Monday, March 07, 2011

Baju Kotak-Kotak...

sajer jer haku lambat hapdate belog.. supaya korang baca aduan rakyat tu banyak kali..muahahah... tolong lah hembus-hembus sikit bagi semangat nak update.. malassssnyerr..hahaha...

hari Ahad (semalam) ada birthday invitation... kat KFC taipin gitew.. school mate Acih sebenarnya.. anak plak kepada owner krista p.9 tu.. dah berapa hari Acih dok excited nak pegi.. ok ok.. dari enstek ktorang pon pegilah... bapak dan anak-anak pakai baju kotak-kotak.. mak dia tak kosa okeh! hhaaha..Pak Radie memang terror.. gi party pakai baju kemeja kotak-kotak pastu check-check jeans telupa bawak.. pandai! jadi pakai jerlah baju kotak-kotak ngan suar pendek askar.. stylo la tu T_T

malas nak sembang banyak jom tengok gambo lagi bagus..

Acih ngan Amaani otw nak gi KFC Taipan.. amaani plak muka teruja...

ko tengok Amaani.. mengganas jek.. hahaha.. weiii tak penah sorang pon nampak amaani tanye 'Baby Girl ke?" ces.. semua tanye "Boy" ke? aduhhh.. anak ai gegirl okeh.. nama kemain ciri-ciri keperempuanan yang terserlah lagi gitew... tu kemeja kotak-kotak pompuan okeh!! zara girl bandung..muahahah.. pon orang ckp jantan.. tensi mak tau... kasut pink okeh.. sabarrrr fillanie.. sabarrrrr...

tapi aku tak kisah sangat... Acih dulu orang cakap boy jugak.. ko tengok dia punyer pompuan tak hengat sekarang? sesikit princess.. lemasssss haku...

Acih excited..

amaani lagi lah... nampak jer box happy meal Acih tu.. dia yang terkam dulu isi dalam tu boley? hahahah..
amik fries sendiri.. makan sendiri tuuu... muahahah...

serious nie.. aku ngan Pak Radie leka tengok Acih main.. pusing tengok kat Amaani.. dia dah keluarkan ayam Acih nak ngap masuk mulut *pengsan*

Acih with friend, Farah...

Farah - Saif the b'day boy - Acih - Nana
(terrornya mak kau ni acih, siap leh hapal nama kawan-kawan)

Filla & Amaani

Cheeky

dapat gak Acih begambar ngan Cheeky.. sian aku tengok Acih.. dia kan kurang lasak sikit.. dia tak suka orang ganas-ganas.. so macam orang rebut-rebut dia terpinggir jer kebelakang.. adoiiii lah Acih.. ko ni tak rawk langsung.. redah jeklah... kang tau-tau dah bergenang kelopak mata sebab terkebelakang.. boley? hahaha.. game lasak-lasak tanak join.. malu lah..apa lah.. cuba mak kau.. game orang bujang pon mak kau sibuk nak join..mak kau kan lupa dia ada anak dua... muahahah...

bday cake.. (bila lah nak merasa order cake tema bola? asik order cake princess jek.. lomah den)

Acih with bday boy Saif...

Acih with teachers.. Amaani? sajer tumpang glemer..haha..
sejak acih masuk Krista nie, dia dah boleh baca sikit-sikit.. tak laju sgtlah.. tapi at least yang 2,3 patah perkataan tu dia boleh baca dan sebut.. banyak jugak improvement dia.. aktiviti pon macam-macam.. balik jer tunjuk buat frame lah.. buat card lah.. buat crab lah.. pastu semua dia tepek kat dinding bilik haku..ok, bilik kami sekarang bih kurang tadika ;) nak reject permintaan dia nak tampal kat dinding atas kepala katil tu..kang takut dia sentap.. mcm kita tak appreciate hasil kerja dia plak kan? so terima jerlah bilik mcm tadika T_T


dah habis celebrate tu.. pakat nak gi Empire subang.. sian Pak Radie tak penah pi sana..muahahha.. so pegilah sana jap.. Acih dah penat.. maka Acih dok dalam stroller, Amaani mak dia dukung.. tengah jalan tu tetiba Amaani meronta-ronta.. ingatkan apa hal, rupanya dia nampak menatang ni hah.. waaahhh dah pandai dahhhh.... baru try sekali kat klcc haritu.. sekarang dah pantang nampak!!!!

suker giler okeh.. hahah.. telompat-lompat dapat pegang stering.. dah masuk coins lagi lah suka menatang ni begolek-golek..haha


jalan-jalan lagi... kat kedai kasut..sekali tengok cermin kontot nie.. mcm ngam-ngam amaani jer.. tapi mak ko pon nak tompang gak..hihihi...

ok serious taktau nak tulis apa.. selamat bergumbira.. nanti ada benda nak gebang mak datang lagi k..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

12 comments:

DiyanaRosdi said...

At last... kua gak new entry.
Berjinggut sy tunggu..hehe
Syiok, every week jalan2.

Anonymous said...

hi.
mmg suka baca blog kasihs ni. hrtu penah gak ternampak kakak ngan kasih kat alamanda.
btw, nak tanya la. kasih pakai stroller apa ek sbb dia mcm dah besar jek tp still boleh muat dok dlm stroller tu. mesti stroller tu hebat. hehe. kalau tak keberatan, boleh share sbb tgh dok cari stroller gak ni. nak yg tahan lama.
thanx.

shy

Sue Sakarnor said...

suka suka suka sangat! terkekek2 ai gelak hokkay!

Ummi M.I.M said...

amani is sooo cuteee... dem geramm!!

| Cik Hani | said...

hahaa at last...puas da nih nunggu entry baru. acih makin sweet, amaani plak makin comel. geram tgk kaki die tu. hihi.

Filla ~ Kasihs said...

DiyanaRosdi: wajib jalan weekend hehe..
anon shy: mac laren.. belilah satu.. alah membeli menang memakai.. bukan takat bawak acih ok.. tu stroller berjasa okeh.. usung barang dapur turun naik tingkat 13.. tak penah ada masalah! dah nak masuk 6 tahun ;)
sue sakarnor: haiii..suke jugak.. heh

Anonymous said...

maclaren? tu la tgk mcm best gak sbb ringan tp tahan lasak. yg kasih nye ni model mana ek? sbb ada mcm2 model kan, yg mahal, yg murah.

shy

Liyanaroxx said...

Saya tgk amaani,teringat ayam KFC hot & spicy kak..nyum nyum~

aku zue said...

diorg dua mmg sgt cute!!

Teyha is daddy's girl said...

lme da x tgk video kasih....

supermommapots said...

comel sesangat amani ni...biasala budak rambut tak panjang org ingat boy..bb ai sebaya amani gak..dh pakai skirt bagai pun org still tanye boy ke girl..huhu..sadis nok..

Orked said...

tak tahan sangat tengok amaani ni, comel sangat! dalam gambar nampak pipi putih, gebu dan bulat!

part paling kelakar, tengok2 amaani dah nak makan ayam kfc acih. hehehhe... lagi funny kalau sedar2 ayam kfc tu dah tinggal tulang! hahhahahahhaha