Wednesday, August 03, 2011

Haihhhh Asik Laki Ko Je Best...

Ko dalam cerita ini ialah Laki Fillanie.. muahahahha... mampuihhhh orang mengutuk aku..

ko jerlah ada laki.. laki ko jelah yang best... ahaks.. ko ada?

lagi sekali orang meluat


i dapat perfume.. auwwwww.. auwww... auwwwww. auwwwww.. giler tak disangka-sangka.. memang betul lah bila aku cakap dia suka buat surprise.. hahahahah... rasanya selama bersama nie.. ni kali kedua kot? kali pertama set gucci tu..

tapi yang citer semalam ni memang tak disangka..

Semalam ktorang buka kat luar.. tapi sebelum buka begaduh dulu..

aku call dia dari semalam.. aku kat office lagi masa tu..

Ma: Hello.. Pa.. awak kat mana?

Pa: Kenapa???

Ma: yelah kat mana?? balik lambat ke tak?

Pa: Taktau lagi.. cepat kot.. jangan suka tanya kat mana kat mana kat mana boleh tak? eishhh..

Ma: Haih??? tanya pon tak boleh????? orang nak tau.. kalau boleh balik cepat nak suh beli ayam ke ikan ke sayur ke..

Pa: Alaaaaah... awak pegi jelah beli..

Ma: Alah.. kang nak amik Kasih lagi.. nak bawak dia pegi kedai??? dia tu dah lah puasa.. kang tengok jual macam-macam.. kesian laaaaaa...

Pa: dah tu? balik lah umah dulu pastu pegi lah..

Ma: Aduiiiih.. habis tu nak naik atas dulu hantar Kasih pastu nak keluar balik? kang nak masak lagi.. itu ini mana sempat.. dah lah letih lagi nie....

Pa: alaaaaahhh merungut jelah... Pa tunggu kat bawah lah.. *nada kurang puas hati*

Ma: Alaa tunggu kat bawah pon nak bising lah, awak ni bulan puasa pon nak marah-marah kan? cakap lok2 tak leh? ma nak masak sedap-sedap untuk awak jugak kan? *ngueng-nugeng-ngue-bla-la-la-lbjgunghjaouflajg*

Pa: Alaa senang gi Alamanda jelah.. buka puasa sana... pastu beli lah apa awak nak beli.. jangan pening-pening benda kecik boley?

Ma: OK BYE!!!


ye begitulah ceritanya.. aku bukan apa.. bila dok pikir balik. eh iyelah.. aku memang suka merungut.. membebel... mengeluh.. itu je lah keje aku.. hahahah.. sian Pak Radie.. hahahhahah..



ALAMANDA

Ok pastu sampai je Alamanda pegi jalan-jalan dulu... tengok-tengok kasut.. ngeh ngeh.. belikan Acih sepit rambut... pastu tau-tau tinggal stroller je kat aku.. Pak Radie ngan anak-anak dah hilang. eh tapi kitorang selalu je camtu.. sebab tu hengpong tu penting.. selalu aku jelah yang call dia pon.. asik2 hilang jer.. tensi...

Ma: Hello??? awak kat mana ni?

Pa: Kenapa??

Ma: yelah, awak kat mana? tak de pon??

Pa: Awak kat mana?

Ma: Kat kedai kasut tadi lah.. korang kat mana?? Ma nak gi DIGI tu kejap..

Pa: Hah, awak pegi lah dulu..kang jumpa sana..

Ma: Ok..


pastu aku pon bertapa kat dalam digi tu.. bukan apa.. nak tanya pasal roaming.. auw auw auww.. adalah tu.. heheheh.. pastu batang idong pon tak nampak.. haku dah hangin dah.. bila tanya kat mana.. susah naw nak jawab.. hishhhh... call lagi.. sambil marah-marah.. pastu nampak anak beranak sayup-sayup datang kat aku.. hahahah.. ok terus letak tepon..

Ma: Pegi mana? apa yang lama sangat???

Kasih: Mama tutup mata.. tutup mataaaaaaa..

Ma: *tutup mata*

Ma: Eh.. cepatlah.. apa yang lama sangat nie? *mata masih pejam*

Pak Radie: saba boleh? nak melenting jeeeeee *bengang*

Kasih: tadaaaaaaaaaa... Papa yang kasi untuk mama..



hahahahahahhahahahah.... kan kan kan?? sweet ke... tapi aku macam pelik..
"Eh? ni awak bagi ni kenapa? dapat bonus ke? dapat payment ke apa? bagi untuk apa??? bukan birthday pon???".... ko ni Fillanie, tak tau bersyukur kan? orang dah bagi.. tapi keroje kau membebel tak habis-habis... cakap tengkiu sudah!

"Saja nak bagi.. suka-suka.. kenapa? tak boleh?"

"Eh... bolehhhhhhhhhhhh... boleh sangat!!!!! saja je, tanak awak tu membazir"..

"Mother's day aritu tak bagi apa-apa kan? so ni saja bagi, bau dia ntah lah, budak promoter tu yang cakap ok, amik jelah"


begitulah kisah yang terjadi di hari ke-2 puasa..



mimpi hapa agaknya sampai beli-belikan perfume ni? harus disiasat neh!!!



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

FaRah Baharom said...

so sweet..:)

| Hani Alani | said...

wiwittt curlasss gitu pak radie. see kak, walau pun pak radie slumber-slumber cool tapi hati munge-munge jugak. wiwitttt lagi skali..haih wangi senantiase lah buk pilla pasnih. ;p

eyla nabilla said...

untung lahh (:

harnidahussin said...

hahaha..i like!!!
org dah bagi tu..bersyukur jer la...nak main siasat pulak....ehhh..kalau i pun agaknya camtu gak kot..mesti korek sampai ke lubang cacing....wakakakaka

Jiejah @ Iza said...

ahahaha belikan barang pun kene bebel ehh ?
org pompuan mmg gitu kot ..akak ler tu . beli bising , x belipun bising muahahha

illa said...

hehe sweet..
tp still org pompuan ni mesti pikior bukan2 kan..
suka suprise tp bila buat byk lak andaian nya..
kalau sy dpt tetiba pon mesti soalan yg sama keluar.. hisssshhh :)

Liyanaroxx said...

Bestnya!!!So sweet pak radie nih!

Filla ~ Kasihs said...

farah: bole la..

hani alani: eh memang banyak bunga kat hati dia.. sensitip gitew..auww

eyla nabilla: waaa dia untung ke akak untung? hahahah

harnidahussin: hahah kena bersykur lebih, pasni kena masak style buffet plak..hidang kat laki..hahah

jiejah: hahahahahahahahahah... very the betul!! nah hamik 10 markah untuk anda!!!

ChLoE said...

Hahaha....comel la korang nih!

misz beauty said...

membebel itu terapi bagi wanita. hiihihiii. best dpt suprise buat sengih sampai telinga walau banyak tanda tanya... ;-)

Miss Moon said...

hahahahha marah marah sayang hahahhaha

ok la tew pilla .....ke nko tak nak perfume tew ...kalau tak nak bak sini hahhhahahah

sweet la Radie ...brutal dalam romantik ek or the other way around hahhaha

MeMHaliD said...

uih...pas ni kak jangan tanya bebanyak tau...sembur jer bila pak radie ada kat rumah..hahahahha....den suko la cito ari ni...hahahahahhaa....ari ke 2 dapat minyak wangi dekat nak raya dapat angpau...le tue....

Rini said...

So sweet. Saya silent reader Akak. Saya nmpak Pak radie dalam tv 1. Berjimat itu Pak radie Akak?

kelipkelipchumel said...

alolooo...so sweeetttt.. (siap buat gaya letak dua2 tgn kat dagu, kasi gerak2 jari sket..) ;)

n.a.j.w.a said...

wahhh..bagus Pak Radie ni.. banyak-banyak bunyi pun dia kasi seperais..

eda said...

hoho wangiiii ephoria nehhh ~~~cayalah ..

Aya Ariel said...

hahahha..suwit la pak radie..

tapi kan..betul la..org laki nih tak suka tau kita tanye dorang kat mane..asal angkat jer phone.."awk kat mene..awk buat ape..bla bla bla"
pastu letak phone sambil berlinangan air mata..sebab laki jawab soklan berselang seli ngan bunga2 petir..hua hua huaaa..

bestnye kak..dapat perfume baru..tp..harus disiasat jugekk..knapa ini sume berlaku..lalalal..

*ops..setan dah kena gari kan bulan posa nih?*

green apple said...

ok..next time jumpa ko bawak ni sembur sket kat aku, aku nak test apa bau dia.

NenekPenne said...

oloh cute, gaduh2 manja ...mcm i dgn my exhubby dulu2...

Iela Fazielah said...

aduh..terbaek dia punyer suprise....tp harus siasat! pelik2s

jaja said...

sbb bu filla dah berbau busuk kot.. muahaha

jgn marah eh, gurau jer. dah lame jalan2 sini tp baru kali ni nk tinggalkan kesan. fyi, sukeww sangat bce kisah ur family. nampak sweet & kelakar. ganas pun ada.

semoga terus kekal jadi happy family sampai bila2 :)

Me-Mrs-Mum said...

cara penyampaian cerita sangat mabeles!!gelak berdekah2x dah ni ha!!

ok lagi la,membebel lam tepon laki masih boleh tadah telinga...filla yg end=bye kan tepon tu...

JMR said...

wah PR ni leh tahan gk sweetnyer ek..:-)

atoyis said...

wa..kelas gitew..siasat ttp siasat gak..hahahah..I pon spesen cam akak fillanie...kalau dpt benda surprise ni musykil skit sbb apak kimi bukannya stok2 kaki romantik

b a m b a m ' s said...

wahhhhh.. pak radie nie kira dalam kategori brutal romantik! ahhahha..

genny da bomb said...

hahahahahhahahaa...adehhhhh..kita yang baca pun stress tgk dialog..kalo mak harus part last seprais tu wat muka terkulat2 cam kambing sengih..tak sudah2 bebel2 last2 org bg present diam terus kekdahnya hihihihihi..

ganas2 sayang...hihihi