kasih. 

utk haters, sila click HATE/BENCI banyak-banyak kat bawah entry nie.. kalau tak jumpa ko berdoalah banyak-banyak supaya dilembutkan hati jangan asyik nak BENCI orang je.. 

*peace no war*





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

Anonymous said...

Inconsiderate people. lain kali amek gambar dia and post kat blog je.... :) :)

Sally

mizatye said...

kihkihkih..entry yg penoh emosi..kite bace entry ni siap bole terbayang2 scene kak filla tgh menanti sebuat jawaban! haha ;) peace ari jumaat!

NenetPenne (NP) said...

salah tu filla
tu bukan orang yang ada otak letak kat ibu jari tapi sebenarnya orang tak ada otakkkkk

i pun heran dgn orang mcm ni..
kdang2 sikap kita yang toleransi tu yang buat orang pijak kepala kita...

mcm kakak i, jiran india terpekik terlolong ketawa mcm langsuir tengah2 malam sampai pukul 2, boleh dia bebel2 sorang2 dalam bilik, i kata call polis laaa...buat aduan...
my sista kata, jangan nanti jiran marah...nanti bermasam muka...

wattefish laa kakak i sorang ni...

Anonymous said...

nenet penne (NP)...what your sis said is correct. zaman skg org tak mcm zaman dulu2. nanti sis u report polis, jiran tak happy and lain kali attack dia mcm mana?

ada juga org mabuk hilang akal, nanti pergi rumah jiran bawa parang pasal tak happy..baik jgn pedulikan aje...

Sally

Mimie said...

parking parcel D mmg menyakitkan jiwa.. yg lebih menyakitkan jiwa org yg tak reti parking dekat situ..

onniesham said...

stuju sgt ngan entry ko ni filla. aku pon heran ngan perangai org2 mcm ni. aku selalu je brbulu tgok org yg xmo park keta kt tmpat yg disediakan wpon tempat tu kosong. dia nk jugak melintang keta dia kt depan kedai tu pastu block ruang parking. org lain nk parking pon x boleh sbb keta dia menyemak kt situ. lg satu org yg blocking keta org. punya la xmo parking jauh sket, nakkk jugak parking betul2 dpn kedai. pastu keluar keta, x pedulik keta org yg dia block ni nk keluar ke tak. hon brpuluh2 kali pon x keluar2 alih keta dia. siyes bodoh piang org mcm ni. ishh sakit hati aku.

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

filla hari jumaat..minum air masak bnayak2..selawat doblas kali... hehe.. kekadang ila tengok gak org mcm ne..ila lagi sennag.. "kalau tak reti bawak keta cuba jadi co-pilot je" muahaha

Mooniqueen said...

kt ofis nasib baik xde mslh prkg mcm ni tp kt rumah pulak yg problem...jenis parkg double tp tak turunkn hbreak n free gear..

Anonymous said...

salam. kak filla, saya wani silent reader akak. apa yg sy nak comment ni takda kaitan pun dgn entry akak. tapi sebab akak famous blogger, so saya nak ambik peluang ni utk cerita apa yg berlaku kat saya harini sebagai pengajaran untuk org lain jugak.

pagi tadi saya dapat call daripada seorang perempuan. dia cakap nama dia huda daripada sebuah syarikat yg ada kerjasama dgn maybank. dia greet saya elok2 and tanya saya confirmation pasal details saya (name, add, ic num etc). dia tanya saya aktif guna visa/mastercard tak. lepastu dia mintak number card, "valid thru" and CVV number.

mula2 saya tak bagi CVV number tu and saya persoalkan kenapa dia mintak. dia cakap untuk pengesahan keselamatan sebab saya baru buat debit card tu. lepas je saya bagi CVV number tu, terus dia letak phone. saya call balik memang tak berangkat and dia reject call.

saya terus call office maybank and block debit card tu. nasib baik saya cepat, sebab masa saya buat report dekat maybank tu, ada cubaan untuk buat payment guna nama and card saya tu. tapi pegawai tu dah block so transaction tu dibatalkan.

alhamdulillah duit saya dalam maybank tak sempat dikeluarkan.

so cerita saya ni sebagai pengajaran untuk semua. macam2 cara org nak menipu sekarang. kalau akak nak number huda (org yang call saya), saya boleh bagi. tapis etakat ni semua call saya dia reject..

thanks akak.

Salmea said...

aah...ramai oo org cmni. geram hokey.pastu ada lagi style yg lambat2 padahal tau org dok tgu parking dia.siap lenggang kangkong, bukak bonet pelan2 simpan barang cantek2...buka pintut kibas2 baju..duduk2...tutup pintu..pastu start enjin terhegeh2...bangsa apa tak tahu laaa.geramm!

Anonymous said...

hai filla...

biasa ar dok parcel D selama 8 tahun mmg byk sy sbr psl parking dgn org yg jenis x reti bahasa...rilek k..hehehe..take care..!

Nurul Atika said...

selalu sangat jumpe orang camni..orang satu jenis ngan kite lak tu.. tak cukup buat salah die buat muka toya sekali.. macam harrraaammm..

Anonymous said...

pagi tadi pun baru je jumpa org mcm nie.
mak saya nak masuk office, kat depan office tu ada ATM.
ada pak cik tua yg serious selfish ni pergi berhenti depan gate office dia nak pergi atm.
woi gila apa, pukul 8 pagi kot.
beragak lah sikit semua org nak masuk kerja.
mak saya turun kan cermin cakap kat dlm boleh parking walaupun visitor.
kejap lagi dia pergi hon panjang konon nak protes.
memang gila org mcm ni.
kau salah, kita pulak yg kena marah.
rasa mcm nak lenyek je kereta dia. grrrrrr.

Anonymous said...

betul Kak Filla. bab-bab parking ni boleh buat darah menyirap. lagi-lagi yang suka parking tengah-tengah jalan takda ribut takda taufan. yang tu sah-sah otak tertinggal kat rumah. mencik!

-hudz

Shasha Catering said...

Ya, betul tu, kalau ada apa2 tangkap gambar jer & put at d blog.
Saya setuju cadangan anonymous tu.
sy pernah kena gak benda2 yg kurang memuaskan hati ni.

Aya Ariel said...

bab-bab parking nih tak kira kat memana..sume org hangin jer..huhu..sabaqqq..ari jemaat selawat byk2..hehe

Anonymous said...

jumpa Wan ngan atok braim kat nasi abe mie..Kota Bharu...hahaha!

susahtido said...

Ramai yang sy jumpa perangai mcm ni.. Baik org yg kita kenal ataupun tak..

Aya Ariel said...

cik anon : jeles nyee..sy pon tringin jumpa wan ngan atok..pagi tadi masak ayam berlada resepi wan..teringat wan..siap imagine wan byk celoteh..gile verangan haku!

Filla ~ Kasihs said...

anon: hahaha... wan called bagitau ada orang tegur dia kat kota bharu kat kedai tu lah..hehehe.. glamour plak wan tetiba hahah... wan dah memalu kucing..hahaha..

aya ariel: ada umur boleh jumpa bebila ye ;)

Sazali Sabri said...

saya pun kene baru2 nie.orang tu nak belok ke simpang kiri,terus dia nak mencilok.nasib baik tak berlanggar.otomatik saya bagi lampu tinggi then hon sepanjang jalan.bagi pengajaran sikit dekat orang macam nie.

follow my blog :
http://sazalisabri.blogspot.com/