Friday, July 22, 2011

Baru dapat kaki....

Benda-benda yang bersejarah ni harus direkod dalam blog ;) buat ke-berapa kali tah.. Amaani dah boleh berjalan.. hahaha.. tapi semalam adalah step paling banyak.. selalu tu 1-2 langkah jek.. tu pon langkah bukak kecik gila.. so itu adalah tidak aci ye dik...

Semalam (21 July 2011) genap 1 tahun 1 bulan, Amaani berjaya berjalan lebih kurang 7-8 step.. tu pon kelam-kelibut macam kene kejar hantu.. haish, budak ni memang ada gopoh gapah sikit.. cer kewl skit.. atur langkah tu elok-elok.. ini tidak.. baru pandai tetiba nak lari.. ko nak tesungkur?

ok dik, pasni kita beli kasut ok? hehe.. sebab kasut amaani semua pre-walker.. tapak adalah tidak sesuai ye.. nak gi carik crocs tipu yang rm10 kat tesco ke, mana-mana ke.. tapi kasut raya kita cari weekend ni ye? ala cian cian cian cian cayang bucuk mama nie..

budak ni bangsa tido lambat.. dah nak dekat kul 12 malam baru nak tido.. akak dia si Acih plak bangsa tido kul 10 mcm tu.. semalam sian Acih.. tengah tido.. Amaani memekak depan batang idung dia.. cakap German.. pastu aku cakap lah "Kakak tido.. kakak bobom.. kakak sleep, jangan kacau".. wahhh melawan.. lagi dia tampar Acih.. lepas tampar perut banyak kali.. dia tampar muka plak.. Acih pon tekebil-kebil lah.. tapi Acih tak marah.. Acih sengih je, pastu pengsan balik... agaknya bosan kot, nak ajak kakak main kot..

sekarang segala sikat ke, atau benda-benda keras, takleh letak besepah.. sebab dia suka hempuk kepala orang.. bukan sikit-sikit.. hempuk kuat giler.. menangis lah Acih aritu kene hempuk.. aku pon kena gak aritu.. hempuk ngan sikat gemok.. sakit okeh!

apa lagi? bab makan dia ni memang senang, sebab apa ko sumbat dia ok jer.. Ibu Pengasuh tu pon kata Amaani ni main belasah jek.. janji makanan.. ada sorang lagi budak susah sikit.. benda lembut, lembik budak tu tanak makan.. tapi tulah.. bila dapat yang jenis main tibai je makan.. allergy lah plak..tak leh makan seafood lah.. itu ini semua kene jaga.. makan lah sayur ngan ikan je ye amaani ye?

Oh video jalan takde.. sekarang memang musim pemalas amik gambar.. video apatah lagi.. nenanti lah ye ;)

jom tengok gambo budak belagak yang konon terer jalan tu.. dah tua baru nak bejalan..hahaha...



-




-




-




-




-

jangan korek idung depan orang dik, malu orang tengok (>__<")





EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

ikatankasihku said...

hahaha comel gambar last tuh...
akhirnya, c tembam da pandai jln..
kelakar bila bygkan dia jln smbil nak balancekan punggung dia yg berdepot ngan pampes tuh..hehehe

Cahaya Puteri said...

suweeettt nye pic last tuh...;D

Anonymous said...

Alhamdulillah si comel dah pandai jalan lepas ni penatlah nak mengejar plak :) Fila, nak tanya baju2 amani beli kat mana semua cantik2 mind to share .. hehe

TQ,
Nisa

Anonymous said...

muka amani macam wan

wanie

Filla ~ Kasihs said...

nisa: selalu beli kat Mothercare..sebab baju dia tahan..baju kakak dia dah berapa taun pon still elok ;)

fadel said...

Congrates budak kecik! Cpt jalan laju2 mama nk belukan kasut raya tu...mintak yg mahal2 tau!

Konot said...

hahah comels sgt gambar korek hidung!

HappyIrfa said...

comelnya dia..

teringat kenangan si kenit akak baru belajar berjalan 7 bulan yg lalu..sekarang dah berlari dah pun

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

tembam amani ne kan?? pandai filla jaga smapai tembam hehe

Anonymous said...

i dah resend email tu..try check..dpt x?

-linda-

Aya Ariel said...

dah pandai jalan ek..
ok lah tu..lepas nih cepat2 pandai cakap pulak..mesti cam acih..bertih goreng..hehe