Thursday, March 03, 2011

Kasih Amaani ~ 8 months

kalau ikutkan hari nie, Amaani genap 8 bulan stengah.. sekejap jer pejam celik dah besar panjang budak ni hah... apa yang amaani dah pandai? sama lah mcm anak orang lain jugak kot.. walaupon kejap-kejap selsema.. baru baik 2 hari.. demam plak.. baik jer demam.. campak plak.. sakit mata lah... behingus sampai kene jangkitan kat telinga... batuk teruk..kulit kering.. haihhh budak kenit nie.. semoga takde sakit yang teruk-teruk yer dik?

ni gambar malam tadi ;)

gambar amik guna phone sajer.. tu pon nasib leh edit bagi sharp sikit..kalau tak, kelaut... amaani ni rasanya ada eczema kot.. sebab tu dari Anmum aku tukar kepada Isomil.. mengalir air mata nak membeli susu mahal..muahahah... tak kisah ler tu kan.. demi anak apa nak bekira? tapi semalam elok plak pipi dia tak kering.. dah macam kuih pau hj tapah pipi tu..muahahahhaa... nak amik gambo kemain susah.. nak mencapai jek..

Amaani ni a bit kasar sikit.. Acih dulu lemah lembut gemalai gitu kan.. Amaani ni tangan tak reti duk diam.. letak kat baby chair tu.. dia hempas-hempas kuat-kuat.. dulu nak masak senang kan? letak kat baby chair campak toys sikit dia ok jer.. sekarang? ok jugak.. tapi dia tengok aku.. tangan buat keje.. capai toy tu.. pastu sebelum campak, dia hayun dulu kat luar.. pastu dia tengok muka aku.. pelan-pelan dia lepaskan.. sepanjang aku masak.. itu jerlah keje.. aku kutip dia campak aku kutip dia campak.. siap leh pandang aku nieh.. mcm sengaja jer plak...

Amaani sama mcm Acih gak.. suara version garau.. muahahha... aku ingat dapatlah anak no.2 ni suara ala-ala nyaring ziana zain.. ghopernya tak.. besar okeh suara dia.. kalau gi makan kat restoran tu.. suara dia jer.. last-last Pak Radie dukung bawak keluar... haku? sambung makan..hihihi...

pastu tido takleh lah peluh sikit mengamuk sesajer... telanggar sikit pon tak boleh.. tepekik ajer... suara garau tu memula aku ingat dia sakit tekak, rupanya memang garau T_T

favourite dia ialah tissue... pantang nampak tisu.. laju jer.. sebab tu tissue kat umah habis kene sorok.. kalau dia nampak, tapi tak sempat nak capai sebab ko dah amik dulu.. hambekkkkk! menjerit-jerit okeh.. kalau ko tak sempat.. tangan dia lagi pantas.. laju-laju dia koyak-koyak (sebab dia tau, nanti ko rebut dari tangan dia).. pastu laju-laju makan tissue.. hangin haku tau...

lagi satu dia suke tali.. tak kira lah tali kasut ke.. tali pengikat bantal ke.. janji tali.. dia leka jer dengan benda tu.. janji sumbat dalam mulut lah.. kalau bagi toys lain.. muka bosan je..

Amaani dah pandai lambai-lambai tangan kalau kita cakap Bye... pastu dah pandai pok amai-amai.. tepuk-tepuk tangan.. tapi ayu jelita jer dia tepuk tangan.. muka malu-malu.. aku lempang kang!

bubur tanak makan sangat.. hari tu makan fish and chips.. selamber aku sumbat jek fish tu..muahah.. senyap terus.. kalau tak dia punye menggelupur tu.. fries pon aku kunyah-kunyah pastu sumbat masuk dlm mulut dia.. terus diam! biskut tiger dia suker...

terimalah gambar last dari Amaani untuk semua.. Pau Goreng!!!!


* oh ye, baju ni present dari teacher kat school.. tq teacher!!! ;)

EMAIL YOUR FAVOURITE PHOTO TO US
AND WE WILL CHANGE IT TO LINEN FRAME A3 SIZE
THE CHEAPEST RATE SO FAR
ONLY RM65 FOR BLACK & WHITE ADORABLE FRAME
WE ACCEPT ORDERS WORLDWIDE
VISIT OUR BLOG FOR DETAILS
http://www.framekasih.blogspot.com/
EMAIL US AT framekasih@yahoo.com

21 comments:

DiyanaRosdi said...

Amani comel.. Acih junior.. :)

| Cik Hani | said...

ishhh kejap je da bsar dak amaani nih..kak filla, gigi acih da tumbuh ke blm? hehehe.

akuiwana said...

ya A llah comel sgt budak ni!!muka macam acih jugak :)
pipi tu paling mahal!pau cina! ;p

Filla ~ Kasihs said...

diyanarosdi: hehe Acih jr. yer betull..

cik hani: acih? hahaha.. dah keluar sikit yang belah atas tu..

akuiwana: hoho pau cina..

Golden Rose said...

makin cute & gebu

-ilyannur- said...

alalala comelnya. tembam pla tu..

Suhaziyan Sukimi said...

anak no2 memang lasak kot sebab anak no2 i pn cenggitu gk peelnye.btw...cutenye amani..geram nk cubit2 pipi dia...haha..suka mkn tisu.

auwcak said...

tembamnya budak niii..gerammm nak gigit

J.M.R said...

wah, feveret food amaani adalah tisu ye. apa la yg mama filla masak ngn tisu ni ek..hehehe

Cik Amoi. said...

ohmaiii! eeeee demok boleh takkk? heee selamat membesar baby amaanii! :)

bedah said...

akak. comel sgt la amani ni.. rasa nak cubit cubit jeeeee. hahaha

Nur Liyana Abdul Aziz said...

comel nyew!!!!
gerammm tengok!!!
suke buli mak dia... dia campak mak kutip... campak.. kutip... hahahha

Anonymous said...

kak fila,

akk anta amani kat taska one, kehta ke?

if yes...... i saw you!

bwk keta H warna hitam ke?

if yes, betullah tekaan saya.

my sist adore you so much, dia esaited saya citer ternampak akk :D

p/s: kalo sy tegor, jgn takut tau. kami peminat / silent reader akak.

:)
wanie

Filla ~ Kasihs said...

anon wanie: yup, betul ler tu..hahah.. auwww malu nie..pasni nak gi taska kene make up doploh inci..muahahah.. tegur jer.. i ok jer.. heheh..kim salam kat your sis *bagi chan perasan artis jap*

The Kadershian Sisters said...

Gmbr last tu paling geramm...merah2 pipi dgn dagu dia..eiii..macam nak geget...

cik myrha (n_n) said...

cumil nyer amani...muke same cam acih..hehe..btw,pau yg kiut..hehe

Ummi M.I.M said...

Ya Allah,comel sgt2..serius..!
ima~silent reader~

Liyanaroxx said...

owh pau goreng fav ku...meh cium sket~ muuaaahhhsss~!

shedevil said...

kak fila ku, sayala sis anon wanie di atas tu :D

weoll minat gle kt akk hari2 dok ngadap bace belog akk. naik pink dah mate ni. haha. n sgt teruja bl my sis cte semalam dye nmpk akk. rase nk tampor dye sbb jeles.boleh?

ken salam acih n amaani pau ye. GERAM.

NUNU EERA said...

mkn tisu.. ptut ar kurus je.. hehe..

yokoYOKO :) said...

silent reader akak *ke aunty ? heeheh
1st time comment . best lah blog ny ley ilang tension . keh3