Tuesday, August 09, 2011

MENGALIR AIR MATAKU...

Anak ohhh anak... 

Korang yang dah lama follow aku.. tau lah Acih ni cemana kan? since umur dia 2-3 tahun pon dia ada kerenah macam-macam.. stok datang hangin dia.. tegak tak beganjak dari car park.. kalau baik, baik sangat... angin dia suka-suka hati mak apak jer... sampai laaaa ni pon macam tu... bukan berangin mengamuk-ngamuk tu... tapi cemana yeh? macam ko sembang-sembang.. pastu dia happy.. cakap pon suara lemah lembut je ngan aku (menandakan dia happy).. tapi sekelip mata dia boleh melalak.. macam kes semalam.. 

Amik Acih kat Day Care.. dah telambat sikit semalam.. sebab jalan ya ampun jam macam hapa.. pastu time amik dia borak ngan teacher tu.. dia cakap time aku gi obesea (katanyeeee auwww) nanti.. ada concert... so sian kat Acih.. sebab tetiba clash plak date tu.. aduh... sapa nak hantar Acih? so teacher suggest Acih tinggal je ngan dorang kat daycare tu.. for 6 days??? ko biar betul.. tapi teacher sorang tu single mother.. anak daya baya Acih.. so macam Acih muka tetiba keluar cahaya.. hahaha.. 

pastu otw balik tu aku pon tanya lah dia.. dia ok ke kalau tinggal kat Daycare? ada training utk concert.. pastu tido ngan kawan.. ngan teacher.. pastu dia cakap macam ok jer.. tapi ada dialog tak tahan nie:-
"Alaaaaaaa.. nanti teacher Yati suruh kasih makan cepat-cepat macamana???"
hahaha.. dia memang tak leh ngan teacher yati nie.. sebab nye teacher ni macam strict lah konon.. suka paksa Acih makan... selagi tak habis.. teacher duduk mengadap dia makan.. so dia phobia.. hahaha... tapi tu takpa Acih.. nanti mak ko pikirkan the solution k? 


-ACIH-

suka plak gambo nie.. sebab muka dia macam barney.. kan jujue kan?? hahahah... 

ok sambung citer... pastu tengah-tengah happy borak-borak tu.. tetiba dia cakap:-



Acih: Mamaaaaa.. boleh tak nak pegi rumah kawan Kasih kejap?

Mama: Hah? Kat mana???

Acih: Alaaa tak jauh.. jap yeh.. *sambil bongkok-bongkok tengok kawasan rumah belakang bukit*.. hah yang tinggi tu.. Kasih rasa tu lah rumah dia... 

Mama: kenapa nak kena pegi rumah orang plak?

Acih: Alaaaaa Kasih nak main-main kejap je.. nak pegi sekarang...

Mama: Mana boleh pegi umah orang suka-suka hati.. Mak dia takde call mama pon ajak datang rumah??? 

Acih: *melalakkkkkk uwaaaa uwaaaaa waaaaaa* Mama ni kannnnnnnnn... Kasih nak pegi main-main kejap jelah...... 

Mama: Arghhh mama nak balik masak lagi, nak bukak puasa kan? apa Kasih nie.. Diam!! jangan nangis.. mengada-ngada nak pegi rumah orang plak yeh? biasa macam tu yeh? 

Acih: Huwaaaaa waaaaa waaaaaaa   *merebeh-rebeh air mata ngan menangis-nangis* 

Mama: Diam kasih!! dengan taktau umah orang kat mana.. sibuk nak pegi umah orang... jumpa kat school je tadi tak cukup ke? diam, papa ada kat umah.. jap gi dia tengok Kasih melalak-lalak macam ni, kang kena kang!

Acih: Kasih tau lah rumah dia kat manaaaaaa!!!!! Mama yang tak tau.... 

Mama: Mana???? mana??????? 

Acih: *laju-laju bukak zip bag, keluarkan kertas* Nahhhh kat sini!!!!!

*

*

*

*PENGSAN*

bangun balik, aku mati-mati ingat dia bagi aku address umah budak tu.. 

rupa-rupanya


-





-





-





-






-






-






-






-






-









-








-







-







-








-







-








-










-











-










-











-













-

PENGSAN TAK KORANG?


hahahahaha... aku nak tegelak.. tapi tahan.. sebab Acih muka bersungguh-sungguh.. aku leh bayangkan dia discuss ngan kawan dia pasal map rumah.. muahahahahah... 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

41 comments:

iekah said...

haha. comelnye acih.
besungguh sungguh tu nk main kt uma kawan.
siap ada map lagi.

chentaMAYA said...

hahaha. keletahnye anak ko!

| Hani Alani | said...

ahahahahaaa acih acih...

liz said...

ikutkan je la kak pilla..suh acih tunjuk jalan..nanti dia dah blur pandai la dia ajak balik pulak..pastu kalau kena sedas dengan akak pun sedap kan..

Liyanaroxx said...

ahahahaha...gelak sampai nanges baca entry nih..acih..nnt mintak pinjam kat mama GPS ok?trus save address senang jerk! =D

kema said...

hahahahaa....kalo aku gerenti dh gelak giler2 time tu...hahaha...acih acih...anak aku sok tah mcm mn lak...hahahaha...tp baguih tau dier siap leh wat map tp tak tau nak negak cmner.....hahahahaha....giler nyer gelak dh ni..kema ko pose....acih wat lawak..aku kene gelak...

dewimalam said...

Aku tergelak sorang-sorang sampai kuar air mata.. lawak comey lar acih ni...

dewimalam said...

Wakakakahhhhhh... Gelak sampai kuar air mata aku kat opis nih. Lawak comey lar acih nih.

NenekPenne said...

acih acih..
tu kira dah cukup info la tu lukis map segala bagai...

nydia-mama akif said...

hahaha....tergelak2 nengok map tew....acih acih....sgt comey..

genuine1224 said...

klakar gila acih....hahahhaha..mampus nak melayan kan ? tapi tulah, imaginasi budak2...

ikatankasihku said...

siap dengan map sekali..tak menahan!!

FaRah Baharom said...

sweetnye kasih..:)
bersungguh sgt die nak pegi tu..ntah2 ddie orang dah janji kt school 'petang nie datang rumah saye tau' hehehehehe

Jiejah @ Iza said...

muahahahaha gigih acih lukis map ..

kelipkelipchumel said...

ahahaha...comel je.kompem akak drive smbil snym jep ek.ekeke

Mimy Hamid said...

heheh tak sampai hati nak gelak..tp kelakar ..nampak sgt beria filla beria kawan dia ngajak datang umah..sampai map pun lagu tu...

-ilyannur- said...

haha kelakar la acih ni. agaknya mmg dh planning baik ngn kwn dia nk main sama2 tu yg melalak x dpt tu.haha. x tahan tu siap ada map lagi haha

SURIA AMANDA said...

so sweet,...sgt comel..at the end pi x umah kawn dia tuh?

Aya Ariel said...

haha..kelaka giler..
pandai dia lukis map..

aishah jamrek said...

sweet la acih! ^_^

salwana nordin @ che'wa said...

giler lawak punya n3 hhhaaaaaaaaaaaaa

ederq said...

walaupun pingsan tapi acih tetap comel, mesti filla tak jadi nk marah kan hihi. cuteeee

Yka Rina said...

hehehehe comei nye la cih ne... genius kan dak2 skang...

Anonymous said...

ha ha ha..lawak betul lah I baca blog u ni...btw I mmg suka baca blog u sempoi jer....

Miss Layaleya said...

salam sis..

hahahahahahaha.. x tahan nk gelak baca entry ni.. lawak gile.. tp sgt comey.. acih!! acih!!

hahahahaha

Anonymous said...

hahaha comel acih, cam nenek yg cari umah anak eh lam citer Flat 3A.
Nenek tu bwk map sama cam acih draw :) Fila jgn kata acih, anak den pun samo perangai tak padan setahun jagung umur, sabo jelah

-Nisa-

Susie said...

goog girl acih..cleverrr tau..wakakakakaka...dekat je ngan umah acih kawan tu...

http://susiyantisoleman.blogspot.com/

Anonymous said...

haha. lawak. dpt bygkan dia nangis bersungguh2 :D

wanie

nona hidayah said...

hahahahaha..lawak la si acih nih..naseb baek die ngn kengkawan x buat plan buat lawatan sendiri2 pi umah kawan diorg.

Shinnaz Ahmad Rasid said...

hahahahha..lawak gila! I pun boleh bayangkan Acih tgh diskusi dengan kawan dia tu!!! adoiiii! Cuba u carik rumah tu..ada ke? haha

Filla ~ Kasihs said...

hahaha kalau dah map dia ghoper tu.. ko rasa memang tak dapek lah aku nak mencarik...

kecik2 dah pandai nak menepek umah orang yeh? aku dulu dah anak dara baru pandai.. eh? boleh ke??? hahaha

* nauzalurun said...

hahahaha serius lawak x tercapai dek akal....gud job acih

Miss Moon said...

hahahha klaka sungguh

aku siap dpt bayang kan nko tetiba bertuka jadi harimau hahahhaha

Anonymous said...

kelakarnya budak Acih ni. so last last dapat tak dia pergi rumah kawan?

Sally

Jazica Albek said...

hahahahahahah acih so funnyyyyy ;p

bee2312 said...

alah comelnya la acih ni..mcm2..

eda said...

hahahha gelak guling guling kat opis ... ~~kak , wa salute lu la kak ...

ZarinAziz said...

gelak guling2...so suweettt acih

b a m b a m ' s said...

ahhahahaha...acih2.. kalau map tuh jadi map org kawen..mau sesat tuh..kekekek

Anonymous said...

aku gelak sampai jatuh sofa terpenyek anak aku tgh tido bawah sofa tu wakakakkakakakakkaka....

Mama Ida said...

comel la dia... :)