Monday, March 21, 2011

Birthday Tok Braim yang ke-61

19 Mac 2011

Lek lekkk.. Atok ni suker tau buat muke serious..

Buat Ayahanda yang tersayang-sayang ucuk nie, diucapkan selamat hari jadi yang ke 61 tahun.. eh kalau dah masuk 65 tahun, leh masuk half price je Hongkong disneyland tau! haha.. tetiba jek.. takpe.. lagi 4 tahun jer lagi.. hihi...

Birthday ayah kali ni tak celebrate apa pon, just belanja makan kat Pizza hut jer.. pastu beli SR cake dua slice.. tu pon memasing dah nak pengsan kekenyangan.. memula ingat mcm nak gi Bagan Lalang.. tapi musim-musim hujan ni.. kang hujan, jadi mcm hari tu..beterabur lari.. yang Wan plak takut sebab tsunami.. kang sedap-sedap makan.. tetiba... ok jgn imagine..

Ayah saya ni baik orang dia.. dulu masa dia muda dia garang giler.. tengok misai lah babe.. makan nasik pon boleh termakan misai.. gerun kan? nasib ler Pak Radie dah selamat jadik laki haku.. dulu first time jumpa dia gigil lutut kot? heheh..

sejak dah nak melangkah ke persatuan warga emas nie.. Tok braim ni makin comel ;) dah lah suke cium muka amaani dengan misai janggut tajam-tajam.. dah lah atok braim ni suka kene kondem dengan seisi rumah! hahaha.. pantang haku balik, mesti ada jer tok braim kene kondem.. pasal letak pasu dalam rumah tapi alas kain buruk.. boleh? pastu apa lagi...

Anaknda: yah.. aper mendelah letak pasu dah lawa-lawa.. pastu ada kain buruk kaler biru bawah pasu?"

Wan :tulaaahh.. dah bepuluh kali cakap, ayah kau biasalah..cakap mama mana nak dengar.. cer ko cakap cer ko cakap"

anaknda : tulah ayah taktau.. Radie cakap nak cantik memerlukan pengorbanan"

Atok: Yeke?

Anaknda : ok tujuan letak pasu kat tangga nak nampak cantik laaaaa konon kan? abis tu.. dah letak kain buruk bawah pasu tu? terus hilang dah cantik.. buruk lagi adaaaa...

Atok: Tulah ko taktau... letak kain tu tanak bagi lantai tangga tu calarrrrrr!

Anaknda: Alahai ayah nie.. bukan nak gi gesek-gesek pasu tu kat tangga tu pon.. letak jer pasu situ... takde sapa nak gesek-gesek bagi calar...

Atok: yelah, nanti buang kain tu...


See see see??? kuasa veto kalau dah balik Enstek.. muahahahhahahaha...



ok lah, malas nak cerita banyak-banyak hari nie.. sebab mood tak berapa nak ada :(

semoga Atok Brahim selalu sihat sejahtera... dilindungi olehNya... diberikan kesihatan tubuh badan.. dipanjangkan usia.. dilimpahi rezeki..


Atok Braim kalau senyum memang comel ;)

ko ada sikat style atok brahim? lekat kat tapak tangan tu.. hahaha... orang lama mcm tu arr ;)







EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

10 comments:

DiyanaRosdi said...

Happy bday Atok Braim..jatuhnya pada hari pertunangan sy Kak, 19/3.... Sabtu lepas, so sama2 lah didoakan pnjg umur,dan dmurahkan rezeki lg. ;)

Shinnaz Ahmad Rasid said...

sweetnya Atok Braim!

Madam Bling Bling said...

cucu chomel, atuk pun chomel..vavava, chomel la Pak Braim :)smoga panjang umo dan murah rezeki.

Atiey said...

SELAMAT HAR! LAHIR ATOKKK KASIH!
Semoga dipanjangkan umur..di murahkan rezeki...kami sayang anak kamo si filla!!! eeh tetibejer ahaks...

Ummi M.I.M said...

heppy besday atok braim....

Miss Moon said...

pillaaaaaaaaaaaaaa laki aku pun suka sikat tew akakkak terbawak bawak ke anak teruna aku akakakk kadang kalau aku tak jumpa sikat aku ...sikat pak sutan pun aku rembat ...pastuh pak sutan marah sebab rambut aku banyak lekat kat sitew akkakakakka

Bekas ratu. said...

happy bday Atok Braim.!!

beday akid smlm, pun mkn pizza jer kak. ngn kek SR. jadik la kan. musim2 hujan ni, nak kuar payah
(alasan. padehal ujung bulan lom gaji) muahahha

nifalnin... said...

happy bufday to us atok braim... wahhh... tumpang 2 kaki buleh kan... hehehehhe... semoga panjang umur dan murah rezeki... aminnnn...

Mimy Hamid said...

ayah ko kalau serius mmg takut...tp dia gelak comel..heheh org muka garang hati baik...

hepi besday uncle...

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Happy besday pak brahim. Semoga panjang umur dimurahkan rezeki..

Muka ayah ko sama la dgn arwah abah aku. Org tgk garang giler coz ada misai.. Tp sebenarnya disebalik wajah garang depa lah, mereka insan paling baik dlm dunia. Oh tetiba rindu arwah abah aku