Friday, March 25, 2011

Course @ Shangri-La Putrajaya - day 3

jangan la tekejut.. kecik hati ai tauuu.. muahaha.. ni otw nak gi course.. ngeh ngeh.. psttt cpm, ni bukan takat riben besar, ni dah sampai tahap baju ropol-ropol kalah lawyer..muahah... tingin nak jadi pompuan sebenar T_T

malas nk citer.. 

ni pon malas

ok ni rajin ;)... kul 9am.. pekena kopi dulu.. cookies pon sodap! uihh tebayang plak dah.. 

ni my new friend Afra.. love her style, funny, confident.. dan yang penting suke tgk the way dia ikat tudung dia.. stylo jer.. i mean, walaupon tak delah mcm zaman sekarang orang dok pakai ranggi-ranggi tudung tu kan.. itu lawa jugak, tapi gi shopping leh laaa.. mcm Afra ni simple yet sophisticated.. lawa kan?

kami

with the speaker, Dr. Adib Vincent Tung.. topic: protocol.. maka gossip raja-raja pon dibentangkan masa nie..muahahahhaa.... haih nasib lah aku dah kawin, kalau tak nak gak aim anak raja yang still available.. 
oh ye, Dr. Adib nie muslim.. 

tadi minum kopi, pastu break makan ni plak.. 

ok dah ready for lunch? jom layannnn...

sebab menu kat ShangriLa putrajaya tu ialah Nasi Kandaq, haku dah tak leh terima okeh.. so pilih nasi kaler pink..muahahha... serious warna pink tuu... nasi kismis ke aper tah.. belonggok-longgok ketam ngan udang goreng.. tapi mak cuma leh pandang dengan sayu :( .. Amaani, pasni ko isap botol jelah yeh?

day - 3 ni best sket dari day 2... ada Tempura!!!!! yesss i like... tapi temenung tengok udang tegolek-golek.. terus suruh tukang masak tu gorengkan i vege and dori fish jer.. :(

sebelum santap kene sengih dulu

ni sajer getik nak cuba.. yang kiri kecik-kecik kaler hijau tu sedap! mcm isi ayam tu dia rebus kot.. pastu yang hijau tu mcm rasa serai dengan aper tah dia blend.. ala-ala kerabu gitu.. yang kanan tu paru/daging pedas..

comel jer.. haku amik semata-mata nak tangkap gambar.. tapi mak makan gak 2 batang ;)

oh ini sedap.. apa nama dia tu? zucini? aper tah..malas aku nak refer dictionary..

ni pon sodap (huh kalau aku mana ada yang tak sedap >_<")

maniss

us

oh nak cerita sikit.. ada masa topic apa tah.. ada buat test tau.. utk categorize kan korang ni jenis cemana.. aku masuk kategori S.. 'S' tu maksudnya steady.. muahahaha.. tau orang S ni cemana? mcm aku lah..
orang S tak suka complicated.. tak suka bising-bising.. tak suka kena push.. dalam erti kata lain... tak suka orang dok asak-asak, mcm soalah 'dah siap ke? bila nak siap? boleh siapkan tak?'.. huihh aku memang hangin orang buat aku mcm ni.. ko bagi dateline aku tau lah keje aku.. jangan byk tanya boleh?  dan orang S suka pendam.. tak suka keluarkan apa yang dia rasa.. mcm dalam meeting ke apa ke.. kalau orang tanya, 'any question?'.. konpom jawapan dia "NO" .. malas nak pening..hihih.. tapi orang S katanya bijak..hahahhaha... *geli* pastu orang S nie diam.. diam... diam.... tapi sampai satu tahap dia tak tahan, memang hancus.. tapi speaker tu kata.. utk sampai ke tahap orang S untuk meletup ni susah.. bila betul-betul orang S ni terluka.. baru dia meletop.. masa tu, sayang semuanyaaa sudah terlambattttttt T_T.. jadi pengajaran nya, orang S susah untuk terluka, tetapi sekali dia terluka bermaksud orang yang melukakan hati dia tu memang dah tahap melampau... 

ok dah malas nak citer yang tu..

sambung citer makan lagi best ;) huuii sedappp yang ni wa cakap lu.. adik ku Ida yang serve utk ahkak dia yang berat bontot nie.. tq Ida..

petang tu last session.. terus buntang bijik mata mak.. yelah speaker gojes! hahah.. english dia.. tegeliat lidah.. hahaha.. tapi pandai gak dia ckp melayu.. ayat feveret dia 'mcm gini gini gini'.. hahaha.. 

ok dia kata, penampilan pertama adalah paling penting.. orang akan ingat yang pertama dia nampak.. dan straight akan menilai diri kita walaupon orang tak tau perangai ko tu busuk ke haper ker.. at least dia dah nilai kita bagus dah cukup bagus kan? so marilah kita mementingkan penampilan kita.. 

tea break.. pisang goreng ngan aper benda ntah.. nak muntah aku makan banyak (tipu)

buat yang tak tau yer.. meh aku bagi ilmu yang aku timba .. hahah timba tuuuu... 'gain' - knowledge that i gained.. ok?

situation begini yer.. kata lah korang kat opis.. ada 3 orang AB dan C..
A: boss korang
B: important client
C: korang

cara yang betul untuk C introduce kan kedua-dua A dan B ialah... 

B, let me introduce you to our boss (A).. 

ingat ye, dalam situation mcm nie.. siapa yang lebih penting perlu diberi keutamaan.. dalam kes ni, important client kan penting?? so, kita kena sebut nama client kita dulu.. utk diperkenalkan kepada boss kita.. pahe??

ok, Situation 2

A: boipren ko yang kaya raya lagi bereputasi tinggi tabik spring
B: Ayah dan Mak yang orang biasa-biasa je
C: korang yang terror sebab dapat boipren mcm tu..

so bawaklah boipren balik umah.. sapa yang korang nak sebut dulu utk nak diperkenalkan? sapa jawab BOIPREN meh aku lepuk muka ko dulu... walaupon A tu kaya raya dihormati rakyat jelata, tapi dala situation mcm nie, still your parents are the most important person... so ko kena cakap mcm nie, 

Mak, Ayah.. nie A, kami baru je kenal 2 minggu lepas.. tapi A dah ajak betunang nie.. mak ngan ayah setuju tak? kalau tak setuju nanti C bunuh diri.....mana nak dapat dah boipren kelas atasan mcm nie mak oiii.. 

heheh,, takyah lah C susah-susah bunuh diri.. meh datang sini bia aku bunuh ko dulu.. 

aku tertekan apa tah.. tetiba gambo jadi empat segi tepat..hahahah.. eh ok gak kan? 

so inilah 10 participants untuk course kali nie.. kiri sekali tu Vivian the organizer.. so sweet.. comel jer dia tu..

ok lah sekian dulu.. bontot dah cramp nie.. 


EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

9 comments:

Zahira said...

Wow sedap2 makanan tu ;p

| Cik Hani | said...

best ah makanan die...aku ngadap 3 entry kak filla nih meleleh-leleh air liur nih. ishishish.

DiyanaRosdi said...

Selamat brtugas kak ;)

JuJue said...

aku suker course macam ni..sebab leh makan macam macam

sarah kalam said...

kak ur food catch my eyes,but ur camera catch my heart..
kalo akk free bwt la review for the camera wud rili appriciate it...

Filla ~ Kasihs said...

zahira: memang sedap..dah lah tengah lapo nie..huhu

cik hani: kakkaahhh.. cpt tutup blog nie..

diyanarosdi: yer..tima kasih ;)

jujue:tau takpe..

sarah kalam: haha catch your heart? suka ayat tu.. hihi.. dah buat review sikit hari tu.. check it out..kene godek sendiri..ntah kat entry lama sikit.. sila lah beli. konpom tak nyesal coz i'm lovin it to the max.. rasa nak tido peluk kamera..huahahha

Iela Fazielah said...

best kat part mkn2... emmmuah...semua cedap!

Eila said...

Interesting post...makanan tu semua menarik...

auwcak said...

bestla nampak kursus nih...this year tak de gi kursus lagi..secretary day pun lom tentu lagi dongg