Friday, July 22, 2011

Anak Ohhhhh Anak...

baru anak dua orang dah macam-macam pe'el memasing.. tapi tanpa mereka, sunyilah hidup aku nieh.. kali ni kisah Acih plak.. heheheh.. macam tak tau plak, Acih ni kan raja lawak aku kalau kat umah..

meh tengok gamba selingan Acih bersama ibunda.. gambar lama lah tapi.. bulan lepas kot.. heheh.. Acih, haku tak tahan tengok baju dia nieh.. tapi dia kata Teacher bagi, lebih-lebih concert dah tak pakai.. tapi baju ni lah yang dia bangga giler.. kilat-kilat renda-renda mak aih... geli tengkorak apak ko... pastu Pak Radie panggil dia nyamuk aedes.. siap buat bunyi nyamuk.. bebulu je anak dara nie. hahaha...

dua malam lepas, macam biasa lah.. aku meroyan lagi.. sebab kes tanak mandi.. perghhh kalau anak aku 8, pastu semua bangsa liat mandi... aku rasa aku gi depan bawak baldi aku simbah je 8 ekor ngan air.. macam biasa lah.. aku kan tak kisah cakap ulang-ulang lapanploh kali.. ko nak berbulu ke.. ko nak menyampah ke.. lantak! janji ko jalan gi bilik air.. ko tak leh jalan.. ko nak meniarap pon aku tak kisah, janji ko pegi..


Kasih, Mandi!





Kasih, Pegi lah Mandi Cepattttttt!!





Kasih, dengar tak???? pegi lah mandi!!!!






Laaaaa? tak mandi lagi????? cepat lahhhhhhhh...






Eh? Kasih, Mama Cakap ni, tak dengar ke? cepatlah jalan gi mandi!!!!








Kasihhhhhhhhhh... Cepat Mandi Sekarang!









Eh, Kasih! Mama cakap ngan Kasih ni.. Nak tunggu Papa Balik baru nak pegi?????

*Acih memang kalau dia dengar Pak Radie bukak grill baru kelam kelibut capai towel*













Kasih buat apa main telefon mama tu???? cepat pegi mandi dulu.. kang papa balik.. siap!!!!












tak lama pastu dengar bunyi Pak Radie balik.. macam biasalah, menggelupur dia lari...












pastu aku pon pegi lah depan nak sambung tengok tv.... cari-cari handphone.. pastu ko tau apa benda kat handphone aku???????



bijak anak mak... i lap u lah Acih..



-





-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-




-










Boley tak????? ko tak dapat nak menjawab ngan mulut, ko dapat type pon jadiklah kan????





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

27 comments:

ikatankasihku said...

hahaha, kes balas dendam...

sue suriza said...

menjawap pakai bb..coolah acih...hehehe

| Hani Alani | said...

ahahahaaa acih acih....

nifalnin... said...

yeay.. thumbs up to acih... baru la btul anak zaman teknologi...

*gelak sorg2 dpn pc...

nydia-mama akif said...

hihihi....mmg kelakor gler....
Tak dpt menjawab dpn2 jwb dlm phone pun jd....kalo acih dah ade phone silap2 dia sms mama dia...hehehe

Konot said...

masya allah.. bijak ya amat!!! hahahha

Ayuraza said...

hahaha..acihh oh acihhh..

mannira said...

ha..ha..ha..kelas ko acih...anak zaman skang...

mannira said...

ha..ha..ha..kelas ko acih...anak² zaman skang...

Liyanaroxx said...

ahahaha acih oit!cayalah skang...tak menjawab pakai mulut dah..guna BB terus! =D

Anonymous said...

ACIH ACIH. COMELLAH MUKA ACIH BILA NANGIS :D

WANIE

Faramin said...

hahaha..betullah budak zaman sekarang nih.

Miss Moon said...

hahahhah hebat kasihhhhhhhhhh

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

ADUHAI SEBIJIK MACAM AMANA.. TP AMANA LUM PANDAI TYPE TAPI AYAT "EE..MAMA NEKAN..." SELALU DIA SEBUT BILA DIA MARAH ILA

Sue said...

hihihihi comellnye acih! tegelak sorang2 dpn pc ni ha..

tifa said...

cute nye.......lepas ni kalau tau main ym .....lagi banyak la jawapannya ...

Aya Ariel said...

smart gurl lah acihh..
well done..huaa huaaa huaaa..
larikkkk

Aya Ariel said...

smart gurl lah acihh..
well done..huaa huaaa huaaa..
larikkkk

JMR said...

kahkahkah...mmg pak lawak tol acih..pndai lak buat lawak time mama marh ek:-p

Anonymous said...

Acih so cute
:)

Sally

Mak Wardah said...

Cutenya kasih...adorable

fidah said...

bijak bijak kasih ni hehe

cik pelangi said...

bagus tul cara acih....dasat la...

Qaseh said...

huuu..terbaik..anakk2 kasih ni.

riniy said...

hehehhe....ni mmg raja lawak la ni..kasih2..ada plak idea type kat fon mama ek...:)

Zareene Saifuddin said...

filla, memang kelakar and brilliant la acih ni.. ketawa kak zareene baca entry nih...

NuNu EeRa said...

sape la yg ajr die ni.. hehe..