Tuesday, August 16, 2011

BUKA PUASA DAY-14

Berbuka di Sheraton KL... Sangat best... hahahahah... makanan adalah super duper banyak... dan sedap... nak citer banyak sangat penat.. jadi kita bagi caption kat gambar jelah yeh?

memula kita tengok Amaani.. hahaha.. makan banyak betul si kenit ni tau.. roti canai pon dia layan.. sebab tak de bib, so ikat kan je napkin..haha... 

Mama a.k.a Wan

Filla with boipren.. Eh?? hahaha.. with my Abang.. dia ni memang takde tulang sikit.. kalau duduk macam takde pinggang...

Bapak with Anak-anak.. nampak macam Bapak Penyayang kan kan? eh memang pon!!! 

hahaha suke gamba nie =D

haha yang ni pon!!! dah macam boy anak aku ish ish ishhhh... dressing dah sama ngan apak dia ;)

si kering bajet jelita ni tak yah cakap lah..hahahaha.... tu lah kasut raya Acih.. ya ampun.. suka giler okeh.. dapat selipar barbie.. ala-ala wedges gitew.. hahahah.. bagus gak, baru RM36 jer.. selamat duit aku.. 

adik dan kakak

Ya Allah Amaani siap nak panjat terjun masuk dalam kolam ok.. dia ni lasak sikit.. tak macam Acih... Acih dulu bajet jelita lemah lembut macam haku.. muahahhaha.... suka giler dia tengok fish.. siap temuncung-muncung macam orang tekejut lagi excited.. saba dik.. sabar.... 

ktoarng sampai awal.. so lepak-lepak dulu... 

dah ready nak explore??? jom jom jommm.... 

ini bahagian sambal belacan, kerabu.. keropok.. ulam-ulaman, lemang rondang.. ketupat....

ada sambal paru, berbagai jenis kerabu.. eish juling bijik mata mak.. 

ingatkan bak kut teh.. hahaha.. rupanya naan cheese ngan roti canai.. dah siap potong kecik-kecik.. depan tu semua kuah dia.. 

comel kan.. menu dia semua yang display kat lesung batu tu.. 

sotong sumbat pulut? ok aku pon try makan ni.. tapi erkkkk.. tekak aku tak boleh lah! Abang aku lagi pandai.. dia ingat dalam tu telur sotong.. hahahaha... 

tema sheraton nye ramadhan buffet, Asam Pedas Melaka.. heheheh.. memang bagus.. sebab yang datang ni pon memang orang melaka gitew.. auw auw auwwwwww... so gambar atas tu seafood nye.. ko boleh pilih apa kau nak.. nanti dia buatkan asam pedas utk kau.. spesel punyer!!! 

Famous Melaka Street Asam

ini bahagian air.. bubur.. buah-buahan... 

see? ada orange, ada bandung, ada nanas.. eh macam-macam lagi lah.. tapi teh tarik dia tak sedap.. sgt frust.. pahit.. sebab telebih teh tapi susu kurang.. apa ni??? 

ni salah satu daya tarikan.. aku ingat muzium apa... rupanya kuih-muih.. macam ko gi tengok pameran plak kan... 

dia macam dalam bilik khas.. Acih galak giler sehhh.. 

Kambing Panggang Masjid Tanah.. hahah.. kambing golek.. sebelah kambing golek ada berjenis-jenis sup.. sup ekor, sup ayam.. sup itu ini... ada Nasi apa tah .. sgt sedap.. beras panjang2.. tapi aku amik 2 sudu makan je.. hahaha.. 

tipu kan? ok lah.. 3 sudu makan ;)

pastu amik nasi ngan lauk.. Pak Radie dah jeling-jeling.. siap ugut "Awak habis kan tu yeh.. tamak!".. eh??? sukati lah.. habis okkkkkkkkk! *tipu* 

lauk pon ada macam-macam.. burung puyuh goreng pon ada.. 

ok ni asam pedas saya.. orang lain tak leh usik mine ;) ko bagi.. pastu dia bagi no.. (No.7).. ah gitu.. tapi dia sebut jelah.. nanti dah lama ko pegi balik sana "No.7 dah siap".. "dah dah".. wah begitu.. 

sushi.. ok, for the first time aku makan salmon mentah muka relaks giler.. muahahahha.. eh sedap je?? oh selama ni aku rasa nak muntah sebab makan ngan Pak Radie.. so bila tengok dia nak muntah, aku pon nak muntah.. hahaha..

eh ada story.. aku ngan Pak Radie memang mcm tu.. ingat lagi dulu turun dari Cameron Highlands.. aku nak muntah.. so stop kereta.. pastu aku muntah.. habis keluar strawberry.. pastu Pak Radie pon muntah.. gile romantik kan? muntah pon sama-sama.. hahahahakkkk... masa aku makan salmon pak radie takde.. 

satay... biasalah.. Pak Radie ngan Acih memang sehati sejiwa.. penggila satay.. 

ice cream

air kelapa muda.. sedap ;)

carrot cake sgt sedap ;)

kuih Acih pilih.. oh ye Acih suka koci... 


untuk kids dia bagi pinggan mangkuk ikea.. nyemak je.. last-last aku bagi balik.. pinggan aku je dah penuh meja T________________T

bubur caca

Ayah memang best.. kalah VVIP.. Abang aku tanya, takde ke buffet yang kita duduk diam-diam, pastu orang datang serve apa kau nak.. banyak cantik muka kau? hahahah.. tapi jawapan dia Ada.. macam Atok Braim.. dia relaks jer.. semua orang serve kan... hahahahah... 

gile penuh table.. hahaha.. eh dah habis gambar? eh ada banyak lagi aku tak amik gambar.. ada bahagian noodles, celup-celup fishball segala.. ada Nasi Ayam, tapi tak larat nak makan.. hahah... 

Paling hover sapa lagi.. Amaani lah.. tarik tangan kakak ajak pimpin dia round-round dalam tu.. chef-chef pon dia blasah je.. chef pimpin tangan dia bejalan round-round tengok food.. heehehe.. ko tanak pimpin dia menjerit-jerit histeria..hahaha... 

Ok, itu saja cerita berbuka Day-14... 

                                                                                                       

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

♥ Elin ♥ said...

sungguh menyelerakan.....si kenit tuh semakin hari semakiiinnnnnnnnnnnnnnn comel!!

JMR said...

sotong sumbat tu yg terbaik kot..

wah wah amaani..kan main lasak lagi nih..

kimmy said...

Sedap nyaa..gambar 1st tu comel sungguh..:)

I follow ur blog ya :)

Ayuraza said...

sedapnyer kak...mahal tak kak?? 125nett ek???..banyak mkanan tu..puas hati kan..

kema said...

:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

mcm happening...

cik yan said...

amani dh mcm baby boy..hehe..tapi shuwiiitttttt..comeii..geram nyer aihh..

aishah jamrek said...

kak pilla, how much per head ya? menggoda lah!

green apple said...

nnt aku nk tgk kita berjemaah update buka puasa sabtu ni. yeahhhhh!

Filla ~ Kasihs said...

elin:uhuk uhuk.. tesedak mak nye..

jmr: ye ke? akak tak reti makan..haha

kimmy: tq

ayuraza: akak ada tepek kat previous entry (before this entry)

kema: :)

baby (mama amana): yes happening

cik yan: itulah pasal.. x pe..akak dia dulu pon mcm boy.. dah besa terus jadik princess dgn sendirinya..hahha..

aishah jamrek: ada rate dia kat entry sblm nie..

green apple: ya sudah tentu.. dah katanya blogger semua.. apa nak malu snap gamba???? hahaha