Wednesday, August 17, 2011

WE ALL MASUK IKLAN OLAY KAT TV...

Wah gitew tajuk dah bajet artis.. *mak malu nok*.. muahahahah... cemana aku leh tegedik-gedik masuk iklan? sebenarnya aku saja je gatal send gambar and slogan kat si Diana Ishak the hot blogger yang lebih terkenal dengan gambar Apple Hijo.. atau GreenApple.. wah introduksi giler menggelabah.. dah dia mintak gambar pastu katanya nak yang tua-tua.. mak kan dah tua.. syok sendiri plak tu.. so hantar lah... tak sangka plak kan? kesian aku sebenarnya kat Olay.. sebab agaknya dia tengok gambar tu indah khabar dari rupa.. muahahah.. nak wat camno.. rezekiiiii.. hahahah.. 

aku takkan sentuh detail-detail sangat lah ye.. sebab Olay 6 Weeks Challenge nie walaupon aku ngan Di in one team.. but she's the blogger, and i'm her reader.. so kita bagi the blogger yang cakap.. the reader tolong mengarut jer.. hahahaha... kau nak tau yang detail pegi baca Blog Di.. 

Aku cuma nak cerita aku pakai baju apa.. aku pegi buat apa... biasalah, yang gedik-gedik tu biar aku yang cover the story.. hahahah.. 

received call from D pon dah kul 10 mlm.. mana lah aku tak kelam kabut.. sbb time tu aku kat luar.. balik umah.. kul 12 malam baru nak menggagau carik baju.. kalau baju aku penuh 8 lemari wa no hal babe! keluarkan baju and iron sikit lebih kurang..  

sampai studio punctual.. well, nak jadi artis kena jaga masa ok.. *pang lempang satu kali*
ni wajah Di without make up.. halus tulus mulus okeh.. tu pon bising cakap ada scar chickpox.. aku tampa ko kang.. aku nih????? dah lah yang lain tu mak aihhhh... macam punggung anak aku kulit memasing.. terus aku pressure.. dah lah time shoot tu.. hah kau.. zooooooom giler babeng.. nak sangat kan.. nah hamek!!! 

nie Fillanie without makeup.. hahahaha saja je kan.. duduk jauh-jauh.. tanak zoom.. hahah.. time ni baru sampai dan ada rasa seram-seram sejuk... 

briefing sikit

Tuan Director yang best.. happening.. tapi sekali dia 'DAMNNNNN'.. ko boleh tekench dalam seluar... 

Tammy the blogger from other team tengah buat skin test.. skin test ni actually dia buat utk check tahap kulit ko sebelum ko menyahut cabaran 6 weeks challenge tu.. kalau macam aku tahap kematu dah.. hahahah...ok tu detail gi check blog D.. korang kena baca blog D dari mula sampai ke titisan terakhir ok.. aku yakin ko tak bosan sebab Diana tu selain dari pembuat cookies yang tersedap di abad ini.. dia juga seorang usahawan wanita berjaya, dan paling aku suka sebab dia GILA nak mati.. aku amik masa 10 minit je nak 'keras' masa first time jumpa.. pastu tampar menampar peluk cium tu dah slamba dah.. muahahahah.. 

eh terbabas citer.. sambung balik...

Di tengah belakon.. eh tak belakon, buat betul-betul ok..

ok sebab ni blog aku.. mesti lah muka aku yang lebih.. hahaha.. sorry D... muahah.. ni pon aku bising-bising, D, ko tak snap gamba aku?? pastu dia panik.. Eh aku snap lah.. ok aku yang salah tengok kamera.. 

Aisyah from Singapore.. tapi dia baik sangat.. dia yang comfortkan aku.. dia cakap don't worry Filla, your skin not that bad, u just use Olay yang kita bagi nie, and u tengok result dia after 6 weeks.. 

with Tammy yang alahai so comel comel comel... 

kalau ko kene kerumun macam ni???? ada rasa nak kentut pon tak lepas tak? 

skin test.. dia ada machine yang gempak gile.. sambil tu aku tanya sekali si Aisyah nie hah.. aku bagitau lah masalah utama aku ialah T zone aku (dahi dan hidung) adalah oily dan yang lain-lain adalah too dry.. so camno??? dan aku jenis kengkadang tu hormon ikut suka kalau tetiba pimples nak naik.. kadang ok.. Aisyah cakap memang ada sesetengah orang macam tu.. tapi tulah aku kena yakin.. aku yakin dengan Olay sebab memang aku pengguna tegar Olay pon.. sapa ikut blog aku dah lama.. korang tau kan aku pakai Olay 7signs tu? ngan facial cleanser olay kan kan? cuma sometimes kalau jerawat nak keluar it's not because of the product, tapi hormon!!! 

ok ni aku suka.. make-up..muahahaha... walaupon rambut aku dah macam dinasour.. tapi kita mesti menurut perintah.. ko ingat ko sapa nak banyak songeh? ela pazila? pazula? pasah sandah? 




ada short script.. punya lah menggelabah ko tau.. sampai jadi 7 take.. mana taknya.. bila dah ok sikit, ko pecaya tak ada langau lalu???? no kidding mannnnn! memang langau tu kalau aku jumpa aku sepak-sepak bagi hancur.. 

aku ngan D.. siap tengok bulu mata memasing.. seakan tidak percaya betapa hebat bulu mata setelah ditepek dengan bulu mata pelasu... muahahahha... 

pastu ada plak shot utk paper? boleh takkkk? mampus haku.. macam mangkuk hayun aku nye posing.. tengok gambar kat atas pon dah cukup membuktikan.. ko buat apa tu filla, nyanyi Negaraku??? 

pastu memasing macam 'woi.. nak pose apa ni woi?'.. hah jom kita buat happy riang ria candid peluk cium jom? muahahahahahaaaaaaaaaaaa.. mampos orang cop kita gedik pasni Di.. ko berani amik risiko tak? hahaha.. pasni orang panggil "Alaaaahhh.. ko tak baca ke blog dua ekor blogger bajet bagus tu? gedik giler dowwwwww...."... jawapan dia "Ada mak kesah?".. muahahahahahah... daripada kena pelangkung ngan director sebab bengap sangat nak pose pon tak reti.. baik ko balik umah tumbuk sambal belacan je.. maka dengan pantas buat-buat terror pose.. padahal muka dah tebal sploh inci sebab menahan malu.. hahah 

ko nak gi mana? meh sini meh.... rapat skitttt... 

ni aku tak pasti kenapa kena pose macam nie.. hahahah... 


ok lah my lovely readers... aku rasa aku tak perlu tepek apa benda Olay Regenerist yang aku pakai tu???? bagus sangat ke????? susah ke nak pakai dia????? nak beli kat mana????? eh letih lah nak jawab..hahahah.. sebab korang boleh tengok segala-galanya kat BLOG DIANA.. (saja je aku bagi link last sekali) senang sikit..ko tutup blog aku.. ko lompat gi blog Di.. hahahaha... 

Jujur ok.. sejak guna Olay Regenerist nie.. kulit aku lembut je.. korang kan tau aku jujur? aku percaya sesapa yang setia guna Olay pon akan bagi the same review macam aku kan? dah pegi blog D.. 

Babai... 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

18 comments:

| Hani Alani | said...

okeh...akhirnye terungkai yg makeup mate cecantik haritu. wiwitttt. hehehe.

Cik Bambam said...

wahhh #retis!! nak signnn..hahahaha.. :P

Raisah @ echah said...

k.fila,ni bila kuar paper...bila nk kuar tv ni? tak nk ketinggalan menuntun... *peminat kalut*

ikatankasihku said...

wah tahniah buat 2 otai blogger nih...teruja nak tgk muka u all kat tv..awwwwww, lagi sikit awwwwww..
bangga dowh, mama kasih's masuk TV produk kecantikan,,tabik spring sikit...toing ..
tumpang happy :)

Liyanaroxx said...

fuiyoooo artis tuh!mintak sign otograp boley kak filla? =D

happy2gether said...

wahh...teruja aku baca...tak sabo nak tgk wajah fillanie kat tv....chiayok...take the challenge..pasni muka fillanie sure licin n berseri2 :-)

kema said...

leh try gak ni...hidup olay

Errina.Rahim said...

BETUL LA TU KAK FILLA! Hr tu tgk tv..eh mcm kenal la akak tu..akak tu blogger... hehehe...

Muhammad Al-Afiq said...

waaaaa...retis ghitewww kak fillanie masuk commercial...congratzzzz..!!!

R.R.Z said...

terharu tgk dua-dua blogger faveret!

cantikla akak n kak di!!!

muahh muahh *geram*

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ila kena ngadap tv la ne.. nak tgok iklan ne..

A.I said...

happening giler kowang!! ^_____^ - aku tompang gumbira.

Anonymous said...

Hi Filla,

Sangat percaya u pakai olay. I pun pakai olay. Happy sangat pasal product olay tu memang bagus.

Regards,
Sally

DiyanaRosdi said...

MUAHAHAHA.. suka ayat akak yg ni.. (gelak kuat2 sorang2)
"pastu ada plak shot utk paper? boleh takkkk? mampus haku.. macam mangkuk hayun aku nye posing.. tengok gambar kat atas pon dah cukup membuktikan.. ko buat apa tu filla, nyanyi Negaraku??? ""

umilia said...

klu bc blog ko msti aku nak gelak kan..tak gelak tak sah wei..muahahahha..aku pun pakai product olay..try tukar lain tak sesuai ngn kulit..

iRa said...

wahhh.. hebat.. mmg layak dipilih pun.. dua2 ibu muda yg cantik..

Cik Afzan said...

baru semlm terbukak tb8 n ngam2 kuar iklan olay tuh..haha..trus tringt kak D ad citer pasal tu kt blog dia. tggu tgk n skali nmpak akak da ngan kak D..hihi..congrate sis!:)

suzz said...

Hi Hi Hi ,
First time nih tinggal komen. Ni gara2 nak kasik review olay regenerist hehehe. Ai dah pakai Olay Regenerist ni dah 2 bulan kot ( ke lebih tah lupa). Memang hilang la fine lines kat muka ni. Kulit jadi lagi anjal dan lembut. Ai ni kalau stress jerawat suka je nak memunculkan diri. So sejak pakai Olay, jerawat dah malu2 nak kluar (tapi sebijik dua terlepas gak). Pastu bekas2 jerawat sebelum2 ni makin pudar. So basically produk ni memang bagi kesan yang elok. Cuma perubahan tu slow la ..takde la drastik nau.So kene sabar la nak tengok kesan dia :)