Friday, August 05, 2011

TAK SABAU NAK RAYA..JOM SHOPPING?

*5 days sticky post*
*please scroll down for new entry*


Raya dah nak dekat nie.. selamat berpuasa buat semua ye.... hihi... so apa persiapan korang utk menyambut puasa? persiapan menyambut raya???

Macam aku ni, jenis ala kadar jer orangnye... bila dah ada anak-anak.. of course lah untuk anak yang lebih.. memandangkan aku ni kalau puasa memang mcm budak kecik sikit.. jalan pon lemah gemalai.. rasa nak jalan pegang dinding... hahahah... jadi aku kena lah shopping raya bermula sebelum bulan ramadhan menjelma.. giler ko, shopping tapi tak leh gi makan.. pengsan aku kang!

so haritu pegi lah OU... main grab asal boleh jer baju budak-budak nie.. kira dah ada lah serba sedikit.. Amaani dah ada.. Acih pon dah ada.. alahai.. belikan t-shirt jer... suar jeans tak yah..sebab memasing dah ada...




Ingat lagi masa aku kecik dulu.. betapa excited nya nak sambut raya.. tiap-tiap hari belek baju raya tak sabar nak pakai.. kasut raya tiap-tiap hari try.. dapat bejalan dalam rumah pon jadilah.. budak sekarang tak mcm tu kan??? maybe dorang senang dapat apa dorang nak.. so perasaan menghargai tu dah 'kureng' dalam diri..

Mak aku tukang jahit.. so baju kurung raya takde masalah.. malam raya baru siap.. ngeh ngeh ngeh.. tapi tu zaman aku kecik... sekarang ialah zaman sudah menjadi mak orang.. anak dah 2 orang.. pompuans plak tu.. mesti lah nak bergaya dengan baju kurung yang comel-loteh-kiut-miut kan????

Kalau tanya pendapat aku lah kan.. aku prefer budak-budak kecik pakai kain cotton.. sebab sejukkkkk.. tak panas.. dan paling penting COMEL GILAK... lagi-lagi yang polka dots.. yang stripes.. yang bunga-bunga halus tu.. HOMAIGOD.. comel kan? jangan kata budak.. aku yang dah tua bangka ni pon rasa nak pakai.. hihihi...

Zaman sekarang zaman IT... tak payah start engine kereta nak gi Jln. Tar ke apa ke.. one click je.. terus sampai depan mata.. mudah gilers..So, apa tunggu lagi???? nie aku bagi link jual baju kurung cotton budak-budak... comel giler seh!

takpe link aku bagi last sekali.. sebab kalau aku letak link awal-awal korang click.. pastu dok ralit tengok baju raya.. terus korang abaikan entry aku.. meleleh-leleh air liur mak sembang kat sini.. rupanya cakap sorang..

hah... comelkan? tebayang Amaani jalan tekedek-kedek..

sekarangkan trend.. baju dot, kain jalur.. heheh.. comey comey...

japanese cotton... kalau orang tau pasal kain.. mesti tau kain ni sejuk sangat selesa dan sangat sesuai untuk budak-budak.. lagi-lagi bangsa macam anak aku.. bepeluh melimpah ruah!!

budak-budak aku suggest pakai cotton jelah.. sebab aku kurang lah nak terima budak kecik pakai segala kain yang mengenyam gatal.. renda... sulam bagai kebaya jawa.. eh hello.. baru umur 2,3 tahun takkan ko nak bagi pakai ketat-ketat.. hahahah.. bagi pakai baju kurung kain cotton je.. baru lah IN babe!

kaler ni pon sweet kan? manesss jer kalau aku pakai.. eh? orang besar tak de ke?? hahaha...


Oklah aku penat menceceh menggebang panjang-panjang.. korang pegilah visit blog baju kurung tu dulu.. konfem memasing geraaaammmm.. sebab aku pon dah geram dah tengok nieh.. nak tau lebih lanjut.. sila-tolong-please pegi blog ini yer mak-mak sekalian.. nama owner nya ialah KAK MALA...




H/P : 012-4312825




yang takde anak pompuan jangan nangis... belikan untuk anak-anak buah yang tak sompek nak ke kedai ye?

apa tak leh bayangkan ukuran??? takpe.. kat blog tu korang boleh click 'UKURAN'.. kat situ siap ada tulis umur dan ukuran.. korang sedia je tali tape siap-siap.. ukur lah anak memasing..

SELAMAT BERSHOPPING!!!!!



5 comments:

vee said...

Bersemangat je tekan link tu biler tgk baju kurung warna merah...sgt la tomei...tp utk 3 tahun ke atas je...waaaaaa....hanna tecik lagi larrr.... (^o^)

Aya Ariel said...

gigih giler buat promosi baju raye kannn!!

ko dapat komisen tak?

hahah..gurau jer kak..

GaDis BuTtErFLy said...

baju kurung jenis cotton mmg sesuai 4 knk2 sbb dpt serap peluh n cntik dgayakn :)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

thanks filla! sgt memabantu. nak beli for my niece! hehe ;)

Saiful Bakhtiar said...

time nak raya ni bisnes baju mmg berbaloi utk kaum pompuan