Wednesday, August 03, 2011

SAMPAH

haku kat rumah tengah buat lawatan tapak kat blog-blog orang..hahah... giler kepochi...ada beberapa blog aku tak leh view kat office.. taktau kenapa.. so bila ada peluang view kat rumah sajer.. tapi susah lah sikit.. anakanda kenit tu suke menjerit..kejap-kejap.. mamamamamamaaaa... kejap kang papapapaaaaaaaaaa..

ni nama dia entry sampah.. maksudnya takde tujuan.. takde storyline.. tapi nak membebel jugak ;)

cemana puasa u all? aku alhamdulilah penuh lagi ;).. dan Acih pon penuh lagi.. happy sangat tengok dia dapat puasa penuh.. tapi pukul 7 ko kena tadah telinga dengar dia membebel lapar lapar lapar... tak pon air mata menitik-nitik.. pegang perot.. kesian gak.. tapi mak kau kan singa betina.. buat-buat pekak jer.. risau gak.. tau-tau kang pengsan kang mati aku.. hahahaha.. 

Amaani plak.. cenggitu lah dia.. semakin embam.. semakin memekak ntah haper haper.. lasak kemain.. jalan tak jugak.. pelik aku..hahaha.. hari tu dah 7 langkah mcm tu.. ingat dah start nak bejalan lah.. tapi silap ok.. silap!!! sekarang langsung tanak jalan.. bediri boleh.. ko suruh jalan konpem dia duduk balik sambil hempas-hempas marah.. hahaha.. dia hangin kalau ko suruh dia jalan.. melawan kemain lagik yeh? ok tanak jalan sudah.. merangkak lah ko dik.. sok ko rasa nak bejalan, bejalan lah yer.. tiada paksaan!

ni aku guna computer Pak Radie ni.. malas dah nak on lappy sebab batt dia dah kong.. alamak Acih baca lah "dah kong" apa? kingkong???

terima kasih bebanyak kat readers and followers fillanie.. kadang tak sempat aku nak reply komen-komen tu.. tapi aku baca siap senyum-senyum kambing ok.. kalau ko tengok aku mereply tu maknanya aku free lah.. kalau tak reply tu aku buat-buat busy.. muaahahahahaaa... tengkiu sebab setia melayan aku membebel kat sini... 

ada ramai jugak yang cakap aku kalau becerita bersungguh-sungguh.. hahahaha.. itu ko baru baca ok.. kalau ko duduk depan aku.. pengsan! hahaha.... ko bagi aku tengok citer hindustan.. pastu ko suruh aku citer balik.. hahaha... kalau hindustan tu 3 jam.. aku cerita balik kat ko.. lebih kurang 1 jam.. siap dialog ;) dulu aku tengok hindustan ngan mak aku.. pastu dia tertido.. dia biasalah.. tengok tv je tido.. tgk tv je tido.. pastu bila bangun citer dah habis.. silap arr kalau suruh aku citer balik... ada sekali tu aku cerita balik bersungguh-sungguh ni dalam kereta time tu.. dia boleh tidoooooo!!!!! huwaaaaaaaaaaa... aku tak kira.. dia tido je aku gerak "maaaa.. lom habis lagi nie.. bangun bangun bangun".. pastu dia bangun aku sambung lagi... hahahah.. aku memang suke menyiksa orang... kawan-kawan rapat tau lah aku cemana.. Pak Radie tu lagi lebam kalau aku dah start borak.. tapi dia suka tak pay attention tau.. tu aku marah tu.. aku ni kalau becerita ko kena tengok muka aku... ini aku cerita ko buat keje lain.. bila aku marah.. ko menjawab.. boleh cakap "cerita jelah.. dengar lahhh dengar niiiiii"... arghhhh tak boleh tak boleh... kene dengar sambil tengok tenung mata i ni dalam-dalam... hahahahah.. kesian dia terseksa.. hahahaha...

ok sambil type ni kepala aku bebungkus ngan towel... berat ok.. tupon nak bagitau.. eh mestilah.. kata entry sampah.. entry sampah memang kena bagitau semua.. sambil duduk kaki ke atas.. macam kalah judi..muahaha... sambil dengar lagu raya.. apa Pak Radie ni? puasa baru 3 hari kecoh bukak lagu raya.. tak koser mak lah! 

eh sebelum entry ni lagi sampah sampai menyampah orang nak baca baik aku sudahi dengan wassalam..

sekian terima kasih

*indahnya sungguh di hari raya
ramainya orang bersuka raya
adik ku manis cantik bergaya
boleh kah abang ikut bersama

ewah cantik muka ko

cantik je nak ikut bersama... 

ok dah lebih dari sampah dah nie.. 

bye



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

| Hani Alani | said...

ahahahahaa....sampah pn daku suke kak pilla. esok up entry lagi yeh..nk bergelak ketawa di opis. kehkehkehhh.

nazirah said...

hahahahahahahahaha kelakauuuuu . selamat berpuasa hot mama :D

Farah said...

sampah sampah pun ttp best cerita akk. (first time comment since last year asyik bace je.)

Aya Ariel said...

hahahah..
tak tahan tuh ejek pak radie bukak lagu raya..

yg ko pon main tulis kat blog lagu raya..ape cer...muahahah..

kak..baju raya bape pasang? lip lap lip lap tak??

Anonymous said...

pagi2 mesti baca blog ko..tak baca mcm satu kekurangan..dah baca hilang stress..sampah pun sampah la..aku suka sampah dari hampas..huhu

mama izah said...

Sumpah ko klakar walaupun sampah!!! thanks sebab menceriakan hariku diopis yang mandom nih..

CuTeNyer@Ku!!!~~ said...

satu hari kalau tak baca ur blog..mmg tak sah..kira acara wajib setiap hati..hehehe..suka tgk ur kids also...apepun keep blogging k...

Anonymous said...

senyum2 akak baca sensorang kat opis ni...haah lah akak baru kenal blog kau ni dik...mmg menggeletek betul...hahahaha

NenekPenne said...

entry sampah yang best...ha ha ha

Filla ~ Kasihs said...

hani alani: *muahhhh*

nazirah: tengkiu

farah: haii *lambai*

aya: tulis sebab dengar lirik hehehe

anon: hahah jgn puji melangit.. ai malu..

mama izah: welkam..

cutenyer: haha tengkiu

anon: waahh first time org panggil diriku ini ADIK... tengkiu kak sebab buat saya rasa muda ;)

Nenek: tq nenek ;)


*gile rajin haku arini..siap jawab semua komen.. sayang tak??? sayang aii tak???

wanda said...

haha..lawakla kak fila ni..pak radhi tu mesti ceria majang duk ngan akak..kiki