Thursday, July 21, 2011

CHOKI-CHOKI ni memang nak kena tau!

Nie kisah malam tadi.. aku rasa citer ni kelaka nak mati... aku ketawa sampai menangis.. ketawa sampai nangis? yelah.. sebab kelaka bangat...

semalam aku beborak ngan Acih...ko taulah kan Acih tu kalau citer muka sadin, sadin pon tak muka mcm dia.. macam ni citer dia....


Mama, Kasihkan kalau naik van transit tengahari tu kan... nanti ada sorang budak gemok... kitorang semua panggil dia Choki-Choki....

Choki-Choki? napa plak? nama dia apa?

Ntahlah.. semua taktau nama dia.. tapi dia gemok, orang panggil Choki-Choki..

Oooo... dia transit pegi Daycare Kasih ke?

Takkkk.. dia memang dah ada dalam van tu dah.. dia tak pegi pon daycare tu..

Ooooo.. anak Driver Van tu kot?

Takkkk... dalam van tu tiap-tiap hari ada Abang besar, pastu adik abang besar, pastu adik dia paling kecik, pastu ada GEMOK tu.. eh, Choki-Choki...

Oooh ramai gak yeh? eh, Gemok tu comel ke muka dia???

Takkkkkkkkkkk.. kan kasih cakap dia gemok, gemok sangat mama.. hitam!

Aishhhhhhhhhh Kasih, tak baik cakap orang macam tu..

Mama tau tak, tiap-tiap hari ktorang naik van tu kan, mesti Choki-Choki tu cakap mcm nie
"Hai B.O.D.O.H!!!"

hah?? kenapa Gemok tu cakap macam tu? dia cakap kat sapa?

iyeeeeee mama.. tiap-tiap hari dia cakap kat ktorang "Hai B.O.D.O.H" *spell satu-satu*

tak baik cakap macam tu.. abis dia cakap macam tu Kasih buat apa?

Ktorang pukul dia ramai-ramai... tapi kan mama, dia tak sakit langsung, dia ketawa je kalau ktorang pukul dia ramai-ramai... *pukul ala pompuan gedik memang lah, cuba bagi mak ko je belasah*

lain kali kalau dia cakap mcm tu lagi, pegi bagi tau teacher..

tak boleh.. Choki-Choki cakap B.O.D.O.H masa sebelum teacher datang.. jadi teacher ngan ustazah tak dengarlah..

habis korang pukul dia ramai-ramai dia tak sakit langsung? dia ketawa je?

Iye lah.. mama tau sebab apa dia ketawa?

kenapa???

-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-



-




-




-




-



-




-




-



-


SEBAB BADAN DIA GEMOK, RAMBUT DIA KERINTING MACAM DHYA, KEPALA DIA KECIK MACAM AMAANI... muahahahahahha... COMEL??????? COMEL???????




aku tak tahan okeh.. tesembur aku gelak.. sebab Acih siap buat aksi perot besar pastu dia buat kepala kecik, siap tunjuk kepala Amaani... ok ok.. Choki-Choki memang comel, gemok, hitam, kepala kecik, rambut keriting, suka cakap 'Hai B.O.D.O.H'..





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

Aya Ariel said...

hahahahhaah..
takleh blah btul budak acih nih..
choki-choki..tak baek tau panggil org Hai B.O.D.O.H !!
notty bebudak nih..
tak tahan tuh pukul ramai-ramai..
amboi hang...kekwat noh!

amieroziana said...

kelakar la acih nih...agaknya camanalah rupa sebenar choki choki tu ya...

aishah jamrek said...

bhahahaha!

Anonymous said...

Filla, saya teringin nak tengok siapa choki choki nie. boleh kah Filla naik van follow acih and tangkap gambar choki2 dan buat entry kat blog nie.

curious...curious to know sapa yg kena pukul tapi tak nangis and tak sakit.

haiz.

Regards,
Sally

NenekPenne said...

errrr sorry, nenet blurrr..... *muka konfius*

izaFiza said...

tibe2 terbayang choki-choki tu watak citer jimmy neutron tuh.ape nama kawan dia tuh xingat,heee..

sue suriza said...

choki-choki???..saper tu choki-choki???..kene buat edisi siasat nie...

Sue said...

Blurr jugak. sape choki-choki tu? bole plak kena belasah pun ketawa lagi? anak patung ke ape? sila siasat.. hehe

- dieyana - said...

blur jugak, harap siasat perkara ini...;-))

Filla ~ Kasihs said...

hhahah korang blur sebab tak paham yeh? hahaha... tak berapa kelaka sebab korang tiada ditempat kejadian..kalau ko tgk acih cerita sampai keluar2 air liur, air mata sebab ketawa mengenangkan si gemok choki tu kene pukul pon tak sakit.. nak sakit aper..ko tgk ler tangan kasih halus cemana...

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

seronok dgr budak2 membebelkan?. mcm terapi