Saturday, March 26, 2011

ada 45 gambar..sila tatap sampai muntah..

kali ini saya bawa anda mengembara ke Pullman Putrajaya.. heheh.. dah ready dengan baldi memasing..kalau belum, dah pegi amik cepat, aku tunggu ni ;)

actually, aku kan PA tak rasmi dalam family T_T tugasan kali ni abang aku suh carik tempat nak celebrate birthday boy birthday ayahanda yang tercinta.. so aku rasa pullman ni mcm best plak.. ngeh ngeh.. bila dah dapat approval, mak apa lagi.. laju jerrrr.. "hello, i nak buat reservation for 7 adults".. ok done.. 

kat Pullman ni ada 2 cafe.. satu B's cafe (in building cafe) dan satu lagi The Village cafe (lakeside).. being me yang gedik, mestilah nak makan ala-ala kat tepi lake sambil dihembus-hembus hangin.. sekali hujan! padan muke semua.. 

actually eh banyak kali type actually kan? ok, sebenarnya pullman ni hotel baru kot? dekat giler dengan PICC.. tapi aku tak penah sampai lagi kat sini.. masa baru sampai kat pintu masuk ni, ala-ala tergamam dengan keindahan rekabentuk hotel.. cantik sesangat! penuh dengan ciri-ciri kemelayuan zaman dulu kala ;) sangat detail.. ohhh cantiknya! terus jadi sakai kejap ;)

posing-posing sebelum meneruskan pengembaraan..oh ye, Pak Radie macam biasalah.. orang last yang sampai.. dia kan opis jauh.. so lambat lah sampai.. orang kul 6.30ptg dah sampei, dia kul 8.30mlm.. boleh?

gitew.. sakai tak?

luas giler kat luar dia.. landscape sangat sangat sangat cantik giler..

comel tak Wan amik gambo? nampak Wan?

kami

filla pakai:-
baju lama sebab takde baju baru: forever 21
cardigan kusam sebab takde cardigan lain: topshop
harem pants: dorothy perkins
kasut: primavera
budak yang dikendong: Kasih Amaani

menantu dan mentua

Ya Allah, ko tengok Acih ngan Dhya.. bepeluh-peluh berkejar-kejaran ;)

haha Amaani kene agah.. kelaka..

mak tekoyo-koyo konon candid..rupanya haku jer perasan candid sorang-sorang..dasar gedik..

budak-budak memang suke buat sign peace? kesian korang takde modal T_T

cucu-cucu kesayangan Wan and Atok (Dhya Jazlina, Kasih Amaani & Kasih Aleeya)

kan aku kata.. peace tak abis..

cuba buat mcm mak kau.. asik tunjuk penampar tak abis-abis.. 

dah nak sampai the village cafe

sesekali teringin pakai earrings besar-besar.. tapi dua-tiga kali kene rentap dengan amaani.. nasib tak koyak tinga mak ko nie T_T asik nangis je mak ko nie... 

pasangan veteren paling romantik di abad ini.. romantik????? hahaha.. Atok pon pandai nak pose candid...

awwwwaaawaaaawaaaaa..'no comment'

muka lebar 30x ganda dari tangan..haku baru nak makan dia dah berak.. tensi mak..

sibuk pilih food.. oh sorry to say, i'm quite disappointed with the food :( dah lah tak variety, tak delah sedap sangat.. jauh lah beza ngan shangrila.. huhu.. taulah conceptnya bbq, tapi? takat green tea nasi lemak, bbq, nasi goreng, mee goreng (aku goreng lagi sedap), kueyteow goreng pucat lesi.. apakah? sangat tak berbaloi dengan harga.. service pon tak mcm apa aku expect.. pinggan dah habis makan takde orang nak angkat.. air dah habis takde sapa nak refill, asiklah kene panggil nak refill... apakah? setting pinggan atas meja pon ala-ala.. bukan suppose ada pinggan kecik tempat ko nak letak sudu gerapu kalau ko dah habis makan dan nak amik makanan lain? kalau ada orang pullman baca nie, please upgrade your service and food.. tempat cantik dan gah.. dah cukup buat aku terpegun.. tapi tak cukup lah sekadar cantik dipandang.. orang nak food yang sedap dan service yang mantop.. tq!

tapi takpe.. makan tetap makan ;)

eish dia nie, kadang hensem.. kadang hansap..muahahaha... teruskan usaha jogging pagi petang.. semoga mencapai matlamat badan idaman...uhuk uhukkk... 

muka pon dah nampak tak puas hati kan? ooohhh that is the worst part.. fillanie memang dari dulu tak pandai nak cover muka kalau tak suka, terus nampak tak suke.. tapi kalau suke.. muka terus bercahaya.. 

bbq team.. ermm.. tapi baik jugak dorang nie.. aku dukung amaani, so susah sikit nak amik food.. siap kelam kabut servekan.. tanya apa aku nak..siap cedokkan kuah ;) cuma waitress jerlah yang hampeh sikit.. 

abang and wife

tak tau nak makan apa bukan sebab food banyak..tapi mcm ermm ermm.. apa nak makan nie? uihhh teruk sgt ke aku komen? sorry..

tapi sup ekor dia terbaekk..

hahaha.. dia capai sendiri roti nie.. main sumbat jek dalam mulut.. tau-tau.. uwek uwekk.. eh? tecekik budak nie? hahahahaha... teruk mak ko nie.. 

biasa je kan? tetiba rindu shangrila.. 

Pak Radie baru hegeh-hegeh nak makan.. orang dah jadi ular sawa dah..

dah 7 tahun kita kawin Pa kan? muahahah.. tetiba plak per hal? 

with birthday boy, eh lupa nak suruh birthday boy senyum lebih sikit.. 

nak test camera.. tak habis belajar lagi sebenarnya.. cemana nak statik kan tangan tu supaya tak blur.. malas nak belajar.. huahahahah... 

kene angin sikit asik bersin jek budak jacket hitam nie.. eh ada cerita.. kat every table dia letak candle besar tau.. tapi candle tu ala-ala betebuk tengah dia.. so belah dalam tu dia mcm patutnya menyala lah lilin..tapi ni tak nyala.. so abang aku bijak pandai.. pegi bakar.. sampai cair kat dalam tu.. tapi tetap tak menyala.. rupanya kat bontot candle tu ada suis on and off.. boleh???? terus jahanam lilin tu.. haahahaha... senyap-senyap tukar ngn meja sebelah yang takde orang..sebab takut kantoi datang dari kampung mana menjahanamkan lilin 'moden' dorang.. huhuhhhhh...

the view.. oh tengah-tengah makan hujan! so table food semua pindah.. kelam kabut jugaklah.. bila dah pindah tu.. food pon nak tanak jer.. ada yang ada..ada yang takde.. cehhh! pastu aku ngan wife abang jalan-jalan carik food.. pastu wife abang ajak gi satu section tu (jauh sikit) sampai kat situ aku nampak ada icecube dengan banyak botol air gas.. segala coke ada lah.. terus muka jadi ceria.. "haaaa ni, ada pon air gas bagai.. jom amik" skali lom sempat amik, baru tengok.. datang minah salleh, "sorry, excuse me, this is for private function".. nah.. hamik kauuuu... maluuuuuuuuu.. terus jawab.. 'ohhhhh sorry sorry'.. ngeh ngeh ngeh.. 

lagi

gambar malam mesti tak lawa.. benci lah... muka jadi putih melepak apa hal nie?

'mama buat peace takpe'

clock tower

hotel

hotel jugak

dah itu jer.. dah takde dah gambar... puas hati dak? 

apa? tak puas hati lagi?

macam biasa... ada lagi sekeping ni hah..

scroll lah...

-


-


-


-


-


-


-


-


-



ni lah akibatnya kalau dalam lif pon sibuk nak snap.. tengah snap lif tebukak.. tak pasal-pasal muka orang ni masuk dalam blog!!!!!!

*hai auntie*



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US 
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE 
THE CHEAPEST RATE SO FAR 
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME 
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE 
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS 
http://www.framekasih.blogspot.com/ 
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

11 comments:

-butterfly- said...

:: kahkahkahkah!!
:: korang whole fmly memang selambe lah..
:: klu iza lau, mau muke cuak smpi ke sudah gara2 jahanamkan lilin moden tu...
:: boleh jd pelakon terhebta di kala ini..:p

^izzah_fendi^

Anonymous said...

hahahh suke giler baca blog akak...mmg sakit perut duk gelak je ^_^

nasib baik akak x mnum air gas tu kn, klau x free2 je kena ganti blik kat minah salleh tu hehe ;p

Daria said...

sooo happy to be with family in great place....kan....budak2 tu comel la amek gambar....

J.M.R said...

dh la intenet kt sini lembab, nk kn tunggu gmbr loading sumer...ngantuk okkety..hehehe

pullman mmg tak sedap!! setuju!!

mAmAbuDaK said...

pak radie..muka ganaz..apasal anak jadi comel... ok.k.filla jangan lempang sy..

Aya Ariel said...

amaani cute pakai ala-ala boy..
geram aku tau!!
eleelele...tomey tomey kasih amaani..ciku cakkkk..meh ko duk ngan auntie nih..mak ko kalo ngadapa makanan..harammm pedulikkan anak..huhu

| Cik Hani | said...

kekekekekkee...hamek ko gmbar unty kt lip tu pn masuk. glemer jap unty tuh.

riniy said...

lawak tgk gamba last tu...hahaha...btw, bape per head ek?

Liyanaroxx said...

terbaek ar akak siap gi bakar lilin tuh..adoi,gelak saya sorg2 depan PC nih..btw dulu kami pon x tau..tapi sib baik waiter tuh dtg tolong on kan~ ahahahaha!

Nurul Shahirah said...

kak filla...bubuh gambar amani banyak2 boleh? suka tengok dia..gebu..geram debab gemok..haha

Pn. Zana said...

Amani comelll. geram okey ..:)