Tuesday, March 22, 2011

Kenduri Kawin Neighbour Wan..

kenduri kawin kali ni special sket ;)

pertama, sebab dekat giler..siap-siap..jalan kaki jer kat ujung simpang umah Wan.. pastu ntah, rasa mcm best plak wedding kali nie.. tema kaler purple.. dah lah cuaca aman dan damai.. lapang jer rasa.. redup plak tu..

sebelum ko tengok gambo pengantin, korang kena tengok dulu gambo kaum keluarga mak ni hah..

oh tu tangan si debot nak capai bunga bulat-bulat

sebelum gi umah pengantin, marilah kita bergambar-gambar dulu yeh..haishh sian Amaani tak de pon gown-gown T_T

paksa Wan amik gambo ngan anak kesayangan..

masa tengah amik gambo.. Atok sibuk jer.. sengaja ke tak sengaja ntah la... tengok Wan dah daring dah tu atok sibuk nak menyelit ;)

bila atok tak masuk dalam gambo, Wan ketawa keriangan.. hahahaha... 

syok jugak ada cermin besar seketul ni hah.. leh amik gambar ramai-ramai.. Acih naper? nak bagi ucapan?

Pak Radie pon haku paksa masuk dalam gambo ;)

ok selesai syok sendiri seisi keluarga, kini tiba masanya berjalan kaki beduyun-duyun gi orang kawin..

nak citer sikit perihal kenduri ni.. nampak tak bekas-bekas lauk tu? lawaaaaaa doh.. tataulah kot aku ke yang jakun? tapi first time tengok tempat lauk sebegini rupa.. tegantung-gantung penutup dia.. kewl kan? tp lauk tu rasa dia so-so jer.. 

giliran kita plak ye kasih.. 

cantik jer, setiap table ada fresh flower yang ada tema-tema purple gak..

tu dia, pengantin pon tiba.. sungguh ceria mereka..

Amaani apak dia bawak duduk kat atas tembok.. syok betul dia melayan gang kompang..

hah ni utk yang nak kawin, suka sangat idea tuan rumah nie.. setiap meja ada balang kuih.. kuih lain-lain plak tu.. kat meja kami ada benda ni.. tapi ntah ler apa nama dia... kat Melaka banyaklah nie.. dia mcm beras rangup tu... sedap dan colourful comel!!!

warna warni rangup plak tu.. habis Acih ngan haku bantai benda nie.. orang keliling cuma boleh pandang jer.. sorry!

oh kat meja sebelah tu balang kuih rose.. rasa macam nak makan, tapi takkan nak buat muka sadin pegi amik balang orang sebelah plak kan?

nasi Pak Radie.. aku rasa orang kat situ pelik kot tengok pompuan gile ni..segala benda ko nak amik gambo.. nak kata reporter tak gak.. hah fedulik haper haku.. 

hah ni pon best.. kat satu section tu dia sediakan table.. ada kuih nie.. sedap plak tu.. Amaani sorang bantai seketul nie.. kuih tepung beras yeh? dalam dia ada kelapa yang manis tu.. yummy!

wajik pon ada tau.. pastu sebelah wajik ada tapai... 

sebelah tapai plak ada cendol... best kan kenduri macam nie? kalau boleh letak kilang aiskrim adalah lebih afdal... 

pastu tak pasal-pasal Busu pon temasuk dalam gamba... Busu, rambut tu apehal mcm curly-curly? set rambut yeh?.. muahahah....  mati lah aku kena maki.. huahahahaha... 

eh gamba dah habis yeh? cukup lah tu yek... ni pon dah cukup baik aku nak auto publish utk korang.. time korang baca nie, mak sedang berkursus kat shangri-la.. weeehooo.. tapi topik besok bosan nak mati.. doakan lah ahkak ko ni tak tido... tido masa kursus adalah feberet aku... 

-adios-

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

syah said...

namanye adalah inang2 ye buk filla ..betul ke ? hahaha ..kalu x silap lah ..

Aya Ariel said...

owhh..sgt best kenduri cenggini..
kalo aku..harus bolot sume balang kat atas meja..
temasuk meja sebelah..lalala..
buat2 muke sadin yerk

Atiey said...

hehe best gi kenduri...waaa lama dah mak tak makn nasi kenduri nieh...ups sblom terlupa muka akak cam atok berahimlah...

bonda dadif aka akish said...

halalalal..amani2....comey benor ko nih....rase mau geget pp mu itu..

=)

Devi Pippi said...

Aew..... Amani ke... makin beso aja budak ni....
makin comel saje......

Daria said...

u got so many beautiful photo here...kinda like it....and the story too.....do u mind i link u?

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!
i pon suka that rice crispy tueeeeee!
dia actually jual in golf ball size kan...pastu manis2...arghhhhhhhhh sedappppppppp!
teringin la plak zamn it!

Anonymous said...

ehh..busu tu muka mcm kenal...adik awk ke filla.knp muka dia mcm arash pelakon tuh.sekali pandang mcm arash,2 kali pandang mcm aqasha la plak

SunsuRia said...

Wa.. byknye makann... suka sngt kuih kaler ijau pink putih yang dibalut daun pisang tu.. rasanya nama kuih tu 'kuih puteri 2 sebilik' hehehhe.. sedap... ;))

Filla ~ Kasihs said...

syah: inang2..ko biar betul..

aya ariel: baru bolot satu balang pon.. orang sebelah tu dok tengok jer..hehe

atiey: yesza..ramai dah cakap muka mcm tok braim..anak bapak!

bonda dadif: meh lah geget ;)

devi pippi: cepat sgt tetiba eh dah beso? hehehe

daria: oh tq, sila lah link..boleh ajaaaaa..

ladyverde: tulah pasal..sedap okeh..ngap ngap.. tau tau dah nak kosong balang tu ;)

anon: yup adik, hihi..dari dulu org ckp arash tak pon aqasha.. ceh perasan! takpe, dia tengah gigih nak kurus tu.. dgn harapan dpt lah sipi2 pelakon..bluekkk!

sunsuria: haha.. tul kuih tepung beras tu memang best kan? dulu time ngandung Acih kot.. suke sgt ;)

Yun said...

filla, memang inang-inang namanya. :)