Monday, August 08, 2011

PROJEK RAYA...

 Mari buat biskut raya.. hhehe.. time keje pon boleh hahahah... lunch break aku kejung nak duduk office... so aku pegi menyibuk join budak-budak office.. ingatkan nak tumpang tengok jer.. sekali terjebak plak.. terus berkobar-kobar nak beli oven..hahah.. oven tak sampai rm90 je tau.. tapi mampu buat biskut raya sodap!

arghh dari dulu berangan nak beli oven kecik tu.. tapi mengenangkan nanti nak sumbat kat mana? terus tebantut niat.. jom tengok gamba..

muahahaha.. beriya-iya kak senah ni tau!

ok ni muka lakonan semata-mata.. eh tuan rumah takde pon dalam gambar nie.. sian dier..

yang ayu jelita kat tengah tu kejap je.. ada emergency sikit so dia kena blah.. tinggal lah kami bertiga (tuan rumah  skali).. syok buat biskut kan? tapi bila dah lama-lama.. kejung gaklah duduk diam je..

aku tukang roll dan terap... anak-anak tuan rumah tolong sapu telo ngan letak gajus.. tuan rumah jaga oven.. baju merah tadi tolong sukat butter, tepong dan lain-lain.. sambil menjadikan dough yang perfect ;)


hahahahahah ini first trip... kelaka giler.. hahahahahaa... 

haaaa kauuuuuuuu... lepas tu dah terror dah.. cun kan??? biskut badam.. bukan setakat cun.. tapi rasa dia.. perghhhhhhhhhh... rapuh crunchy, tak manis sangat.. lemak... kaya dengan rasa gajus... 

ok lah malas nak teruskan.. *gebang lebih jer* 



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

JuJue said...

mana tau sedap? try masa tengah buat ke?

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

KIKI.. TAK BOLEH LUNCH HAPDET BLOG YE.. SAMALAH KITA.. BARU JE BACA ENTRY TADI TETIBA ADA ENTRY BARU..

Miss Moon said...

wah menarikssssssssssss wey nih biskut badam ke biskut gajus .....gigih nko menguli tepung ngan berbaju kurung hahahhahah

siap ada tambahan ayat ....sedapppppppppp apa kahhhhhhhh hahahah harus ada yg red flag

Aya Ariel said...

haaa...bila masa rasa nih? tak pose yek??

Filla ~ Kasihs said...

hahaha.. dorang semua red flag time tu.. tensi mak.. tapi aku bawak balik.. makan kat umah :)

lily damia said...

biskut turun temurun pasti sedap...!! neway baru 1st time baca blog ni , baru bejinak2 nak berbelog ...singgah2 blog saya http://lilydamia.blogspot.com

lily damia said...

sedapnya resepi turun temurun ni..
1st time baca blog ni coz im newbie ...sudi2 singgah rumah saya http://lilydamia.blogspot.com

kema said...

mn gambo ovennyer? rm 90 okey la tu, beli kt mn??

aishah jamrek said...

tapi yang hangit biasa lagi crunchy!

Filla ~ Kasihs said...

tah apa nama brand oven tu.. kat carrefour, tesco semua tu adalah kot? pensonic pon ada kot harga mcm tu ;)

me suya said...

waaa akak pun buat biskut raya ke tahun ni?