Monday, August 08, 2011

BUKA PUASA DAY-4

Macam acara wajib plak kan mengupdate lauk berbuka puasa.. untuk kenang-kenangan? kira macam kongsi-kongsi lauk lah.. kan zaman moden.. susah nak jumpa orang sekarang bertukar-tukar lauk macam zaman mak kita dulu-dulu.. zaman sekarang canggih...

aku tayang lauk aku, ko tayang lauk ko.. KAT BLOG cukup.. muahahahhaha...

so meh nak tayang sikit.. ni lauk Day-4.. puas aku kira ngan jari ni lauk hari apa..hahaha...

ayam masak lomak cili api peberet den..

pastu sempat buat sayo campur.. nyum nyum..

dan terpengaruh dengan blog verde dan blog sapa tah.. buat murtabak maggi.. bekobar-kobar ok buat 2 bungkus maggi.. tebayang anakanda Acih berbuka puasa tak pandang kiri kanan terus terkam jer... alamak sangkaan wa meleset.. hahah.. Acih makan 2 gigit jer.. dia tanak.. aku rasa sebab dah ditransform jadi murtabak.. dia bukan reti sangat murtabak2 nie.. Pak Radie lagi best.. tengok dengan muka pelik sambil tanya "tu apa?".. aku kobar-kobar tu.. "Nilah murtabak maggi!!!!!!".. pastu dia sound "Laaaaa.. bukak puasa murtabak maggi? ingat tengah camping dalam hutan ke?"...

T___________________T

*menangis dalam sendu*

gila ko.. aku skarang time bukak puasa je.. selempang camera okeh.. malu tak? malu tak? hahaha... takpe.. jiran sebelah tak nampak pon.. yang mengutuk pon Pak Radie jer.. ni lah kita namakan appreciate the beauty of food.. eh ada ke?



ok dah habis citer pasal food... kita layan gambar Acih plak.. bukak puasa Day-4.. dah ceria dah..Alhamdulilah puasa Acih still penuh...lepas ni haku malas nak amik gamba lagi dah..

Alaaaaa.. tak payah lahhhh amik gambar Kasih.... tak sukaaa...

-

-


-


-


-


-


-


Mamaaaaaaaaaaa.. tanakkkkkk!!!

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


-

-

-


-


-

-


-


-

Nak sangat kan? NAHHHHHHH!! LAWA????



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

15 comments:

liz said...

beso2 gg acih..xpe kuat dan ssh nak patah..nak rongak pun ssh..

| Hani Alani | said...

ahahahahahaaa sian ko kak, tkpe berkat memasak di bulan posa kasik anak laki mkn.

Aya Ariel said...

hahahah..acihhhh..
omaigaddd...
gigi bapak besau..muahahahha

NenekPenne said...

mcm kakak i la pulak...asal masak menu berbuka amik gambar...menu sahur tak pulak ... :)

Susie said...

xpernah miss baca blog akak..wah sedapnya kak filla...simple tp menyelerakan..samala saya pernah gak buatmurtabak maggie tp hubby n anak3 pandang semacam jek..

sudi2la baca blog saya
http://susiyantisoleman.blogspot.com/

Ayuraza said...

yunk..up entry resipi mutrabak megi tu..teringin nak try..hehe

Susie said...

xmiss bace blog kak filla...ermmm sedap n menyelerakan...

blog saya :
http://susiyantisoleman.blogspot.com/

me suya said...

sedapnyaaaaa...
wahahaha.. lawak la gambo acih

aishah jamrek said...

sebijik muka papa..hikhik

nona hidayah said...

alololo..tomeinyer acih..waakakaka.

Lenny said...

bongek nyer filla.... lawak giler ok gambo acihhh.... dah tumbuh dah gigi dier arituh erk.. aku risau nieh alya satu pon gigi dier tak luruh lg.. takper ker erk? normal ke erk?

Shima Md. Zahar said...

kasih makin kurus..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

nampak kurus acih.. eh smlm pun ila masak lemak ciliapi

Anonymous said...

haha..lawakla ko akak..

ain said...

hahha terkejut kita tengok gmbr yg last skali tu heeheh so cute. good job dpt puasa penuh. my girl tried for two days lepas tu stop.