Thursday, August 25, 2011

BUKA PUASA DAY-21

hadap ler korang gambar baju yang sama ni yer.. nak buat cemana.. citer banyak, tapi stok tak tukar baju.. hahah.. kalau citer industan leh lah jugak tukar-tukar.. mak melayu sejati u ollss.. 

Lihat pipikuuuuu.. gebu kannnnn.... auwwww.. hahaha..Amaani dah pandai posing u ollsss... tapi kejap jelah.. pastu dia hangin..haha.. kasut hijau ni kasut kegemaran Amaani okeh.. lantak ko ler dik.. RM8 jek Pak Radie belikan...hehehe.. kalau balik dari amik dia kat umah babysitter.. kene sorok2 sikit.. Acih kaver line.. sebab kalau dia ternampak kasut ni... nescaya ratu air mata lah kejap lagi... begolek2 nangis sebab nak pakai kasut nak jalan-jalan.. tensi duduk umah..hahaha.. 


lepas main bowling, lepak bukak puasa kat TGI.. check Kak Nana.. dia ok jer.. so janji kat sini jelah senang.. aku teringin nak makan western2.. caittt.. semua benda ko teringin kan? 

cepat order... baby Keisha releks je tido dalam sling.. memang good girl okeh dia.. bila share story ngn Kak Nana.. dia cakap Baby Keisha ni bangun sekali je nak susu.. pastu tido.. tak de pon melalak2.. uiii haiii.. Amaani dulu.. aku dah tukar jadi panda okeh.. lebam2 bijik mata haku ni.. dia bangun dari 11malam.. sampai 5 pagi tak tido.. letak je melalak.. nak tido dukung.. aku sampai nak menangis sebab pressure..hahah..

mine, ingat nak steak, tapi tengok ni mcm sedap.. apa ntah nama dia??? BBQ beef apa tah.. sedappppp!! sebab beef dia tu memang resap habis lah BBQ sauce dia.. ermm.. tebayang plak dah.. 

Pak Radie macam biasalah kan.. Burger jelah dia makan.. 

aku tensi sebab Amaani dah tunjuk sign2 demam masa nie.. kepala dah dedar.. pastu mata berair.. pastu dia teberry.. perghhh kena baju ngan suar.. kelam kabut aku bawak gi toilet.. cuci,, bukak baju seluar semua.. kat baby's room tu.. tak de orang time tu.. tapi memang busuk lah.. pastu masa aku baru masuk.. ada chinese nie nak masuk.. dia ngan mak dia ngan baby dia.. ko nak masuk, masuk jelah kan??? tapi dia jenguk je pastu dia tunggu luar.. lantak kau lah.. aku pon suruh Pak Radie pakai kan suar amaani coz aku nak cuci baju and suar dia yang kotor tu.. pastu pompuan ni jenguk lagi.. muka dah kelat.. masalahnye ni ada sinki je.. kusi pon takde.. takkan ko nk breastfeed anak ko kot? aku dah tak guna sinki tu.. ko masuk jelah... 

aku dah geram.. bila aku keluar.. aku terus tanya 'why don't u just come in'..pastu dia tengok muka aku.. dia jeling sambil masuk bilik tu pastu buat lagak macam busuk sangat bilik tu... heiiiii hangin aku.. ko ingat pasal anak aku ke bilik tu jadi busuk??? pergh please lah.... tak paham aku.. kalau benda tu utk kegunaan public.. kita guna lah sama-sama.. laki aku ada kat dalam tu ke ko tanak masuk? aku pon ada otak.. tu bukan utk bf baby.. bilik tu ada sinki je.. sebelah sinki tu pon ada mcm counter top bodoh je.. tilam pon takde.. so ada masalah kalau laki aku ada dalam tu? ko marah sebab aku lama sangat dalam tu??? dah anak aku berry belambak sampai habis baju seluar semua.. dah tentu lah lama sikit aku nak kene bersihkan... tak yah nak buat-buat muka boleh? ko tak tengok lagi aku kalau kerek cemana.. carik pasal plak.. 

pastu baru ktorang boleh sambung makan.. eh belum start pon lagi makan.. elok azan je Amaani berry dan melalak-lalak.. best gak TGI nie.. sebab kids eat free everyday ;) of course ko kene order 1 main course lah kan.. 


dah settle bukak puasa semua.. terus nak balik sebab Amaani pon tak baper sihat.. sok dah hari isnin.. nak keje lagi.. bagi budak2 main mende ni kejap..




Amaani pon naik.. tapi lelama dia nangis nak terjun kat aku.. sian dia demam.. now tiap2 malam at least sekali mesti muntah.. so tiap2 malam aku mesti alas kain batik.. dan tiap2 hari kul 2 pagi aku memberus kain batik.. hahahahah... pastu kul 4pagi nak bangun sahur plak.. pastu sambung tido.. kang kul 6 pagi dah kena bangun nak siap gi keje plak.. aku masuk keje 7.30.. bulan ni je baper kali aku telajak tido.. merah punch card.. heheheh.. 

ok lah ye.. dah takde citer dah.. gambar dalam folder pon dah habis.. pasni takde apa nak citer.. cuma aku pening nak masak apa petang ni?? ingat nak buat tempe+ikan bilis goreng sambal kering-kering tu, masak nasi, buat sup sayo.... tapi ada beli mee kuning.. ke nak goreng mee je????? kang Acih makan apa?? 






EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

3 comments:

ikatankasihku said...

ah cina2 ni lebih jer..
nak berlagak tak kene tempat..
bagus akak tanya dia macam tu kat dia..
cian amani tak chat... :(

Aya Ariel said...

tuh la..anak2 kalo demam..mmg kita susah hati
kesya every month mesti kena attack ngan asthma..lg kesian dowh..turun naik perut budak tuh..pastu menanges sebab tak dapat tdo ngan nyenyak..kesian gile weh..

Susie said...

BIASALA KAK KLU ANAK DEMAM MMG KITA NI XTDO MALAM...BUKAN CAM PANDA LAGI DAH CAM KENE TUMBUK MATA TU LEBAM JE...
http://susiyantisoleman.blogspot.com/