Friday, August 12, 2011

TIGA SEKAWAN BERBUKA PUASA- DAY 11

Aku adalah mengantuk gile sekarang nie.. mata bukak separuh je.. Semalam tido dekat pukul 2.. Bangun sahur pukul 4.. pastu Amaani plak bangun main-main.. aku sidai kain pukul 5 pagi.. perghhhhhh... pastu paksa jugak budak tu tido.. pas budak tu tido.. dapat lah aku tido kul 5.30pagi.. pastu kul 6.00 pagi kena bangun plak.. huwaaaa rasa nak nangis..

Korang baca yeh.. jangan nak skip-skip terus tengok gambar... aiiippppp! tak baik buat fillanie macamnie.. penatnie nak typenie...fillanie nak meluah perasaannie.. 

kenapa aku.filla.nie???? korang penah tepikir?? sebab aku suka guna 'nie'... lagi-lagi ngn annynie yang saikonie..nanti kalau becakap mesti "Annynie katnenie? x sukenie taunie..bencinieeeeeeeee"... nienienienie.. lempang kang bisu kang...aku kalau bbm dia.. mesti tetiba 'nienie'.. pastu dia reply 'fiefie' pastu aku reply 'Nyny' pastu dia jawab 'Cakcak' pastu aku jawab 'Hakhak' pastu dia jawab 'Lala'.. pastu masing-masing diam sampai 5 hari.. comel kan? T_______________T

Petang semalam lagi la gila.. aku bekobar-kobar nie nak gerak dari parking awal 5 minit.. takut tesangkut jam kat parking sampai sejam macam haritu.. dah happy dah sebab takde kereta keluar.. sekali dah sampai gate keluar dari office nie.. baru aku teringat lauk yang aku dok 'gebang' tu.. tetinggal kat opis.. dem! park kat bus-stop luar.. masuk opis jalan kaki... ya ampunnnn... dengan panas terik kul 4.30 petang tu.. jauh gile ko tau tak? lencun aku bepeluh.. dah amik lauk, berdoa adalah sesapa yang aku kenal lalu kat tepi tu.. leh tumpang kereta sampai ke bus stop depan.. sekali ada akak tu dulu opis aku.. now opis lain.. dia siap lambai-lambai.. wahhhhhhhh ni peluang nie.. dengan pantas cakap nak tumpang sampai bus-stop depan.. 

lega.

pusing je bangunan nie.. tetiba jam.. gila ke apa.. lama plak tu.. aku dah panas bontot dah... aku kena balik cepat sebab ada date bukak puasa ngan skandal-skandal tercinta.. bukak puasa kat the curve.. ko gila.. dari putrajaya nak kesana petang-petang hari keje? dengan taktau jalan??? kesian, pegi curve pon tatau.. hahah.. pastu aku turun jelah.. jalan kaki kedepan.. cehhh... mengenangkan aku kena amik gak lauk tu.. untuk Pak Radie ngan Acih nak berbuka.. ada beli sup fishball utk Amaani gak.. pastu nak kejar amik Acih kat daycare.. pastu nak balik masak nasi.. pastu nak tukar baju.. Pak Radie pon balik lambat semalam.. so tunggu dia balik baru aku boleh keluar.. keluar umah dah 5.30ptg.. gps pon tak sempat set ke the curve.. Pak Radie cakap guna je yang dah set gi OU haritu.. ok...

SESAT

Hamik kau.. sungguh kasihan.. ada GPS pon tak guna.. sebab selalu tak paham bahasa.. gps kata in 200meters keep right.. tapi belom sampai 200m lagi aku dah masuk kanan.. pastu gps bengang terus keluar question mark.. hahaha.. last-last Anny jugak GPS terbaik aku.. hahah.. dengan sabar dia bagi instruction.. sebab dia tau aku degil.. bila anny cakap JANGAN masuk kanan.. dia tau.. aku mesti masuk.. bila dia cakap masuk.. dia tau aku mesti straight.. muahahahahahha... yang si Natra plak.. "Fadilla ko jangan cakap ko nak gi the curve pon taktau... Helllllooooo independent sikit Fedla".. wah fedla.. dia memang pelat.. Semua orang tau KEHEBATAN aku dijalan raya.. muahahahahhaha.... 

Tapi berkat bersabar dan redho.. akhirnya aku sampai gak.. eh lupa nak bagitau.. venue berbuka kat The Royale Bintang The Curve.. Ramadhan Buffet.. Tepat ramalan Anny.. aku sampai parking kul 7.20 petang.. hahaha.. dia siap sambut aku kat parking.. siap tunjuk kat fillanie macam bangla jaga parking.. hahahahah.. giler protective kan kengkawan aku.. hahaha.. macam nak jaga budak 5 tahun.. dah lah bila jumpa je terus nak nangis cerita pasal teruk nya jam.. pastu nak nangis sebab sesat..nanti Anny mesti comfortkan "takpe takpe takpe, ko memang bagus.. dari dulu aku cakap ko kena buat marketing.. sebab ko tabah.. dan ko degil" penat aku nak pikir kene ngene ke? maksud dia aku degil, sebab bagi instruction tak penahnya nak ikut... hahahah.. 

pastu bejalan lah kami masuk kedalam.. longlai gila dua-dua ekor.. macam puasa 48jam.. lembik okeh.. aku nak pegang stereng pon tak larat.. pastu masa bawak kereta ngadu kat Anny sayang.. "Adehhh Anny.. pinggang aku sakit.. aduh aduh".. giler statement macam pompuan tua dah.. 

Sampai je terus amik Teh Tarik.. weh sedap gila teh tarik dia.. pekat lemak dan kurang manis ;) Cik Atta tak sampai-sampai lagi.. sebab dia pesan kat aku "Lagi 5 minit ko nak sampai call"... aku dah sampai baru aku bbm.. hahaha.. pastu Atta bising-bising cakap "dah nak sampai baru nak call".. masalahnya, aku tak tau cemana tetiba aku boleh sampai.. tau-tau macam Eh????? Lobi.. hahahahah.. 

So aku ngan Anny makan dulu.. Manisnya Kurma nie.. ehek ehek.. pastu mentekedarah lah.. ok sekarang baru leh tengok gambar... 

Atta-Filla-Anny

Semua sayang-sayang ai nie.. wa ai nie.. aku dok tanye dorang kenapa dengan tangan aku bengkok? siap tak pecaya.. "tangan aku ke tu?".. muahahha.. kalau dah siku bekarat tangan sapa lagi.. hahak.. ai tak sempat tonyoh ngan ketas pasir.. alololooo manje gamba tu.. alooolooo Atta... nak dokong.. meh kat mama meh.. 

last bergambar bersama tahun lepas, bulan puasa jugak.. kesian kita ditakdirkan bertemu setahun sekali di bulan mulia... ni lah sahabat susah senang saya.. suka duka saya.. tanpa mereka mungkin aku tak merayap keluar umah.. muahahha wahh pak radie mesti suka ;)

dah jangan nak jiwang karat, jom tengok food..

first round.. ko ingat aku tak malu nak snap gambar?? malu dowwwww!! hahah.. orang lain azan je makan kurma pastu terus makan.. aku plak.. makan kurma.. pastu tengok orang keliling.. pastu curi-curi snap gambar... malu malu maluuuuu *tutup muka ngan tangan bajet comel* tapi kari ikan tu sedap.. ikan apa tah.. lembut gilerrrrrrrr.. hurmmmm... 

satay

2nd round nasi putih asam pedas.. eh aku pantang betul kalau asam pedas ikan.. pastu ko goreng dulu ikan tu.. no no noooo.. aku tak suka.. lantaklah kalau ko buat camtu supaya ikan ko tak hancur lebur.. tak feel ok... baik aku makan ikan goreng... eh aku ni banyak bunyik kan? semuanya tak kena.. hahahah.. 

pecal peberet cik atta ngan cik anny.. aku kureng.. hahahah.. natra gila tu memang kuat pedas.. suh aku amikkan pecal.. pastu suruh letak sambal belacan kat tepi.. pastu membebel cakap kuah kacang sedap tapi boooosannnn tak pedas langsung.. sambal belacan tak sedap.. ok Natra, ko pegi tumbuk sambal belacan sekarang.. ko ingat ni umah?

tepung pelita version modern.. me don't like.. kena tradisional ok.. aku nak yang dalam daun jugak *sambil hentak-hentak kaki* hellooooo tak feel ok tak feel.... kita nakkan aroma daun tu.. fadilla ko pegi buat tepung pelita tu sendiri sekarang. 

ice cream anny.. alaaaaaaaa.. aku tak sempat rasa!!!! sibuk snap jek.. 

auwwwwwww anny and atta

eh ada satu kejadian ngeri time nie.. atta kan tengah makan.. pastu tetiba tenampak kawan dia.. eh tapi dia deny.. dia kata orang yang nampak dia.. dia bajet artis.. hahaha... pastu galak sangat besembang ngan kawan.. aku ngan anny wat bodo makan jer.. sekali waiter datang clear pinggan.. ktorang suh lah angkat.. tak prasan plak pinggan natra pon dia angkat.. hahahah.. kelaka giler... atta ni memang kalut.. dia suka blur.. pastu pinggan hilang muka panik giler.. sampai aku ngan anny pon panik ingatkan apa yang hilang.. 

"mana pinggan aku? aku belum habis makan ok... pinggan aku pinggan aku" siap aksi orang tekejut.. mati la aku pecah perot.. saba natra, banyak lagi lauk.. pi amik pi... hahahha.. 




sebab kan Atta sibuk ngan kawan dia.. so babai.. kita amik gamba dua orang jelah anny yer.. masa ni galak sikit sebab dah tak de orang.. 

natra siot.. statement "cepat-cepat snap, XXXX orang nak tengok gamba kita kat blog fedla" bodo! pastu ko pose berani mati tu aku tak sempat nak snap la Ta.. hahahaha.. seksi, fengsan mak.. 

Natra jumpa kawan lama... (padahal tak de orang pon kat situ) si saiko nie.. hahaha.. Eh tapi kalau Atta takde memang tak ceria hokay.. dah lah comel.. lawa.... jelita... kelakar.. eh semua ko lah.. hahah.. 

ingat lagi bbm Atta:-

Filla: Ta, aku dulu makan collagen, tapi pastu takde apa improvement pon.. cenggitu je.. so lepas 3 kotak aku stop.. 

Atta: ko makan apa?

Filla: *tettt* ko makan?

Atta: aku dah makan bertahun-tahun cik filla......*tettt* nie.. bagussss ok...

Filla: Yeh??? hhaah.. aku punye 'Yeh?' ko geram tak?? 

Atta: hahahah Brengsetttttttttttttt!!! 


korang paham? tak paham kita lupakan je ;)


dia tak suruh masukkan gambar nie... apa?? jangan masuk??? ok aku masukkan!! hahahaha... 

ok dah itu je.. penat menceceh banyak sangat.. 


eh ada lagi satu gamba last





auwwww






























khas untuk my reader































dan khas jugak buat yang meluat dengan fillanie































auwwww..jangan lah benci ai... 



























jangan lah meluat dengan ai...























kenapa u tak suka ngan ai??





































ai ni gedik ke u olls?




























lagi u benci lagi ai sayang







































hahahahaha
























dah alang-alang benci tu kita tambahkan lagi tahap kebencian






















eh tak baik ada perasaan benci sesama umat tau


















lagi-lagi di bulan ramadhan nie





























marilah kita bersihkan hati


































ok aku dah macam ustajah pillanie dah





















nah gamba ai




















ai lap u olls




GEDIK EH? FEDULIKKKKKKK... 

=)








EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

8 comments:

kema said...

kwn forever...

Pn. Zana said...

baca smpai abis ni :)

Mimy Hamid said...

gedik tp lawa beb

Miss Moon said...

hahahhah nko nih mmg terkenal ngan ke bluran nko bila tgh drive ...putrajaya - cyberjaya pun nko ley sesap walaupun dah berfuluhs kali nko ke sana kan ...lawak kesengalan tol hahhahahah

wey anny ngan atta tew mmg lawa kan ...yg mak budak tew pun lawa gaks akakkaka


pasal nie nie nie nko tew pun aku terjangkit bila nko call aku

" Moonieeeee nie Fillanieeeeeeeee "
siap gedik n berlemak bagai kay hahhahahah manja manja gitewwwwwwwwww

Nurizzah Majif said...

:: kak filla ooit..
:: bechinta Iza nak scroll down..
:: hahaha..tp okey gak..
:: buat rase x sbau nak nengok pix ape..hehe
:: i lap u lah sis..

^izzah <3 fendi^

IdaShazana said...

sporting jugak pak radie ek. melepaskan bini dia tanpa masak di bulan ramadhan.
ai ni nak cakap pun tak berani. kalau cakap, mau kilat sabung menyabung.

hamzah ian said...

comey2

Aya Ariel said...

korang memang comel..
dah gaya artis dah nih