Wednesday, March 23, 2011

Course @ Shangri-La Putrajaya - day 1

aku pon dah lupa apa ke tajuk course nie..haha.. tapi for secretaries lah.. ingat kan ramai benor lah.. sekali sampei, hah? 10 orang je okay.. terus macam panik sikit.. iyerlah kan.. haku ni kan ke kaki tido.. cemana nak tido kalau 10 orang? ok itu dulu..kini mak dah berubah.. orang anta gi course bukan suruh ko tido.. ok ok fineeee.. 

aku cuba sedaya upaya untuk gain knowledge, tapi speakers utk day one ni adalah sgt membosankan..sorry to say :(  tajuk dah la serious nak mam.. topic writing tu ok lagi lah, at least kita kena tau how to use email accurately, how to write formal letter, rejection letter bla bla bla.. 

tapi topic petang stress management.. masalahnya aku yang tak stress nie, kena dengar speaker nie becakap, tetiba aku jadi stress camne tu??? muahahah.. ok, sekarang aku tepaksa delete gambo with speaker..muahahah... sorry Mr. X, hope u can improve your communication skills ;) 

sib baik dapat gi course nie ngan adik bucuk cayang anjer ni hah.. gambar wajib dalam toilet ;)

gambar sorang wajib dalam toilet 

eh bengong toilet nie, pagi tu masuk toilet yang first tu ok jer.. ada paip semua.. petang tu gatal masuk toilet second tu.. tekan-tekan air tanak keluar.. bongok nak mati.. aku dah mcm Mr. bean.. suruh Ida jaga pintu luar tu.. relek je keluar masuk toilet sebelah.. dah tak yah sibuk nak bayangkan cemana keadaan aku pindah toilet sebelah..muahahaha....

masa makan adalah masa yang diidam-idamkan..luckily ktorang dapat meja for 4.. dah ko paham-pahamlah kalau dah duduk sekelompok ngan kaum... makan mcm jin..jin pon pandai kenyang T_T

padahal breakfast kul 10pg tu makan mee goreng ngan popiah.. huii haii.. ni aku malas gi course nie.. 

gambar ngan ibu mengandung

ok ini pusingan pertama.. giler babeng.. Nasi Kandaq okeh.. tp nasi buh satu sudu makan jer.. sebab dah niat dalam hati, sahaja aku makan kat hotel tak boleh makan nasik sebab nak ratah lauk sebanyak mungkin..

tak puas makan udang ngan ketam tu.. pegi lagi amik ketam ngan udang.. perghhh sedap gils wa cakap lu.. hahaha.. mcm sakai.. buat malu orang kampung ok.. 

masa makan ketam, rasa nak menitik air mata ini terkenang Pak Radie yang suke ketam.. 

aku sedih mengenangkan Pak Radie takde disisi untuk tolong kopek ketam, bagi tuan puteri makan isi ketam jer.. zalim yeh? 

hancur lebur ketam ni aku keje kan.. kata tak reti, tapi nak makan gak.. ketam ngan udang tu dia buat mcm goreng garing tu.. kata lauk nasi kandaq ;) sedap gilos..

aku ni kureng skit manis-manisan ni.. tapi rugi tak makan.. so kene jugak makan.. uiihh yang kek tu sodap.. ala-ala ice cream.. sejuk jer tekak mak ni hah.. yg choc tu hot choc moist lagi lah sedap.. suammmm jer.. auwwwwww... 

abc leh tahan gak

rojak 

sup kambing

ok dah lah tu.. bawak-bawak mengucap.. ni gi kursus ke gi mentekedarah.. pegi 4 orang.. yang pregnant sorang jer.. tapi yang lagi 3 ekor tu makan mengalahkan ibu mengandung.. buat malu orang mengandung je.

ni kes bosan, keluar kamera, senyap-senyap snap gambo..

tea break 

siap makan lunch kul 1.45 ptg, tea time kul 3.30 ptg.. tapi still leh masuk lagi benda ni dalam perot.. kagum tak? 

seram nak bayangkan lagi dua hari kursus ni mentekedarah aper mende lagi.. 

ok, sila nantikan entry day 2.. fillanie bersama makanan lazat enak berkrim.. bye..



EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

17 comments:

AYuNG said...

perghhh..nmpak enak makanan nya tuh kak..:D

MRS. K said...

ni gi kursus ke gi mentekedarah?

baru nak tegor, tuan tanah dah mengaku..kekeke

Shinnaz Ahmad Rasid said...

filla! orang suoh pergi course dgr org tu ckp bukan makan! hahahha..btw, kursus ni mesti private kan? mmg dia offer or office hantar?

| Cik Hani | said...

tk tdo...amek gambau, itu la koje kak filla. hihi. tpi makanan die memang membuka slera. minitik-nitik air liur ni haaa. muahahahahaaa.

Atiey said...

kursus tu tuk org yang kuat mentedarahlah tu..eloklah kak filla pegi..dah mcm kebuluq dah aku tgk..

IEZA said...

Banyaknya makanan...semuanya sedap2..lagi2 ABC tu...emmmmm

MeMHaliD said...

amboi mak....sodap2 tu...xpo la bukan selalu yo x?makan la...den dapek tumpang tengok pon cukup dah...x sabar lak nank tgk menu ari ni ngan esok....:)

DiyanaRosdi said...

amboi,.

nafsu di dahulu kan ..ahaha

..nOj.. said...

byk nye makanan. ketam tu. urgh!
eh cemane course 10org je ni. boring betul. :p

Pn. Zana said...

banyak oh makanan sedap! :D

auwcak said...

biasalah filla...time2 mcm ni la nak melantak..selalu kena kerja..kursus@bermain dan makanan ditaja..ahahahha

CikKaikazie said...

oww h nilah penguat semangat yek k.filla nk abeskan kursus tuh..heheh

Golden Rose said...

bestnye kursus dapat makan free....kalu sedap takpela tapi kalu tak sedap mmg hampeh

http://thegoldenrosereturn.blogspot.com/

Jan@Afzan said...

terliur..terliur...terliur....
semua gambar diambil dengan jayanya membuat orang yang melihat terus lapooo wpun dah kenyang.

tahniah sis.

hehe

miSsMawar... said...

hi filla... slalu baca jer hari ni nak mengomen sbb saya sukaaaaa ketammmm dan udammmmm.... nyum nyum nyum...

Daria said...

sebenar-benarnye, gi kursus bukan nk gi sgt pun....kalau daria and the geng, slalu sgt nk beria-ria isi borang nk gi kursus, tapi sebenarnya nk bersuka-ria dok bersama kumpul kawan2 dan MAKAN best....hehehehe...

anyway, i link ur blog ya, credit to AUWCAK, sebab dia yg perkenal ur informative blog kat i.....nice....i like ;)

green apple said...

takpe....premium beautiful ada.

Makan lah lagi dan lagi.