Wednesday, March 16, 2011

Warkah dari peminat Indonesia...

Pertama… saya ucapkan salam kenal untuk Pak Radi dan Bu Filla. Saya ASRI DEVI, saya tinggal di Indonesia.


Bagaimana saya bisa tahu alamat e-mail anda??? Ceritanya sangat panjang. Simak ya…… saya mau bercerita. Maaf jika bahasa melayu saya agak blepotan alias kurang lancar. Hehehe…… maklum ya……

Aku ini suka sangat ngan budak-budak kecil. Apalagi budak kecil perempuan. Aku sering sekali cari gambo anak-anak balita dalam google. Tapi kadang gambonya aneh-aneh… makanya, kadang saya suntuk. Sempat meng-klik Google dan saya klik icon Gambar (Picture) aku tulis Balita Imut lalu aku search… but… ah…… gambarnya juga tak menarik hatiku… hehehe (mungkin yang menarik bikin anak sendiri ya???) tapi tak lah…… aku ngan kasihku lom menikah… apa kata dunia jika kami punya anak dulu???? Di Laknat Allah pula kitorang nanti…… :-)

Nah…… Pak Radi dan Buk Filla… aku putus assa neeh, akhirnya hanya iseng cari2 gambo perlengkapan2 bayi, Pakaian, Celana, Rok, sampe akhirnya ku temukan gambar seorang Kasih Aleeya.

Aku ni nemunya di Google-Gambar(picture)- lantas aku tulis Almari Plastik- klik Search.

Nah…… jerrr… muncul gambar berbagai macam almari, dan disitulah terdapat seorang anak kecil, ngan pakai celana macam warna merah, pakaian warna kuning, tangan pegang sendok, sedang jongkok di dalam Almari.

Aiiii…… lucu sangat budak ni… aku download deh gambo-nya. Aku simpen di flashdisk aku, and aku pajang sebagai wallpaper di laptop aku. Dnan disitu pula aku dapet Blog Mama, Papa, dan Kasih’s Fotopages. ……Hehehehe……

Dan ternyata…… banyak kali gambo-gambo Kasih Aleeya yang bermacam-macam, nah… disitu pula aku tau nama Budak kecil nan lucu ni. Namanya ternyata Kasih Aleeya.

Macem2 gambo aku dapet disitu Pak, Buk…… yang gaya Rocker…… auuu…… nak jadi apa budak ni??? Rocker?? Sangat cocok…… hehehe.


Sudah itu, sekiiiiiian lama sangat aku tak buka-buka Internet, facebook pon tak aku buka. Nah… akhirnya aku buka lagi pon Internet dan facebook ku.


Aku klik lagi Google – Gambar (picture) – “Kasih Aleeya” – Klik Search…

Aaaiiii…… disitu pon aku dapet berbagai macam gambo Kasih Aleeya ngan title Acih Kembali Lagiiiiii. Aku buka deh salah satu gambarnya…… nah…… disitu aku temukan Blog Baru Buk Filla. Yang judulnya Aku.Filla.Ni

Aku baru tahu kalau Kasih dah jadi 2…… hehehe…… maksud ku Kasih dah punya adek… Kasih Aleeya punya adek Kasih Amaani.

Langsung aku update status di facebook-ku……

“Wah… ternyata Kasih Aleeya sudah punya de2’…, Kasih Amaani…… cepet gede ya…” begitu pon macam ku tulis update status ku di facebook.


Aku buka-buka-buka dan buka Blog Buk Filla, aku temukan di sebelah kanan layar, Icon-nya RENOVASION… trus ada gambo rumahnya, macam apartement, disitu aku dapat alamat e-mail adrie102@yahoo.com, aku simpan deh alamat e-mail itu.


Lalu aku close Blog Buk Filla.

Kemudian aku buka facebook ku. Di bagian search aku ketik alamat email tu adrie102@yahoo.com, nah… aku temukan Facebook Pak Radi…… namanya ****. Aku belum bisa liat foto-fotonya,karena belum jadi teman facebooknya, lalu aku add Pak Radi, cuman hingga kini belum dapat konfirmasi dari Pak Radi. cuman waktu itu Pak Radi mungkin habis upload photo ngan judul Bandung da seken, aku buka-buka album Pak Radi tu, ada gambo Buk Filla juga, Kasih, dan family. Aku liat salah satu tag di gambo Buk Filla dan Buk ***. Yang tagnya disitu tertulis ****. Ai…… senang nian aku dapat alamat facebook Buk Filla, aku add juga Buk Filla…… juga pak ***, aku add juga, dan dia tanya dari mana dapat alamat facebooknya…… hahahai…… beginilah ceritanya. Terimakasih sudah konfirmasi ya Buk Filla……




Saya sukaaaa sangat keluarga Pak Radi & Buk Filla… macam sangat harmonis dan bahagia.

Salam kiss wat Kasih dan Amaani ya Pak… Buk…
 
 
Dan ini macam-macam gambo Kasih Aleeya yang ku dapat dari Blog Mama, Papa & Kasih’s Fotopages.



Jujur…… Saya sukaaaaaa sangat ngan keluarga Pak Radi dan Buk Filla.


Dan sekarang ini tentang diriku, jika Pak Radi dan Buk Filla masih bertanya-tanya tentang siapa aku…… takutnyer…… kitorang ni dikira mau maen terror…… hehehehe… tak lah Pak, Buk…… saya hanya ingin tambah teman dan keluarga…… sudikah kalian????



Saya ASRI DEVI. Lahir tanggal 03 Agustus 1991. Sekarang ni umur saya barulah 19 tahon. Saya lulus SMA tahun 2009, tapi tak lanjot kuliah karna saya ni orangnya malas berpikir. Saya orangnya lebih suka berkreasi dan cari duit…… hehehe……

Saya ni tinggal di kota Pacitan, bagian kecil kota dari Indonesia. Letaknya di Pulau Jawa, Provinsi Jawa Timur.
 
Nah…… ini dia saya. Di samping itu gambo saya. Nih amek gambonya waktu saya holiday- di Solo. Solo itu bagian dari Indonesia. Letaknya di Provinsi Jawa Tengah. Silahkan berkunjung jika kalian ke Indonesia. Paling ramai di Solo jikalau ada Pasar Sekaten. Pasarnya Keraton Solo, yang di buka ketika bulan Maulud.



Saya juga suka sangat untuk jalan-jalan. Makan-makan. Hehehehe……

Sementara itu ya perkenalan dari saya, kalaulah Pak Radi dan Buk Filla belum percaya tentang saya, ini deh ku kasih number handphone saya 085*********. Hehehehe… itu nombor betul… ndak tipu-tipu. :-)



Sekalian saya juga ingin minta maaf jika saya ini dah cukup menganggu Bapak dan Ibuk.



Salam kenal deh pokoknya……

Salam persahabatan

Salam kekeluargaan
 
 
Itulah dia Asri Devi, dari Indonesia..muahahha.. Sorry ya Dik Asri.. nggak punya niat untuk siarkan di belog ini.. sumpah nggak ada niat yang nggak baik.. cumanya, sebagai melahirkan rasa terharu gitew.. (eh asal aku slang indon dah nie?).. muahahah...
 
seriously first time dapat email/fb message rasa macam eh? sapa plak nih? takut pon ado ;)
 
tapi ternyata niatnya adik nie baik.. dia cuma berkenan kat Acih jer ;) terharu plak Buk Filla bila dapat email from Asri Devi siap gigih attach gambo Acih nie hah.. haku pon korek balik folder nak carik gambar-gambar yang Asri attach tu.. so ni jerlah antara gambar-gambar Acih yang Asri send tu akak dapat carik.. yang lain tu ntah mana ntah...
 
so kepada Asri, salam kenal, ya bisa dong.. kita saling kenal, saling nambah keluarga..
 
ok itu saje kisah peminat dari Indonesia.. sekian terima kasih
 
 
 
EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

26 comments:

Simple Me♥ said...

wahh..peminat dr indonesia, cayalah kak filla:)

ifnirsweet said...

wahh..peminat dari indon..haha..hebat2..

sy pon peminat jugak ni :D..

http://i-am-ifnir.blogspot.com

Shinnaz Ahmad Rasid said...

perghhh..tu kan filla!! famous!!! I yang selang dari bape block pun kalau jumpa sesegan. I pun peminat u tauuuu ;)

Ummi M.I.M said...

memang patut pun.. sebab saya pun suka family awak... hehehe

Iela Fazielah said...

uih... ada peminat indon tu.... terharu beb!

pss: bila nak pindah msk paragon?? ramai dah duduk dah..

nasazfrog... said...

Ermm tak pulak dia bagi gambar utk tatapan kito... kok ado best gak leh tgk muko peminat hang tu.... apa pun gambar acih time kecik mmg comel,,

Zana_MamaBatrice said...

waaahhh
buk pilla...udah ada yang admire sama acih kamu ya..
ha ha ha

sapa ler tak jatuh chenta ngan acih yg comel tu....

anis said...
This comment has been removed by the author.
Pn. Zana said...

wah ..ade peminat kamu ye. best2..:)

anis said...

syabas filla

anis pun peminat mu dlm diam jugak..
blog kamu mmg happening, berilmu dan tidak membosankan..
patut la org indo pun meminatimu juga buk Fillanie..

J.M.R said...

acih memang tahap market antarabangsa nih..pasni leh jadi duta kecil malaysia kt indon ya, buk filla..

MRS. K said...

nak otograf!!!!

Liyanaroxx said...

perghhhhh..acih siap ada peminat oversea tuh..kalah justin bibir nih~ ;) btw pasnih kalo jumpa acih nak amik gambar ngan dia ar!!!

me suya said...

kak filla..
sign satu.. PA artis bernama Kasih

Atiey said...

ish..kecik2 da ada yg minat..besar nanti entahlah yer..tgk2 glemer cam siti nolija yer!!! tahniah 2 u ada peminat ramai..

shada said...

holoh3 comey nyaaa surat diaa... dah la siap letak status kat fesbuk lagii... mau buk pilla tak terharuu.. :D

tp nak cam lawak plak.. celah2 bahasa indonesia yang agak pekat, ada perkataan gambo.. hihii...

shada said...

eh2 sayer pun peminat jugak.. :) tapi maluuuu laaa... hahaha...

Miss Messy Mirae said...

tadi saya nampak akak ngn husband kat alamanda..nak tegur tapi segan la pulok..so..tgk dari jauh je.hehe..

missT said...

wahhhh...kelass... peminat level international gitu... :p
p.s. : ade potensi u nak bermenantukan org jauh ni.. ;)

Filla ~ Kasihs said...

heheh..peminat acih..bukan peminat pillanie.. *malu*

iela: tulah, lulus jer mpsj, nak pecah dulu blakang tu.. ktorang buat sendiri semua, sbb tu mcm kura-kura sket ;) nak sep bajet ;)

miss messy: huhu.. yeke? selekeh, balik keje tak mandi, salin baju jer..hehe

Aya Ariel said...

perghhh..dah kelas artis gitu..hakhak..
aku pon minat kat ko gak akak..
cam best jer kan..
ade fan..hehe

spectator said...

yes..both kasihs are super cute..i adore ur kids as well...am aiming for gal lak after having 2 boys hehe

sheila said...

bagus dong kamu..ada peminat luar negara gitu. persis artis udah kamu itu ya

mannira said...

i pun dah lama minat u...tapi nape tak friend dgn ai...sedih tau...:)

maksum ikhwan said...

salam kenal buat semua teman-teman,saya baru disini,saya ingin banyak teman makanya saya masuk ke blog ini,
saya dari Bondowoso jawa timir indonesia

maksum ikhwan said...

salam kenal buat teman,saudara,ak baru di blog ini,alasan saya masuk sini untuk nambah teman ,saudara,dan persahabatan,aku sendiri berasal dari Bondowoso-Jawa Timur Indonesia