Wednesday, August 03, 2011

BUKA PUASA DAY-2

 Buka puasa hari ke-2 adalah di luar..hahaha.. padahal aku dah besemangat nak masak.. aku pon tatau kenapa, asal bulan ramadhan je semangat aku membara-bara untuk masak.. tapi ye kot, sebab bila aku lapar baru aku bekobar.. kalau tak berapa nak lapar.. nak masak pon malas.... so aku ingatkan nak singgah kedai beli segala ayam ngan sayur sebelum balik umah petang tu.. tapi bila mengenangkan Acih kan puasa.. kang amik dia dari school nak ajak pegi kedai? tu carik nahas namanya.. kang nampak biskut nampak eskrim.. eishhh tak boleh..

so tanya Pak Radie.. cemana? dia ajak buka kat Alamanda je senang.. pastu boleh beli apa-apa yang patut.. walaupon ikan tak fresh langsung kat carrefour tu.. sayur lagi lah.. main longgok-longgok.. tak suke..

tanye Acih dia nak buka apa? dia cakap keropok ayam.. apa lagi.. berdas-das kene ngan apak dia.. terus dia tesenyap.. last-last ktorang makan kat the chicken rice shop.. belikan Acih chicken porridge kat Mc D.. sebab dia teringin.. oiiii anak kalau puasa.. sebut je apa nak makan.. belari mak apak ko belikan..hahaha..

aku sebenarnya bengang nie.. kabel BB aku hilang mana tah.. rasa budak opis ni pinjam aritu tak bagi balik.. kat umah takde.. tapi benda tu memang aku letak kat meja opis ni je..ada gambar-gambar kat dalam tu nak transfer.. mencik i tau..

eh sedap jugak kan makan cenggini..hehehe.. yang wantan tu Acih belasah semua.. tinggal 2 ketul je kot.. hehehe.. good girl anak mama puasa..

aku pon suke.. tapi tak sampai hati nak mintak... Acih beriya-iya makan T__________T

haaaa... nie lah favourite aku time pregnant kan Amaani dulu.. sedap gilers... tapi sekarang bila makan.. biasa-biasa je.. gila kan penangan orang mengandung?


Sile click here untuk tengok collection lama tapi baru nak update ;)


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

AYuNG said...

woahh, tahniah acih dh start posa...

Aya Ariel said...

acih puasa penuh ke?
good girl acih..
nanti cukup sebulan minta ngan mama upah puasa..
nanti kautim kaw-kaw ngan mama yeh

InaAchik said...

setuju2...
rajin masak bln puasa sebab dijana oleh perasaan LAPAR! tu yg semangat nak masak tu...
cer hari lain? balik keje jarang benor lah nk msknya...

Shinnaz Ahmad Rasid said...

Selamat berpuasa Filla and family ;)

aishah jamrek said...

good girl la acih!

Anonymous said...

lagi 1 persamaaan..smangat masak ble lapar..ble kenyang malas..sy suke bc blog k.filla sbb kite bnyk persamaan..huhuuu..cumenye k.filla seorg yg sgt berjaya bg sy..sy msh mengejar kejayaan..ade org xsuke ble tau ade org same ngan die..klu k.filla xsuke, ampun ye..tp sy suke sbb org yg same ngan sy adalah fillanie...my idol...sila muntah..

Anonymous said...

betullah u kat tcrs smalam...haha..i dok depan meja u..yang ade baby juga...amaani so bambam..=) - sher

NenekPenne said...

blogger yang kondem u sebab pakaikan bikini kat acih dulu tak nak puji u ke sekarang ni sebab ajar acih berpuasa?