Monday, August 01, 2011

Sekinchan Ikan Bakar...

Intro mesti poyo.... eh kewl arr nieh.. aku memang nak bagi nampak macam 'I wuz here 2011'.. eh macam biasa tengok je ayat tu kat bus stop, kat belakang kusi bas.. hahaha...

hari Ahad iaitu semalam... telah membizikan diri... dua hari berturut-turut dari hari sabtu aku bizi.. kengkawan kat tweeter tau lah mana aku pegi kan? muahahahah...

so ini lunch time hari ahad.. lapar giler okeh... Pak Radie ko memang jenis boleh tahan lapar.. aku tak boleh! pastu dari pagi aku cakap nak makan PapaRich.. tapi dia bising cakap mana nak carik? pastu masa kat area kedai kat Puchong.. aku tenampak Sekinchan ikan bakar nie.. "Pa.. tu macam best je? sedap ke ah?".. pastu Pak Radie cakap "alaaa besepah kan? kat Shah Alam pon ada" kalau aku tak tambah or tukar ayat dia lah..hahaha... cakap jer lebih, bukan pernah nak bawak gi makan pon..

pastu memekak 'nak makan mana?' ulang-ulang.. ko tanya aku.. aku tanya kau.. sudahnya park depan sekinchan ni jugak..muahahaha...

elok sangat lah aku memang lapar NASI... Mc D tak leh terima dah tekak aku.. besok nya dah lah nak puasa... jadi hari last makan di siang hari kena bantai cukup-cukup!

"Pa, Sekinchan ni kat mana?"
"Kat area Kuala Selangor"
"Oh.. seafood dia ni semua dari sana la kot kan?"
"ye kot"

ok, sekarang benarkah Sekinchan kat Kuala Selangor? sebab Pak Radie memang suka kenakan aku yang blur nie.. aku kan bangsa pecaya je apa orang cakap..



nak pegi tengok ikan pon betolak-tolak.. dasar pemalas..haha.. "pegilah tengok, kang orang duduk kang meja nie"..

aku pon bangun pegi pilih ikan.. tau-tau.. eh? ada kat sebelah aku dah.. ceh.. sibuk je..


aku kalau order kurang pandai.. tapi kalau tengok orang kiri kanan makan apa aku pandai order.. cara dia begini... "Bang, bagi saya keropok macam orang tu".. pastu panggil lagi "Bang, bagi saya ulam macam kat meja sana"

heheh.. padahal menu ada je tulis.. MALAS!

tu belum kalau aku gi pasar... bab ayam potong berapa belas aku memang tak tau.. dari dulu sampai sekarang.. aku biar dulu dia potong ayam orang lain.. pas orang tu blah aku plak bagi dia ayam.. "bang potong macam orang tu punya".. hahahahaha...


ulam... aku lapar.. makan nasi x pandang kiri kanan..dah nak habis.. pastu tgk ulam banyak lagi.. ohhh tak balance lah mcm nie... nasi dah habis.. jadi kena jadi kambing.. makan ulam je sebab nasi dah abis..

bulan puasa tak payah lah beli ikan bakar kat pasar ramadhan.. mintak maaf abang/akak pasar ramadhan..sebab asik muka aku jer kena ikan tak masak lah itu lah inilah.. so makan siap-siap sebelum puasa..

apa komen aku pasal Sekinchan Ikan Bakar? korang nak aku ikhlas ke.. korang nak aku komen bermuka-muka? muahhahahaha... komen biar ikhlas ye.. ok saya komen sekarang!

sambal belacan dia tak umph.. tak pedas langsung.. mungkin tekak aku ni dah biasa melahap cili padi macam makan keropok.. so tahap kepedasan yang nie stok ala-ala manja.. boring... aku kaut-kaut sampai licin.. rasa nak mintak lagi.. tapi tak payah.. kang dia charge lain plak..

ikan ok jer.. dah nama ikan kan.. ko berani mati ke nak hidang ikan tak fresh? ikan kembung seketul rm10.. kalau tak fresh.. aku tebalikkan meja....

kuah yang berlumuran kat ikan dan kerang tu.. bagi aku tak power.. macam tak de rasa je.. sebab aku penah makan yang kawwwww punye.. kawan pak radie yang buat.. sedap giler.. tapi ni macam biaseeee je.. tak pedas.. aku rasa dia blend tomato ke apa? tapi tak leh salahkan dorang.. aku rasa dia saja buat tak pedas supaya budak kecik pon boleh makan... aku rasa lahhh....

aku kena:-
seketul pari : RM19.90
seketul kembung : RM10
semangkuk kerang : RM10


eh buang air liur je citer. ada rupanya gambo receipt..




EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

29 comments:

Zahira said...

Sekinchan ikan bakar kat puchong pun ada kak filla heheh..

ERm tu la, tak sedap pun, xde umphhh

FiZa said...

kak, yap sekinchan dlm daerah k.selangor...ramai gak ckp sekinchan ikan bakar x bape nak sodap...tp pernah masuk jln2 cari mkn, yg outlet kat kl nyer...

Jiejah @ Iza said...

ramai komplen kata kat sana mahal ..tp akak pun x pernah pergi ekekeke. hari tu ada nmpk kat seksyen 7 ,baru buka .

btw ,betul la sekinchan tu area k.selangor .. sekinchan tu my hometown ;-))

Anonymous said...

D green apple pun pnh review pasal sekinchan ikan bakar ni.katenye sume pun out.hehe..

meeza,

triliza92 said...

mengikut peta geografi, sekinchan tu sebelah kuala selangor (muahaha over nak citer pasal geografi!)

tapi sekinchan tu memang sebelah kuala selangor. dia dalam daerah sabak bernam. pernah dengar lawak saiful apek? "saba'...saba'...pegi sabak bernam la" ha tu la...

Sue Sakarnor said...

paparich kat cyberjaya pun ada kak filla. area cottage walk, land mark, petronas. situ ada kfc, pizza ngan ayam penyet.

nifalnin... said...

nasib baik akak amik nasi putih... nxt time klu pi mkn lg kat sekinchan ni try la amik nasik lemak pulak... hiks... mana tau, berbakul2 sumpah akak kuar... ahaks...

sy dah serik mkn kat sini... mahal nak mam... tp rase yilek... klu sedap berbaloi la jugak mkn mahal2 kan...

Qaseh said...

betul la tu Sekinchan dlm area kuala selangor...

mmg xbest sgt pun...try skali je pastu xpernah pergi dah pun.tggu ikan bakar dia pun lama gak sampai air pun nak abis sgelas.

Aya Ariel said...

mak aii..giler makan bedua dah limaploh hengget..

baek ler ko makan nasik bungkus pastu lepak dalam keta..amacam..best tak idea yg kurang bernas aku nih?

erkk..ape pon..nampak macam sedap jerk ikan tu

safiyyah osman said...

Memg xsedap..mahal nk mati lak tue..pnah mkn skali ja..skali harga kapak..mmg dh xp sana..sya mkn kt jalan reko..

ak yuyunz said...

i makan kt USJ 10, subang.. kerapu sekor, ulam, air teh o, keropok.. 25 hengget..

memaaangggg tak sedap!

ChentaHati said...

kompom Ikan Bakar Sekinchan mmg tak sedap. penah makan sekali... ya rabbi, hampehdotcom... itu lah first and last...

shark said...

saya suke sekinchan ikan bakar..mmg sedap la kat tekak saya :)

JMR said...

ramai dah reveiw sekinchan nih..sumer ckp tak berbaloi-baloi..mkn kdai ikan bakar mak esah lagi sedap kot..:=p

nur farhana mat sahari said...

eh kak filla tgk tak cite kasih alia kat tv3 tuh?td taim mak kasih tu marah2 dah sy terbayang kak filla menyinga kat umah.boleyyy?muahaha keji sgguh aku neh

Mimie Ishak said...

Mmg ponn tak sedapppps...oooopsss! Kurang menyengat....kalau mahal camtu baik nko makan kat papa rich...ahahahahah....cuma papa rich ala kopitia ...nasi ayam stim die sedap gak...ni aku hanya compare dgn papa rich sbb tadi nko cari papa rich...eeeeh

Ayuni Nadzeri said...

Pernah baca kat blog lain jgk psl sekinchan ni. mmg out la.

harga alahai MAHAL SGT nk dibanding rasanya mmg xberbaloi.

Ayuni Nadzeri said...

Pernah baca kat blog lain jgk psl sekinchan ni. mmg out la.

harga alahai MAHAL SGT nk dibanding rasanya mmg xberbaloi.

ratna said...

Dah pernah mkn kat cawangan setiawangsa. Mahal je lebih. Sedapnya x jugak.

Alkisah said...

mahal..

NenekPenne said...

dah ramai orang cakap makanan kat restoran tu tak sedap dan mahal...

Anonymous said...

mahalnya

FZ said...

Sedap pulak tgk Filla makan...tapi Sekinchan Ikan Bakar takde kat JB lagi.

IdaShazana said...

mmg tak sedap & mahal....
tak berbaloi langsung, try kat bukit tinggi klang.
ikan sencaru sekor dah 15 engget..4 orang makan, 70 engget

i am who i am said...

sekinchan ikan bakar mmg xsedap..rmai yg dah mkn ckp mmg xsodap...so bkn tekak akak je la..tekak majoriti la ni kot..kalau tekak king kong kang sy xtau..muahaha...

p/s : bukan owner sekinchan ni pakai ferrari ke?? rsnya ye..

ikan bakar said...

https://www.facebook.com/BoikotRestoranSekinchanIkanBakar

MAYANG GARDEN said...

Di aloq setaq, ikan siakap 3 rasa baru rm20, ikan kembung 3 ekoq rm10, mahai gila..

MAYANG GARDEN said...

Di aloq setaq, ikan siakap 3 rasa baru rm20, ikan kembung 3 ekoq rm10, mahai gila..

MAYANG GARDEN said...

Di aloq setaq, ikan siakap 3 rasa baru rm20, ikan kembung 3 ekoq rm10, mahai gila..