Monday, July 04, 2011

PAU CINA....

Kali nie penuh muka Pau Cina menghiasi blog.. hahahah... bukan senang nak ajak dia bergambar.. plak tu mak kau sekrang kemain pemalas lagi.. hihi... ni tengah siap nak gi wedding.. gambar wedding nanti citer yer..

sekarang Amaani dah 1 tahun 2 minggu...Amaani gigi dah ada 8 batang ;) sungguh mengganas menggigit sekarang nie.. pastu bukan gigit yang sekali ngap besar-besar tu.. dia gigit sikit kat hujung-hujung jer.. perghhhhhhhhhhhhhh.. mcm gigit semut api.. hahaha.. lagi ko marah lagi dia kejar... dia ingat orang syok kot kene gigit?

Pau Cina nie lom pandai jalan lagi.. muahahah... ni keturunan anak-anak buk Pilla memang bangsa jalan lambat.. gigi je laju.. Acih dulu lagilah.. 4 bulan dah keluar gigi.. Amaani ni malas.. kalau train dia suh diri.. kalau ko pegang dia ok lah.. kalau ko nak lepas.. dia tak kasi ok.. pastu dan-dan tu terus duduk.. kecepekkk atas lantai.. bontot ala tempayan... Ibu babysitter dia cakap Amaani malas... tapi anak akak pengasuh tu suka pimpin ajak amaani jalan dalam rumah.. dia kata Amaani jalan mcm ketam.. orang ke depan.. dia jalan ketepi.. dia ckp mcm citer SpongeBob.. ada ke Sponge bob ketam??????

tapi kalau merangkak kemain lagi ko yer.. buat malu ngan baby2 junior jek T_______________T pastu bila dia tengok baby mcm 11 bulan tu berjalan.. kemain dia suka lagi.. siap tunjuk-tunjuk, gelak-gelak.. heihh.. ko tak tecabar ke dik oiiii???

suruh menari chicken dance paling terror lah.. siap ngan muka-muka penuh semangat lagi.. hahah..nanti lah aku amik video dia k..

bab begaduh ngan Acih tak yah citer lah.. tetiba Acih datang kat aku.. tangan kiri kanan dah bengkak calar balar.. bawah mata luka... hahahah.. Acih memang suka menyakat... dan suka dibuli heheh..

baju ni hadiah birthday from PakLong (abang aku)... tq Pak Long.. ada lagi 2 helai.. suka sangat sebab kain dia jenis kain t-shirt.. tapi gegirl.. auww.. seksi berangin je ketiak.. hahaha

ish si jakun nie...

Amaani sekarang makan macam-macam.. tapi paling dia suka fries.. kalau bagi fries.. tangan kiri kanan ok.. tamak gila.. pastu makan dok angguk-angguk konon sedap habesss arrr.. kalau bagi nasi atau bubur ke.. memula makan.. bila dah kenyang dia buat style sumpit tu.. ko tau sumpit orang asli tu? macam peluru ok nasi tu pegi.. dah jadi keje plak mengelap lantai... hmmmmmm...

susu dia minum dalam 7oz kalau tengah lapar lah.. oh dah tukar susu Anmum Langkah 3.. utk 1-3 tahun.. murahnyeee.. baru rm24.. hahaha.. kalau susu Langkah 2 tu tak silap aku rm40.. pegh.. turun setengah harga.. ;)

rambut budak ni pon dan panjang.. rambut sama jek stok-stok rambut Ahkak dia dulu.. cuma Acih pusar dua... Amaani pusar satu..

debot nie dah boleh panggil Papa, Mama ngan Tatak.. dengan clear dan bangga.. haha tu jekk! muahah... yang lain bahasa jerman!

yang paling ditakuti oleh Amaani ialah Pak Radie... hahahha.. kalau kene marah terus diam kaku ok.. pastu terus cebek-cebek dan mengalir-ngalir ayo mata.. hahah.. terus pandang muka mama.. pastu pandang balik muka papa.. nak mintak pertolongan yeh? tak dapekkkkkkkkkkk..

Acih pon takut ngan Pak Radie.. takut giler ok.. hahahah.. aku ni punye lah singa betina tapi budak-budak dua ekor ni buat derkkk jer.. Amaani lagi lah.. aku marah cemana pon dia gelak lagi ada.. caitttttttttt!!!


kejap je pon.. pastu dia meneruskan operasi menggumbah satu umah.. ohh sekarang dah pandai bukak lemari plastik dia nie.. bukak laci.. muka pandang aku.. sambil tangan kutip baju campak kat luar.. wahhh relekkkkk jer...

kecik-kecik dah minat Anuar Zain ke dik.. auwww... hahaha..

Amaani suke main 'Cakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk'.. halus je dia nye 'cakkk' tu.. tapi lidah kene jelir mcm tu.. hihihi....

kalau campak bantal.. pastu kita jerit "amaaaniiii bommmmm... sleep".. laju je dia merangkak pastu baring kat bantal 3 saat.. pastu bangun balik gi gumbah rumah...

pau cina ni memang aktif... sampai geleng pala mak ko.. time masak dia pon sibuk nak masak... adeh lah.. cemana??? bukak semua laci.. campak semua barang.. haritu kuarkan shampoo dalam rak kat dapur... pastu aku tau dia tengah main shampoo tumpah penuh atas lantai.. sakit jiwaaaaaaaaaaaaaaa okeh!! nasib ko tak telan shampu...




ok lah.. itu jerlah

jom tengok gambar kesayangan saya







-




-




-




-




-




-





-





-





-






-

bile Pau Cina buat muka mcm ni yang mak ko cair nie.. nak marah pon tak jadi ;)


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

25 comments:

| Hani Alani | said...

ek ehhhh...kenapela comel nau dak amaani nih. gigit nak?? meh nk mwah mwah sketttt. gegam!

aishah jamrek said...

tomei sangat!

AYuNG said...

hehehe..comey2..
paling suka gmba amani cembeng tuh..hihi:)

MisS HoNeY said...

ALOLO..CUMEII NYA DIE..

Axie04 said...

HHUHUHU
CHOMEL SANGATTTTTTTTTT
DAH IRAS2 ACIH DAH

mama maman said...

mmg blh cair pun.. hhhuuu... geram pipi..:)

Nur Fiyzza said...

comey nye.. geram tgk ;)

Asri Devi said...

Comey sangat la ni beby.....

Jiejah @ Iza said...

haahahha gmbr last tu muka mintak kene geget ..geram betul ;-D

theotherme said...

ya allah pau cina ni..gebus tak ingat. rasa nak babap2 je ;p

Fazidah Che Wan said...

alah cutenyer... cute + comel + cun...ermmmm...semua lah

Aya Ariel said...

comel comel comel..
mcm kesya gak..suka "kemas" rumah..
anak2 nih..bile buat muka toya..
mak yg kononnye singa betina tu bley jadik poms melayu terakhirrr...!!!
muehehehhe

nydia-mama akif said...

ololo....comelnye anak dara nih...terus teringin nak baby girl...huhu...

genuine1224 said...

hahah...pau cina plak dah..pau pun xpe, janji cumelss

NenekPenne said...

olohhhh comelll..
biar dia takut dgn pak radie..kang kalau dua2 orang dia tak takut, naya gak....

zeta said...

alolohh..aku pon boleh cair tgk muka comel cenggitu..haha

akiratoriza said...

ada anak kecik memang kita takkan dapat duduk diam kan, keje asyik mengemas jek. kita kemas bersihkan dia lak kemas kasik sepah semula. tapi keletah dorang yang buat kita tetap akan sabar dgn segala karenah dia..

p/s : saya wat GA jemput join.. tq

Nur Hafiza Rahsid said...

ade la kak dalam spanbob. mr crab :D amani muka dah macam kakak dia lah :)

ezanoor said...

OMG... comel bangat amaani ini... kalau dapat, memang dah cium2... hehehe

ikatankasihku said...

Amaani budak tembam lagi debab.
best tgk gelagat dia, lunyaila pipi dia kalau dpt gomol .. :)

JMR said...

alololo...pau cina mak ko kata amaani? ni pau tg malim..gebu2 gitu nih..

bee2312 said...

comelnya la amaani nih...teringinla nk beranak kecil lagi..

Orked said...

amaani memang comel!

boleh geng dengan adik seri. dia pun pemalas + tak minat nak jalan. bila kita angkat diri suruh tatih, dia melembikkan kaki tak mau diri! tapi merangkak sangat laju. dia tak tau ke yg berjalan tu lagi best dari merangkak??

green apple said...

kiut nak mampos anak kau.








kau nak jadi besan aku tak? Anak aku hensem tau.


Wakakakkaka.



WE ARE READY!!

Anonymous said...

comelnyer anak you......actually I selalu baca blog u.....best sgt.....