Thursday, August 18, 2011

Acih and Amaani

Lama dah tak masuk gambar Acih ngan Amaani... Kumpul-kumpul masuk dalam satu entry lah ye.. 

Amaani Alhamdulilah sejak umur dia masuk je 1 tahun.. segala penyakit dia pon macam magik.. hilang macam tu je.. tapi treatment telinga dia haritu kat DEMC rabak gaklah.. Alhamdulilah now dah ok.. eczema pon dah ok.. cuma aku still tak bagi dia makan seafood dan telur.. takut dia gatal.... cuma kulit dia sensitif.. kena gigit nyamuk lah agaslah.. habis hancur ok.. pastu merana nak tidur malam.. sebab dia rasa gatal and miang kot.. 

budak kecik ni kasar sikit... asyiklah nak bergaduh ngan Acih.. tak larat aku.. dia rentap je Acih tu kalau dia sakit hati.. pastu menjerit-jerit histeria.. Akak kewl je.. Adik yang hover.. hari tu dia baling remote astro kat muka Acih.. bengkak okeh bawah mata.. melalak-lalak Acih nangis.. semua orang kat umah ni dah kena baling dgn remote dah.. aku? lagilah... kelentang kelentung kepala haku ni tau.. grrrrrrrrrrrrrr... 

hobi budak ni ialah bersalam-salaman.. sekali tak boleh.. mesti berkali-kali.. solehah sungguh.. hahahah.. tapi dia bangsa memilih gak.. macam first time dia tak biasa.. dia tak berapa nak.. kalau balik Shah Alam pon sama.. dia anti cousin dia Sofea..muahahha.. tapi kalau dia nampak cousin dia Azhar yang jantan tu dia suka.. hihihi... 

Acih plak bila dah besar nie.. dah kurang sikit angin dia.. makin besar Acih, aku rasa dia makin lembut.. sama macam mak dia. eh? hahahha.. nampaklah dia layan adik tu ok jer.. macam dia sayang gak lah.. cuma kalau dia bosan dia buat bodo je.. cuma dia suka menyakat adik.. sebab dia suka tengok Amaani marah-marah.. hahahah... yang pening mak kau jugak.. 

Acih kat school pon ok.. belajar pon ok.. dia suka membaca.. suka menulis.. suka art.... mewarna... tapi dia ni bangsa perfectionist sikit.. kalau silap sikit terus moody mcm haper.. silap haribulan nangis terus kat situ.. padahal silap tu dia yang buat.. maths dia tak suka sangat.. tapi nampak macam dah ada improve sikit lah.. campur tolak tu dah ok.. 

ko tengok muka pon dah tau kan... Akak lemah gemalai.. adik.. hmppphhhh... 

alamak Acih lupa senyum tutup mulut..hahahaha.. tekeluar gigi kapak!

nak gi beli barang dapor sat.. 


kat alamanda haritu..

protective akak nie.. bagus ;)


itulah saja gambar yang ada.... makin tua makin pemalas mak kau ni tau T________________T




*iklan olay tu keluar kat 8TV, NTV7, all chinese Channel @ astro (tapi aku belom penah dapat tengok sekali pon..muahahahahhaha...)



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

16 comments:

Fitri Senin said...

dah tgk..cantek je... =)

ikatankasihku said...

suka amani duk dlm troley tu...comel
*ntah bila dpt tgk iklan tu..nanti kalau ada, tepek la kat blog....special request ni..hihihihi

|~Hani Alani~ said...

halla halla hallaaa...gewammm kt dak 2 org nih. acih sweet2 gitu, amaani bambam sgt.

kema said...

dedua pung comey...

ptut x kuar2...aku tgk astro...

AYuNG said...

kesimpulan yg buleh di buat:

nmpak acih betul2 sayangkan adik nya..hehe:)

Aya Ariel said...

amaani selalu jerk pakai seluar kan??
pakai lah gugurl sesekali bila kuar..mesti comel..pastu sepit2 sikit rambut..kiut tauuu...

genuine1224 said...

comey jek dedua

me suya said...

comel3.. iklan tu pun comel~

mamasuri said...

geram tgk amaani ni...tembam giler..n acih lak mcm pompuan melayu terakhir..suka tgk acih pakai skirt with selipar tu..mcm suri cruise dah...hehehe

Orked said...

sama lah adik amaani dengan adik seri tu... bila dah one year old, tetiba eczemanya hilang.... tak tau la pasal krim yg berkesan ke, ataupun kulit dia yg dah tak alergik ke... tapi mmg magik sebab tetiba hilang. hehehhe... bagus la.....

eda said...

hakak ~~org nmpak iklan olay akak tu kat nuffnang ... adoiii susahnye nk carik vids dia ..

makdara TERdiva said...

salam kenal,
i dah nampak iklan olay u dgn green apple..glamor ah pasni :D

Amalina Ramli said...

Awweeeee comel :D ♥

Shinnaz Ahmad Rasid said...

comelnya Amani!

Anonymous said...

Hi Filla,

Acih and Amani kulit gebu, licin and putih...apakah rahsia?

Sally

nanie_ar said...

comel suar amanni...:)