Friday, July 29, 2011

LELAKI PILIHAN HATI...

Meremang tak bulu roma u all?? muahahahha... ko ingat ko muda remaja umur 22 tahun nak citer pasal lelaki pujaan? eh sokati mak lah...

dulu masa ahkak muda, ahkak dah tentu lah ada lelaki-lelaki idaman... kriteria-kriteria untuk menjadi kekasih fillanie.. auwwwwww tak agak-agak ayat ko... hehehe..

ok lah meh aku share kriteria lelaki idaman fillanie.. tapi ni taste-taste masa ahkak muda remaja lah kan...
1. kepala botak

ni memang kepala dia memang bulat botak okay.. bukan kepala-ko-botak-kepala-ko-botak-kepala-ko-botak sambil ketuk-ketuk lutut sebab kes tak tahan nak yek yek yer... ntah ler naper.. dulu aku suka tengok lelaki yang kepala dia botak.. kalau ada rambut pon sikit jerlah.. eh, tapi i tak minat abang askar yer..sorry bang... rasa bila kepala lelaki tu botak, dia nampak ganas... roarrrr roarrrrrrrrr roarrrrrrrrrrrrrrr! hahaha
botak macam ni sekian terima kasih.. bagi free pon tanak yer...


2. rambut panjang

kalau panjang macam pakcik kat atas nie... siap selit tepi duduk besimpuh... hrmmmmmm... elok gak, boleh suh tolong kibas-kibas lantai buat sapu sampah...
ok yang nie better.. tapi u kene tebas janggut u dulu yer..takut i tecekik.. hehehe

muahahha... sebab dulu aku pikir macam nie.. kalau aku ada boipren, biarlah kepala dia botak.. tapi kalau tak botak, biarlah rambut dia panjang.. aku tanak lelaki rambut normal.. sebab ai tak normal.. muahahah.. ok lah, sebab telah memasang niat mulia sejak awal, tetiba price tak charming datang dengan rambut panjang mengurai dihembus hangin... hangin haku!

3. pandai main gitar
zaman remaja memang menggelabah kan? eh ke aku je glabah? hahaha.. rasa maca ohemgee kewl nye mamat tu.. pandai main guitar dowwww.... romantik abis! plak tu siap nyanyi slow-slow sambil tangan petik gitar.. pastu merenung tajam mataku ini.. perghhhhhhhh rasa nak tecabut jantung ai.. nak tersembam cium tanah perasaan ai ni tau... muahahahha.. eh tapi kalau bangsa main gitar belonggok-longgok bawah pokok tepi simpang atas tembok.. pastu melalak-lalak bajet suara kau sedap padahal macam halilintar membelah bumi... mau aku sepak sekor-sekor..
4. kelakar
wahh.. tamak nye ko nie.. aku sukeeeee lelaki kelakar, masa tu lah.. muka seperti gambar di atas pon ai tak kisah, janji u boleh buat ai ketawa guling-guling...sekarang ko letak jantan buat kelakar depan aku, memang aku tampa je... aku banyak keje lain nak urus anak lagi ko lagi nak buat kelakar.. ok kenapa fillanie suka lelaki kelakar... sebab hey kewl lah! nanti boleh jadi badut untuk kengkawan pompuan fillanie.. kewl kan? mesti semua cakap 'eh filla, kelakar dow boipren ko.. ko jumpa kat mana ni?'.. wahahahahah... tapi kelakar best yeh.. kalau jantan buat kelakar bodoh sila buat lawak dengan dinding je ye.
5. kejutan
haha.. i suka lelaki yang penuh dengan kejutan... setiap 10 minit akan cakap "tadaaaaaaaaaaaaaa!" bagi bunga.. pastu lagi 10 minit "tadaaaaaaaaaaaaa!" coklat... pas 10 minit "tadaaaaaaaaaaaaaaaa!" jam tangan... pas 10 minit "tadaaaaaaaaaaaaa!" teddy bear.. pas 10 minit "tadaaaaaaaaaa!" perfume.. pas 10 minit "tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!" nah pelempang aku.. sedap? hahahahha... bukan kejutan yang cenggitu.. aku suka yang kewl tak romantik, tapi sesekali je dia buat kejutan..
contoh macam birthday aku kan.. yang kita celebrate setahun sekali tewwww.. pastu expect sesuatu yang berharga hinggakan bisa mencairkan hati tatkala membuka bungkusan dari sang kekasih.. lalu menitis air mata kegembiraan dan keterharuan sambil mengucapkan terima kasih dan 'ohemgeee.. u're so sweet'..
ok itu contoh yang best arr kan?
ok ni hakikatnya lelaki yang kewl tak romantik tapi sesekali buat kejutan..
di hari jadi yang disambut sekali setahun.. telah duduk berdua-duaan di dalam kereta.. sambil si perempuan berdebar-debar tunggu birthday present.. expect sesuatu yang best sebab birthday kau aku dah bagi hadiah best.. mesti ko bagi aku yang best jugak kan? kemudian kekasih meminta birthday girl menutup mata.. wah rasa nak tecabut jantung den.. muahahah.. kemudian apabila aku membuta mataku...

OH HEM GEEEEEEEEE

air tin coke negara arab ke mana tah.. itu bukan side present macam kalau ko makan kenny rogers ada side dishes kan..tapi main course nya ayam yang sedap kan? ni bukan ok.. that is the birthday present. fullstop. ingat ada yang lain.. TAKDE ok.. ok ok okkkk.. terus tenangkan hati.. jaga air muka... belakon dengan hebat.. 'waaaaa ni coke negara mana nie? tq tq tqqqq susah nak dapat nie'

OH HEM GEE lagi sekali.. balik rumah nangis sedu sedan rasa nak campak tin kat dinding.. tapi bila pikir balik, eh kewl what? - lelaki tak romantik bajet kewl, bajet full of surprise, ko tau ko sapa.. jgn lupa beli diapers anak dah habis.. muahahhahahahahahahaha...


6. pandai melukis

aku memang suka orang pandai melukis... terus jadi macam kagum giler... pegang pensil jek jadi.. pegang pen je jadi.. pegang kertas je jadi.. kalau bangsa tangan keras macam bangku tu alamakhai.. tak kewl langsung... sebab bagi aku orang berseni ni mempunyai jiwa yang berseni jugak.. katanyeeee.. tapi nan ado!


7. nakal

hehehehe.. euwwwwwww... lelaki nakal.. bunyi pon dah gedik.. lelaki nerd aku tak pandang time muda-muda dulu.. sebab kalau nerd sangat nanti aku buli habis-habisan... so mesti cari lelaki yang nakal supaya dia boleh buli aku.. eh silap... supaya hidup sentiasa challenging dan thrill... buli membuli...dan tidak membosankan... dan ceria dan happening...


8. good looking

oh oh ohhhh.. ni ikut taste memasing lah ye.. yang aku ckp good looking orang plak cakap tak hensem.. tapi ko rasa Keanu Reeves hensem tak? kalau ko rasa dia hensem, ok taste kita sama ;) teringat betapa terrernya Keanu dalam citer Matrix.. bedesup desap dia mengelak.. lelaki lain boley? tak boley dik.. patah pinggang..

9. active life style

masa aku muda, aku tak suka lelaki lembik.. bosan... so aku suka lelaki yang tak leh duduk diam.. sentiasa bergerak... sebab aku masa muda macam tu... sentiasa ada aktiviti.. tak kira lah.. aktiviti bercucuk tanam ke.. mendaki gunung ke.. berjogging mungkin? janji bukan lelaki lemau yang duduk relax sambil mak buatkan kopi 'o' ngan cekodok segala..baca suwat kabau.. sambil tengok berita kat tv.. macam tu kalu.. sekian terima kasih! eh tapi Pak Radie bebulu kalau ajak aku gi Stadium car boot sale shah alam.. sebab aku banyak songeh.. sakit kaki.. panas... peluh... melekit... penat.... ok mak dah tua... masa muda mak cargas!





dan yang ke-10



paling rasa HOT kalau dapat lelaki yang macam nie.. taktau lah aku pompuan lain.. tapi aku memang paling suka dan berdebar-debar.. cer teka cer teka...






malu nak gitau








jangan salah anggap k.. ni kriteria lelaki pilihan masa zaman muda..












sekarang kalu, nak kene sepak ke?











kalau lelaki ni ada kriteria ke10 nie.. cemana buruk pon dia.. aku tetap rasa dia handsome.. dan HOT...


















HEHEHEHEHEH














jangan tegezut
















ok dah nak tunjuk dah muka dia..














bawak bertenang























ready?
















1






















2



























3




Khairul Fahmy

ye itu kriteria ke-10... PEMAIN BOLA SEPAK!!! tak kira lah, wakil sekolah ke wakil daerah ke, negara ke, wakil kampung seberang ke.... hati aku tetaplah cair... lagi-lagi kalau ko ni terrer nak mati.. terus nama ko menjadi sebutan di sana sini... I LOVE U KF!!!!!

Semalam KF telah beberapa kali menyelamatkan gawang kita dari dibolosi pemain Singapura.. kalau takde KF, aku rasa dah 10 bijik dah goal S'pore.. tiap kali dia dapat tepis dan tangkap bola tu.. aku rasa macam blushing plak.. muahhahaha.. ko nak mampos tengok bola boleh blushing? aku rasa dia tersangat HERO dalam game tu.. terus aku rasa tiada yang lebih handsome kat padang tu selain dari KF.. tapi bila Safee dapat sumbat sebijik goal tu... terus rasa cintaku beralih arah kejap.. tetiba aku rasa Safee hensem gile.. menyesal tak mintak otograph masa aku jumpa dia kat Bandung haritu.. perghhhh!

tapi tetaplah KF penyelamat... kenapa pemain bola sepak boleh buat wanita tak keruan?? aku pon susah lah nak cakap... sebab ko tau tak... beraksi di padang bola tu.. nampak terrer.... orang puluh ribu sorak ko... orang adore gila baban... pastu ko nampak lasak.... ko nampak hero.... ko melindungi... ko mencuba sedaya upaya... ko berusaha.... walaupon banyak rintangan dan halangan... ko nampak gagah perkasa... pompuan kan insan yang lemah? so tak mustahil lelaki pemain bola sepak ni dah cukup menunjukkan ciri-ciri boleh melindungi kaum wanita kan kan kan? logik tak?

bebulu tinga Pak Radie semalam.. aku dok cakap "pergh nasib ada KF".. "pergh tangan dia macam magnet".. "pergh.. melekat-lekat bola kat tangan dia".... asyik perghhh tak habis-habis..

buat tunang KF, maafkan ahkak sebab terLOVE tunang ko dik.. ahkak tak bermaksud begitu... muahahhaha.. acah jelah..... laki haku kat umah tu pon GANTENG apa kurangnya.... ko tak tengok lagi dia sarung jersi jadik goalkeeper.... *PENGSANNNNNNNNNNN* sebab HOT sangat!!!

muahahahahahahaaaaa...


muahahahha.. I LOVE U PA!



 


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

27 comments:

vee said...

Hahaha...nice one filla :D

ikatankasihku said...

nasib ada " i love u pa"..
ahkak jgn buat pasal, kang tak psl2, jejariruncing.blogspot menangis tak berlagu nanti....hua hua hua

| Hani Alani | said...

muahahahahaa..ko jgn mcm2 kak, kang jadi gossip kangggg. KF tgh hot skang nih. kehkehkeh.

yatie chomeyl said...

wakakka gelak guling2 baca entry ni. tergolek2 smp jatuh dr kerusi ni dah ehehe

aishah jamrek said...

ni u memang best la!!
ceria je rasa hari ni..
~ laalalalala

DiyanaRosdi said...

muahahahaahha... kelakar lah kak filla ni ! ayat "jgn lupa beli diapers" tu dah menonjolkan siapa orang nya .. hahaa, kewl ek bg tin coke ?? Okay dari takdo !! hahaa

Miss Layaleya said...

hahahahaha... gelak guling2 dulu.. terbaekkkk!!!

harnidahussin said...

hahaa..kelakarla ko filla...tapi biasala..tu dulu zaman muda memang nak hot sentiasa...
kalau skarang? hah..jawabla sendiri..

gadis itam said...

ala2..comeynya dya...pak radie lg hensem dr KF..kalo jd keeper maw meleleh air liur pmpn2 kt luar tu..

mamamarissa said...

filla, muka apek nie ganas cam samseng...tapi tetap ganteng di mata...hahaha!!!

triliza92 said...

filla,

dah lama saya jadi silent reader blog ni. tp entry hari ni antara yang paling best sampai sakit2 perut cover gelak kat ofis nih. hahaha

tapi...kf tu best kan?

hahaha

Anonymous said...

HAHAHAHA...adoi laa
ni entry paling nak tegelak aku rasa..filla2..ko ni memang tau

. Amiera . said...

kan.. kan.. lelaki nmpk hebat beraksi di padang bola.. nampak kewl.. tapi my fiancee xreti plak main bola.. cmno tu.. T___T

nifalnin... said...

kak filla,

itu baru tgk KF dlm tv.. try tgk kat stadium la... aksi dia kat atas pdg memang mengaum... player lain dok gelecek bola, KF leh wat aksi kat dpn pintu gol... sexy u... huhuhuhuu... mencair meleleh tgk dia kat stadium smlm... ILKF tooooooo...

Liyanaroxx said...

hahaha sakit perut dok gelak baca entry nih...eyh tapi kan saya pown LOVE KF gak kak..he's sooooooo hot last nite!

Miss Moon said...

hahahah klaka dowwwww yg pasti nko dapat dah yg berambut panjang n yg suka aktiviti lasak ...a very sempoi man but yet a very loving one ...auwwwwwwww

wahhhhhhhhhh aku smalam pun nampak KF je n safee yg lain mak rasa cam nak sumbat je rumput ...but well dia org dah main sebaik yg boley ...ok la harimau harimau sekalian ...

ninie said...

HAHHAHAHHA...geli hati baca citer awak nie...:)

ninie said...

Hahahahahhaah...
geli hati baca citer awak nie... :)

saharinasaharudin said...

yeahhh, KF mmg best.suka ngn ayat akk.football player mmg slalu wat pompuan melting kan,kan?hahaha :)

JMR said...

ni ke skndal terbaru KF tu???:-p

ya ampun....:-p

cik asam jeruk said...

wahhh khairul fahmi dup dup dup dup.

ahkak blogger otai, meh la jenguk2 bg sokongan kt newbies :)

Aya Ariel said...

kak...takyah nak sori mori..khairul fahmi dah putus tunang ngan elia..kesian dorang..pape pun..mybe ade hikmah disebaliknye..

kak..ko gedik gilerrrr!!!!!

ShilaShower said...

setuju sangat tang kriteria last tu. pemain bola sepak.

walaupun kulit itu jam macam nak rentung, tapi konon nampak very man-ly sbb tere main bola sepak. haha. :P

those were the days kan

NUNU EERA said...

hehe.. lps ni msti pak radie nk trning bola ari2..

-ilyannur- said...

kak dia dh putus tunang pun, haha tp still kak fila kena gigit jari jugak hihi. kalau bujang lain citer kan

b a m b a m ' s said...

bukan TUNANG kakkk

EX-TUNANG!!

hehehehe

misz beauty said...

sangat lucu la sis nih... =D