Wednesday, August 10, 2011

BUKA PUASA DAY-9

Semalam buka puasa adalah bosan.. kenapa? sebab Pak Radie cakap maybe dia sempat balik berbuka... aku pon ye-ye lah masak... sekalinya tak balik.. dia buka kat luar.. itu tak pelah lagi..aku bayangkan kalau tak sempat balik sebab dah azan.. so dia berbuka kat Jln. Ipoh... so aku bayangkan lepas buka mesti dia dah habis keje and terus balik.. 

sekalinya kul 10.30 malam baru sampai.. tekinja-kinja Amaani tengok apak dia balik.. aku tengah menyidai kain kat luar.. ko taktau badan aku dah naik gatal-gatal sebab tak mandi-mandi... nak mandi cemana.. kenit tu nampak kelibat aku hilang dari pandangan terus lah tepekik telolong.. jiran aku ada anak kecik gak.. besar mcm amaani tapi aku tengok aman-damai je.. sesekali je aku dgr suara anak dia..dah lah anak dia boy..anak aku??? perghhhhhhhhh... suprano!!! datang dapur dia keluarkan pinggan mangkuk plastik ikea.. penuh satu dapur jebah atas lantai.. bila pegi depan block2 kayu mainan tu beterabur satu hall.. aku rasa nak pitam okeh.. pitam pitam pitam... ko kemas depan belakang sepah.. kemas belakang dpn sepah.. eh lantaklah.. 

ok bawak-bawak betenanglah ye.. aku bukan apa.. aku tengok iklan Mc D kat suatkabo ni hah.. MENYESAL.. damn!! energy aku drop terus.. lemah longlai terus.. gila ke apa? sayu je aku tengok burger McD tu... kalau ko bagi aku sekarang.. 8 bijik pon boleh settle.. muahaha.. ok diam.. Acih kalau baca ni sungguh memalukan... 


KARI AYAM

Bulan puasa ni belum lagi masak kari.. so kita buat kari ayam jelah ye.. buh kentang, settle!
kalau aku tau laki tak balik semalam.. tak kuasa aku nak masak kari bagai.. maggi je cukup..Amaani pon aku sumbat ni je.. tapi cuci lah kentang tu.. gaul ngan nasik.. pastu buh kicap.. settle.. kemain besungguh budak tu makan mcm sedap naaaauu.. Amaani tu, ko bagi dia nasi putih je pon.. ko tanya sedap tak.. waaaahh kemain hangguk lagi.. siap nganga-nganga tunjuk nasik dalam mulut dia.. mcm nak bagi tau sgtlah betapa sedapnya.. hahahaha.. cheeky!

boss balik from Kuching.. belikan Terubuk Masin.. mana aku tau yang sisik dia tak yah buang eh? aku tengok kemain tebal lagi.. terus gerun takut tecekik sisik.. rupanya boss cakap kalau goreng nanti dia tanggal.. ye ke boss? pergh Kari Ayam makan ngan nasik panas-panas... curah kuah lebih sikit... buh kicap manis kipas udang.. pastu patah-patahkan terubuk masin nie... suap dalam mulut.. alahaiiiiiiiiii.... lemah otot-otot aku ni ha.

eh jom nangis jom.. 


aku tau Acih takkan makan segala ayam-ayam kari nie.. dia kan jakun.. so aku gorengkan dia Keropok Lekor.. tapi tulah.. aku tak ingat dah berapa lama benda ni duduk dalam fridge.. aku tengok macam semacam je? hahaha.. tapi aku basuh lama-lama ngan air.. aku potong-potong goreng.. lepas goreng baru aku bau.. bau macam ok??? ahhh blasah jelah acih.. kalau sakit perot gi lah yak yak.. muahahah... 





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

6 comments:

| Hani Alani | said...

ko memang kak...ko memangggg. skang nih aku dgor kicap je pon, perot kemaen gelodak. aduh lahhh.

aishah jamrek said...

hikhik..betul la hani alani...

Rose Emely said...

sis filla...
next time kalau keropok lekor tu dah lama, kasi rebus dulu sebelom goreng. nanti dia gebus balik...

Aya Ariel said...

erghhhh..sedapnye terubok masin...dap dap dap..buka puasa harus lah ade yg masin2 sikit..yg masam2 sikit..baru lah beselera je tekak ni hah..

ikatankasihku said...

rajin nye filla, ari2 masak..ammani terkuak2 pun boleh masak bagai2

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

KANG BETUL2 DIA CIRIT BIRIT HEHE